Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Fajowe plytki- osobiście przypominają mi kolekcję Zienia- Palazzo

http://www.romax.waw.pl/images/djcatalog/20110325_164927_amand1_l.jpg

O, faktycznie przypominają :yes:

Tylko "stacjowe" trochę mniejsze niż "zieniowe". I środek mają chyba inny.

co do ręki - wystrzelił mi gorący dżem - dość bolesne, ale raczej nic poważnego, niemniej moczyć za bardzo nie można i detergentami podrażniać...

Eh, a wiesz, że na mnie w ciągu ostatnich dni wystrzelił 1) kompot, 2) karma dla psa (!)

Na szczęście opatrunek nie był potrzebny, raczej prysznic :rolleyes:

u mnie fotel to prawdziwa gratka - całe 87 zł :) a rama 10 ;)

No co Ty mówisz! Normalnie za dychę to nawet ramkę na zdjęcie ciężko dostać :o

Dla mnie te od Zienia mają zaburzone proporcje.

I im dłużej patrzę na te wybrane do mojej malej lazienki tym bardziej je kocham

http://i1.fmix.pl/fmi1545/b1ddbae40022d4644f32d979/zdjecie.jpg

O tak, przepiękne są.

W ogóle świetne masz oko do płytek :)

Dropinko, Ale mam zaległości okropne :(. Za rok nigdzie nie wyjadę, bo tyle się dzieje ;)

Mnie za 3 tygodnie czeka to samo.

No chyba, że deszczysko tak nas zaleje, że cały urlop spędzę w hotelu, z laptopem :lol2:

Cieszę się ogromnie, że będziesz miała wymarzoną garderobę. Ania miała fenomenalny pomysł, a jej wizualizacje są już chyba legendą na FM

Oj, naszą Anię to ja z wdzięczności chyba na śmierć zaściskam :D

Kinkiety bossskie

Kinkiety tak szczerze mówiąc też trochę dzięki Ani (:hug:)

Dropi, Superowy kinkiet kupiłaś :yes: już dumam czy by dzieciakom do pokoju pasowały:D

Moim zdaniem do dzieciaków będą świetne :yes:

A, i jeśli chcesz, to przy jutrzejszych poszukiwaniach kibelka mogę rzucić okiem, czy nie ma próbki Twojej farby.

Rzuć, rzuć proszę :)

Potrzeba mi tylko Misty Grey, ten drugi ma jutro zdobyć mąż.

Edytowane przez Drop_Inn

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropku -witam się, ja jestem właściwie twoją cichą podglądaczką, ale parę stron musiałam odrobić:yes:

Poproszę więc o kartę stałego pobytu.:lol2:

Bo strrrasznie dużo masz cudownych rzeczy-

piękna podłoga w wiatrołapie, ma wspaniałe odcienie i zawadiacki rozmiar :cool:

kominek w ukochanej przeze mnie cegle bardzo ociepla wnętrze:yes:

łazienka ach, ale jestem nieobiektywna, bo dla mnie wszystkie białe kafle są przepiękne:lol2:

łóżko super, namiar na kinkiet zapisany, może gdzieś znajdę na niego miejsce, nie rozumiem tylko skąd narzekania na jego cenę ( czy to były zachwyty:rolleyes:)

A pomysł na garderobę jest strzałem w 10!!!! brawo Ania!

No pomyśl, w sypialni taka olbrzymia szafa? Niby to takie podniecające?:rotfl:

A i w sprawie farb, chyba że już kupiłaś.

Ja słyszałam, że te 2 firmy wchłonął Polifarb Dębica. I ponoć ich Śnieżka teflonowa jest bardzo dobra.

I wiesz co u ciebie jest cenne? Ze szukasz pazura, pokazujesz, że retro nie musi być nudne i może wspaniale połączyć się z nowoczesnymi akcentami.

Cmok!

cześć Dropku :oops: po wakacjach będę częściej zaglądać

chętnie pomalowałabym też swoją łazieneczkę, na jakiś delikatny szary, bo teraz jest za biało. niestety mąz nie chce na razie słuchać o malowaniu, będę podglądać Twoje doświadczenia z odcieniami:)

Ja używam od zawsze SANN profi - dostepne w kazdym "leroju". Dają radę, i jest całkiem wydajny.

Dzięki. Sprawdziłam konkurencyjne forum - inni też polecają :)

Będę wiedzieć czego szukać na półkach.

Dropku -witam się, ja jestem właściwie twoją cichą podglądaczką, ale parę stron musiałam odrobić

http://emoty.blox.pl/resource/th_WelcomeSign.gif

Poproszę więc o kartę stałego pobytu.:lol2:

Bo strrrasznie dużo masz cudownych rzeczy-

piękna podłoga w wiatrołapie, ma wspaniałe odcienie i zawadiacki rozmiar :cool:

kominek w ukochanej przeze mnie cegle bardzo ociepla wnętrze:yes:

łazienka ach, ale jestem nieobiektywna, bo dla mnie wszystkie białe kafle są przepiękne:lol2:

Jej, jakie miłe ujawnienie, aż poczerwieniałam cała http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony.gif

namiar na kinkiet zapisany, może gdzieś znajdę na niego miejsce, nie rozumiem tylko skąd narzekania na jego cenę ( czy to były zachwyty:rolleyes:)

W zamiarze miały być zachwyty. Aż tak źle wyszło? :lol2:

A i w sprawie farb, chyba że już kupiłaś.

Ja słyszałam, że te 2 firmy wchłonął Polifarb Dębica. I ponoć ich Śnieżka teflonowa jest bardzo dobra.

To samo powiedział mi ostatnio pan w Casto :yes:

I że gdyby miał brać farbę do siebie byłby to albo Beckers albo ta Śnieżka właśnie. Sprawdziłam nawet jak ona się przedstawia cenowo, ale Beckers jednak pod tym względem korzystniejszy.

I wiesz co u ciebie jest cenne? Ze szukasz pazura, pokazujesz, że retro nie musi być nudne i może wspaniale połączyć się z nowoczesnymi akcentami.

:hug:

Mam tylko nadzieję, że nie namieszam za bardzo i mój "retro kącik" rzeczywiście będzie miał coś z retro :rolleyes:

cześć Dropku

:bye:

chętnie pomalowałabym też swoją łazieneczkę, na jakiś delikatny szary, bo teraz jest za biało. niestety mąz nie chce na razie słuchać o malowaniu, będę podglądać Twoje doświadczenia z odcieniami

Czyżby mąż nadal męczył się z mugatami?

Ja szczerze mówiąc mam już trochę dość tych "farbianych" dylematów. Liczę na to, że pierwsza próbka okaże się super, kupimy, pomalujemy i temat w końcu będzie można uznać za zamknięty :rolleyes:

Witam się w środę :lol2:

A pod tym, co napisała Natalka, to się podpisuję wszystkim kończynami!

PS. W jednym z trzech (:p) moich hipermarketów próbki nie było. Jutro zajdę dalej :yes:

Cześć Dropku, nadrobiłam :lol:

Cieszę się że pomysł z garderobą jest aktualny :wiggle:, zobaczysz same plusy tej przeróbki :yes:

Temat farb przeczytałam dokładnie i też dostałam mętliku :lol2:

Niby też u mnie ma być jasno/biało, ale gdzieniegdzie chcę szarości czy beże i też pewnie będę miała problemy z wyborami tak jak ostatnio z fugami :bash:

My zdecydowani jesteśmy na FLUGGERA , ale to dlatego że Marciny nie chcą malować Parą, dopiero co wymalowali dwa domy naszych znajomych ;).

I mamy znajomego przedstawiciela, więc może dostaniemy dobry rabat :rolleyes:

Problemem będą tylko kolory ;)

Pokaż tą swoją próbeczkę szarości :rolleyes:

Kinkiet jest boski :rolleyes:

Buziaki zostawiam :hug:

Świetne te płytki.

Nie trafiłam na nie wczesniej :o

Pasowały by mi do dolnej łazienki :rolleyes:

narendilku: Dzięki za te kończyny. :D :hug:

A z próbkami u nas w hipermarketach też posucha. Dużo łatwiej coś dostać w mniejszych sklepach, takich tylko z farbami.

adme: Witaj znowu urlopowiczko! :bye:

Relacja z testowania będzie, obiecuję, tylko pewnie nie wcześniej niż w weekend.

Jutro mam nadzieję uda mi się położyć Star Dust + ewentualnie jakiś inny, jeśli będą.

Obfocę w sobotę lub niedzielę, już "na sucho". :yes:

To ja już przebieram nóżkami na teściki farbami:lol:

Co do impregnatów fug, to my robiliśmy jakimś marketowym (niestety nie pamiętam już nazwy) ale zmywa się go bardzo dobrze, chociaż fugi i tak się trochę brudza:mad: chyba jedynym wyjściem na czyste fugi jest myjka parowa:yes:

W sprawie farb postanowione (wreszcie!) - malujemy Beckersem :wiggle:

Łazienkę na pewno, a resztę jeśli dobrze pójdzie :rolleyes:

Wypatrzyłam 2 ładne kolory z gotowców - Star Dust i Misty Grey. Wstępnie bardziej skłaniam się ku pierwszemu, ale dla pewności spróbuję jeszcze przetestować oba.

Ah, jak dobrze, że to już odhaczone :D

Dropku od razu melduję, że ja mam Star Dustem pomalowaną ścianę w kuchni i kibelek, a wcześniej miałam również sypialnię (co akurat możesz sobie zobaczyć na początku mojego wątku, bo czy w kuchni się ten kolorek załapał to nie pamiętam) :D Bardzo lubię ten kolorek :yes:

I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!!!!!!!!!! :hug: