Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć pysiu :bye:

Po wczorajszo-dzisiejszych przemyśleniach chyba się z Tobą zgadzam. W garderobie przecież i tak zmieści się więcej niż we wszystkich planowanych wcześniej szafach razem wziętych. Niby tracę 1 komódkę w sypialni, ale zyskuję całe nowe pomieszczenie :)

(Aaa, pamiętajmy też, że w przedpokoju powstanie kolejne, całkiem pokaźne szafisko, w którym na pewno jeszcze całkiem sporo uda się upchnąć).

iskanno, ależ ja lubię dostawać od Ciebie komplementy http://emoty.blox.pl/resource/blush.gif

Dropp_Inn - mugaty tez mam, więc po prostu doceniam urodę w Twojej kompozycji. Ale kominek - to wielki ZAZDR, bo początkowo chciałam w pobielonej cegle (otoczkę, nie całość) i dałam się odmówić Panu Kominkowemu (względy praktyczne). A jak patrzę na Twój - to mi żal, że w złym momencie postanowiłam być spolegliwa ;)

narendilku, ale fajny pomysł z tym kącikiem komputerowym :wiggle:

Szkoda, że u mnie już się taki nie zmieści.

Dropku, głównie chodziło mi o to, żebyś zobaczyła wymiary tej garderoby: 1,5 x 1,5 metra :)

Przeniesienie drzwi do sypialni na pewno warte przemyślenia - wszystko będzie znacznie bardziej pod ręką i może w końcu uda mi się zrealizować odwieczne marzenie posiadania tzw. barn doors :D

O! Fantastycznie!

Tylko jak to się ma do marzeń o tapecie?

Ale kominek - to wielki ZAZDR, bo początkowo chciałam w pobielonej cegle (otoczkę, nie całość) i dałam się odmówić Panu Kominkowemu (względy praktyczne). A jak patrzę na Twój - to mi żal, że w złym momencie postanowiłam być spolegliwa ;)

Mój pan kominkowy oczywiście też nie omieszkał skomentować, że cegła pod wkładem zaraz będzie czarna :rolleyes:

No trudno, mam już niepraktyczną czarno-białą podłogę, może jakoś zniosę i kominek :)

Dropku, głównie chodziło mi o to, żebyś zobaczyła wymiary tej garderoby: 1,5 x 1,5 metra :)

Tak też pomyślałam, bo u mnie kącik do pracy wypadłby pewnie w miejscu korytarzyka.

O! Fantastycznie!

Tylko jak to się ma do marzeń o tapecie?

Haha, no to takie eleganckie barn doors by były :rotfl:

(Zoba jaka szósteczka elegancka) :D

A tak serio, jeśli kupimy tapetę to za drzwi pewnie i tak nie będzie miał już kto zapłacić.

Haha, no to takie eleganckie barn doors by były :rotfl:

(Zoba jaka szósteczka elegancka) :D

A tak serio, jeśli kupimy tapetę to za drzwi pewnie i tak nie będzie miał już kto zapłacić.

Fakt, nawet wzór pasuje ;)

Wiesz, drzwi nie zając, nie uciekną! Można bez nich pomieszkać.

Dropko - barn doors - pierwsze słyszę ( widać, ze nieobeznana w temacie... ) ale podobają mi sie bardzo ! u mnie nie wcisne, ale super wszystkie z inspiracji :)

Wątku swojego pewnie jednak nie założę, ale w tematycznych powklejam odpowiednie pomieszczenia - jak już będzie co wklejać ;)

Wy na kiedy planujecie przeprowadzkę?

aa - i zaraziłaś mnie tym pikowanym zagłówkiem - póki co stare łóżko musi wystarczyc, ale kiedyś... kto wie :)

Wątku swojego pewnie jednak nie założę, ale w tematycznych powklejam odpowiednie pomieszczenia - jak już będzie co wklejać

Dobre i to. Już zaczynam przebierać nóżkami :wiggle:

Wy na kiedy planujecie przeprowadzkę?

Tak właściwie już dawno powinniśmy być przeprowadzeni :rolleyes:

Najpierw miało to nastąpić na wiosnę, potem w wakacje, jeszcze potem jesienią,

a teraz sobie myślę, że jeśli zdążymy na Święta będzie super.

aa - i zaraziłaś mnie tym pikowanym zagłówkiem - póki co stare łóżko musi wystarczyc, ale kiedyś... kto wie

Za mną z kolei od jakiegoś czasu chodzi zagłówek ze ściętymi rogami.

Taki jak ma Karolek, MagdaZZZ w swoim sklepie i taki jak Two sprawiła mi kiedyś na wizualce.

dropin2.jpg

Ale ten mój też w sumie ciągle lubię :rolleyes:

Łał fajowe te drzwi :yes:

A inspiracje jeszcze piękniejsze!

Dropko - barn doors - pierwsze słyszę ( widać, ze nieobeznana w temacie... ) ale podobają mi sie bardzo ! u mnie nie wcisne, ale super wszystkie z inspiracji :)

Eh, ileż ja się nakombinowałam gdzie by je u siebie wcisnąć :o

Najbardziej chyba zależałoby mi na czymś takim w salonie (wiem, że to dziwne, ale jakoś nigdy nie przepadałam za zupełnie otwartymi pokojami. Jeśli to możliwe wolę jednak mieć jakieś awaryjne zamknięcie, szczególnie kiedy pomieszczenie spełnia kilka funkcji). Niestety u nas nie ma tam w ogóle mowy o drzwiach przesuwnych - układ ścian na to nie pozwala :(

Wieczorne buziaki zostawiam :hug:

:hug:

Dropko - sama już się doczekać nie moge, kiedy jakieś "ludzkie" fotki pstryknę ;) na razie wszędzie 100 kilo pyłu :/ Ten brzeg z odcietych cegiełek został zagipsowany i w sumie całkiem ok to wyglada - na pewno lepiej niz z jakimis listwami metalowymi etc... Ogólnie płytkowanie na wykończeniu i zadowolona w sumie jestem, oprócz jednej rzeczy - chyba do skucia będzie :( na szczęście mały fragment - płytki 10x10 4x5 rządków. Strasznie grube fugi wyszły.

Ja miałam nadzieję na przeprowadzkę pod koniec listopada, ale teraz nie wiem... strasznie dużo przed nami jeszcze - i to najważniejsze - dechy na podłodze i schody. Do tego wszelkie prace samodzielne w asyście dwójki urwisów - lekko nie ma ;)

Kolor do łazienki wybrany? u mnie bedzie z mieszalnika na bank, bo te gotowe za ciemne - jak na mój gust. Chce taki delikatny, świetlisty ten szary

Dzień dobry :hug:

Znalazły się może jakieś dodatkowe centymetry?

Dropku - wiesz, że taki tapicerowany zagłówek dość łatwo zrobić samemu? W necie jest tona tutoriali:)

Ale z tego co zrozumiałam, to Dropka ma już łóżko.

Chyba, że będzie demontaż :lol2:

Kolor do łazienki wybrany? u mnie bedzie z mieszalnika na bank, bo te gotowe za ciemne - jak na mój gust. Chce taki delikatny, świetlisty ten szary

Jeszcze nie, ale mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wreszcie coś wybierzemy :yes:

A Ty masz już jakieś konkretne typy? Z czego będziecie mieszać?

Hej Dropku co słychać oprócz tych pięknych inspiracji?:rolleyes:

Miłego dnia:)

Wnętrzarsko niestety nie za wiele.

Zastój w pracach trwa i ma się dobrze, budżet się kurczy, perspektywa przeprowadzki oddala... :(

Dobrze, że przynajmniej podłogę udało nam się wreszcie zamówić, bo był to jeden z większych wydatków jakie nam zostały.

A! Jest jeszcze jeden pozytyw. Możemy ze spokojem jechać na urlop, nie martwiąc się, że nie będzie miał kto w tym czasie doglądać panów fachowców :)

Dropku - wiesz, że taki tapicerowany zagłówek dość łatwo zrobić samemu? W necie jest tona tutoriali:)

Ale z tego co zrozumiałam, to Dropka ma już łóżko.

Od kiedy sobie tutaj z Wami plotkuję już to wiem :yes:

Tyle, że jest dokładnie tak jak mówi narendil. Łóżko kupione (nówka sztuka) i trochę szkoda byłoby je tak od razu rozbebeszać :rolleyes: Co innego za jakiś czas, kiedy już się opatrzy i wysłuży. Wtedy z wielką ochotą poddam je przeróbkom :)

Dzień dobry :hug:

Znalazły się może jakieś dodatkowe centymetry?

Na razie żadnych, ale popracuję nad tym ;)

Dropko - my własciwie zdecydowani byliśmy na Fluggera, ale dostałam info, że dobre sa farby Para ( chyba nie pomieszałam nazwy ) i sie musze z tematem zmierzyć ;) w każdym razie Zolowa łazienka skończona ( jesli chodzi o płytkowanie ) i cudna jest. a kolor chce taki jasny szary, świetlisty ;) choć na próbnikach nie ogladałam jeszcze. W każdym razie ona gotowa do malowania jest. Tylko czy dzieciaki pozwolą :/

Też gdzieś kiedyś podczytałam, że Para dobra. Chyba nawet tutaj - na naszym forumowym podwórku :yes:

U nas w kwestii farb będzie raczej oszczędnie - niewykluczone, że skończy się na zwykłym Duluxie. Normalnie pewnie kombinowałabym jak przemycić coś z wyższej półki. Jednak jeśli niższa choć trochę zwiększy szansę na wymarzoną tapetę, sięgnę tam bez żalu ;)