Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Kamilciu, u nas z tym Beckersem jest tak, że hipermarkety mają inną serię, reszta inną. Star Dust i Misty Grey widziałam w Castoramie, u mniejszych dystrybutorów są te, o których piszesz (niestety Casto nie posiada próbek, albo posiada, ale innych firm).

* * *

Byłam dziś obejrzeć Stony Grey po wyschnięciu. Niestety nie wyszło dobrze :no:

Mogę wręcz powiedzieć, że fatalnie.

Szara poświata Duluxa ma ładny, wyrazisty odcień - lekko chłodny, "czysty". Stony Grey jest jakiś taki szarobury, nijaki, prawie jak wystająca jeszcze przy drzwiach wylewka.

Wiem, że obiecałam Wam pokazać, ale przez pośpiech aparat w końcu został w domu. Przed urlopem powinnam tam jeszcze być, obiecuję wtedy grzecznie nadrobić ;)

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropko - mnie własnie ten Stony Grey też nie podpasował wcale - oprócz zbyt ciemnego właśnie taki bury - nie wiedziałam, co w nim nie gra, dopiero mnie oświeciłaś :)

a o tym, ze rózni dystrybutorzy mają różne kolory to nie wiedziałam - ja te próbki widziałam w LM i w Obi, więc tez w dużych sieciówkach

my wreszcie w środę zaczynamy malowanie :) na razie dolna łazienka - kolor z Beckersa Satin Blue.

Dropko - mnie własnie ten Stony Grey też nie podpasował wcale - oprócz zbyt ciemnego właśnie taki bury - nie wiedziałam, co w nim nie gra, dopiero mnie oświeciłaś

:)

a o tym, ze rózni dystrybutorzy mają różne kolory to nie wiedziałam - ja te próbki widziałam w LM i w Obi, więc tez w dużych sieciówkach

Może w takim razie tylko Casto ma inne? Albo to faktycznie jakaś wycofana seria...

Chodzi o Vaggfarg Colour. Na stronie sklepu jest, nie ma za to u producenta. Dziwne... :confused:

http://media.static.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/image/321x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/7/2/722999_1.jpg

my wreszcie w środę zaczynamy malowanie :) na razie dolna łazienka - kolor z Beckersa Satin Blue.

Super wieści - jest kolor, niedługo pewnie będą fotki :wiggle:

U nas ciągle przestój, żadnych postępów.

Są już drzwi, ale żeby je zamontować musimy najpierw mieć podłogę. A podłoga dopiero w drodze, pewnie jeszcze na trasie producent - dystrybutor.

Drop współczuję przygody z aparatem :hug:

Najważniejsze że da się naprawić :yes:

Trochę szkoda, że dopiero po urlopie, ale lepiej wtedy niż wcale :)

Gdzie będziecie się urlopować? gdzieś zagramanicą ?

W tym roku bliziutko, bez szaleństw :rolleyes:

Najpierw Wilno, potem Trójmiasto. A pomiędzy Mazury (zza szyby samochodu) :lol2:

Dropko - ważne, że w ogóle :) my w tym roku zrezygnowali przez budowe z urlopu i wiem, że to nie była jednak dobra decyzja... zmęczeni jesteśmy, a jak człowiek zmeczony to wolniej myśli i wolniej pracuje... no ale teraz to już się zmienić nie da - za 2 tyg szkoła się zaczyna.

Co do farb to wg mnie to są jakieś stare wycofane - na naszych próbkach w Casto były daty ważności sprzed kilku miesięcy :( kupiłam jedna, nie pomyślałam, ze tak może byc - po otwarciu lała się woda i tylko na śmieci się nadawała... Uważaj na te farby - może być tak samo.

co do zdjęc łazienki mojej... taaaa. - po malowaniu jeszcze i tak sporo roboty ;) Moge ci na chwilę wrzucic tu zajawke, ale fotka kiepska - nie wiem, cyz nie zaszkodzi zamiast pomóc ;)

Nasz urlop też do ostatniej chwili stał pod znakiem zapytania, ale cieszę się strasznie, że jednak się gdzieś wyrwiemy. Choćby na chwilę.

Na farby na pewno zwrócę uwagę. Mam nadzieję, że to nie jakaś stara partia, bo Star Dust u pysiaczka wygląda bardzo fajnie. Bez porównania lepiej niż Stony Grey :yes:

A, no i pewnie, że wrzucaj fotki :yes: Bardzom ciekawa :wiggle:

Iskanno - z pigmentem kombinowałaś?

Dropko - fotek chyba nie będzie, bo ja myslałam, że tutaj te małe to można bezpośrednio z kompa wrzucic, ale wszedzie w instrukcjach mam przez serwer wewn podane, a ja nie lubie się w to bawić, wrrr... miałam konto na Tinypic kiedyś, ale sie teraz dostać nie mogę, wrrr...

Maju, bardzo dziękuję :hug:

Ty po urlopie, a ja się właśnie zbieram. No, w sumie w piątek dopiero, ale coś tam już powoli ogarniam.

Natalko, dzięki :hug: Pogodowe życzenia i kciuki bardzo nam się przydadzą. Wiadomo jak to na Pomorzu... :rolleyes:

Aniu, wszystko dobrze? :)

Ja o czarnej dziurze marzyłam w dzieciństwie - po tym jak się naoglądałam Looney Tunes :lol2:

Iskanno, dzięki i... dzięki (za życzenia i kciuki) :)

Faktycznie pisałaś kiedyś, że z bieli niespodziewanie wyszła Ci szarość.

Może przyjedziesz do mnie coś wybrać? Hmm?

Kamilciu, a nie masz tak, że po kliknięciu ikonki z drzewkiem pojawia się opcja

'from computer'? Sama nigdy nie próbowałam tędy wrzucać, ale powinno działać :)

Edytowane przez Drop_Inn