Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropko - mam zbliżenie, ale na drugim kompie, stacjonarnym, a on wyłączony, bo zaraz na budowę zmykamy ;)

ten kolor po prawej to własnie Beckersa Satin blue - i na niego malujemy. Niby niebieski, ale odcien w turkus i taki przygaszony lekko. Sporo bieli w tej łazience bedzie - mam nadzieję, ze z tym kolorem nie bedzie zbyt "niebowo"

a z płytkami w czesci kibelkowej to przeboje były, bo tam kazda płytka z innej parafii ;) podstawa to 10x10 białe z opoczna, cienki pasek i grubszy zwieńczający to jakieś wycofane już chyba z Opoczna też, a ten pasek z fakturą to z Paradyża - Ton bianco struktura A ( tylko na stronie dali złe zdjęcie - to faktura taka jak w pozostałych kolorach serii A )

Witam :) nadrabiam zaległości i widzę że temat szarości na ścianie ciągle w toku :)

Spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe :hug:

Nie wiem czy pomogę czy bardziej namieszam bo wybrałaś już Beckersa ale jestem baaaaaaardzo zadowolona z mojej szarości więc się wtrące i polecam Dulux Night Jewels nr 4 (mieszalnik), mieszałam na bazie białej farby przeznaczonej do kuchni-lazienki

Kolorek jest taki

05forum.jpg

Kamilciu: kolor wydaje się ładny, pasuje do tych płytek :yes:

Ja się zastanawiam czy nie zrobić miętowego lustra - jak tu, tylko bez przecierek:

http://4.bp.blogspot.com/-ElgQkro3DlY/T8Ixh_Ps-hI/AAAAAAAADPo/23bjrgWVO7I/s640/%25C5%2582azienka+w+mi%25C4%2599cie+008.jpg.

Obecny odcień przy mugatach wygląda żółto - taka trochę pożółkła biel.

Mugatko: Twój kolor ścian jest jednym z moich ulubionych. Przepięknie współgra z mugatami, eksponuje dodatki... naprawdę trudno o bardziej trafione połączenie :)

(Dobrze widzę, że on lekko wpada w turkus? Czy to tylko moja wyobraźnia?) :rolleyes:

Aguś: ależ ja nie narzekam wcale :no: Bardzo lubię spacerki po pięknych miastach, bardzo lubię morze... Cieszę się, że uda nam się gdzieś wyjechać mimo wykończeniowego "ciężaru" :D

Monisiu: już puszczam privka :) I przepraszam, byłam pewna, że odpisałam :oops:

dropko - u mnie ten kolor bardziej wygląda na niebieski z odcieniem turkusu ;) niż na miętę - ale wiem skąd on, tzn kto własciciel fotki i mieszkania - baaardzo lubie tam zaglądać :) i ten kolor na pewno z Mugatami fajnie się skomponuje :)

ja z kolei z ta ramą do lustra zdobyczną mam problem, bo szary na szarej ścianie - zginie, biały jakos tak te detale lustra zaciera - przecierki będa chyba czy jak :/ albo dwukolorowe.

za to super szafkę pod blat biurka dla starszaka zrobiłam ! tzn jeszcze nie dokończyłam, ale już mi się podoba :) też zdobycz z targu oczywiście ;)

No tak, przecież nawet z nazwy jest niebieski :rolleyes: Chyba nie powinnam wierzyć mojemu monitorowi - zdecydowanie za wiele odcieni wpada w miętę lub turkus ;)

Co do bloga, ja też przepadłam kiedy na niego pierwszy raz trafiłam. Co prawda kuchnia i sypialnia są jak dla mnie trochę zbyt słodkie, ale bardzo lubię łazienkę i przedpokój właścicielki.

Mam nadzieję, że metamorfozę Twojej szafki też można będzie gdzieś obejrzeć :)

Drop_Inn

Mugatko: Twój kolor ścian jest jednym z moich ulubionych. Przepięknie współgra z mugatami, eksponuje dodatki... naprawdę trudno o bardziej trafione połączenie :) (Dobrze widzę, że on lekko wpada w turkus? Czy to tylko moja wyobraźnia?) :rolleyes:

zdecydowanie Twoja wyobraźnia :) nigdy, w żadnym świetle nie dojrzałam w tym kolorze innych odcieni niż szarość ale może ja jakaś daltonistka jestem :)

dziękuje za miłe słowa :)

Dropko - znakiem tego - jak Ania prawi - trzeba ci czegoś miętowego w domku ;) i już

a metamorfoze szafki - jak i innych moich przeróbek na pewno pokaże na blogu ;)

MAM PYTANIE - chcę zrobic wieszaczki do łazienki - mam owale z mdh-u do samodzielnego pomalowania, szukam haczyków - czarnych najlepiej, delikatnych dość do przykręcenia do nich - może podczas buszowania w necie gdzieś się Wam rzuciły w oczy? ja na razie szukam bezowocnie :(

Edytowane przez Kamilcia

Może Ty widzisz to, co chcesz widzieć ;) I jeszcze nie wiesz, ale tak naprawdę szukasz mięty

Dropko - znakiem tego - jak Ania prawi - trzeba ci czegoś miętowego w domku

Haha, tak też może być :lol2: Mięta od początku była w mojej łazienkowej czołówce

(tuż po szarości). Widać nie wyszła mi tak całkiem z głowy :rolleyes:

MAM PYTANIE - chcę zrobic wieszaczki do łazienki - mam owale z mdh-u do samodzielnego pomalowania, szukam haczyków - czarnych najlepiej, delikatnych dość do przykręcenia do nich - może podczas buszowania w necie gdzieś się Wam rzuciły w oczy? ja na razie szukam bezowocnie

Tak na szybko mogę Ci polecić sklep Domex. Mają sporo ładnych uchwytów meblowych, może haczyki też :)

O! seteczka http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/cheers/smileys-cheers-805783.gif

O! Dobrze, że czuwasz :wiggle:

No to: http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dj.gif

A ja zmykam: http://forum.barcis.pl/images/smilies/pranie.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/prasowanie.gif

Two: http://forum.barcis.pl/images/smilies/okdouble.gif

Mirelko: Wybacz, że dopiero teraz, ale jestem totalnie do tyłu z przygotowaniami.

Przed pracą prasowanie, po pracy prasowanie... uff :rolleyes:

Co do lamp tak szczerze Ci powiem, że nie wiem czy one sprawdzą się na tych skosach. Wysunięte będą Ci świecić pewnie jakoś w brzuch, zasunięte stracą cały swój urok. Można ewentualnie rozsunąć i skręcić trochę klosik, ale wtedy światło może bić prosto w twarz.

Kurcze, no nie wiem co Ci doradzić. Jeśli chcesz sprawdzę jak długie są po rozłożeniu, to sobie spokojnie przymierzysz (wspominałaś, że masz harmonijkowe lustro - może ono Ci zwizualizuje sytuację) ;)

Edytowane przez Drop_Inn