mazo 04.01.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Właśnie się zdenerwowałam na moje patelnie - obie palą. Jedna to ceramiczna, ale taka tania, z rossmana. Może macie jakieś doświadczenia z patelniami ceramicznymi? chodzi mi o to, żeby używać minimalnej ilości tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 04.01.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 chetnie poczytam waszych typow bo sama mam narazie tania na indukcje po 35 zl na razie hula ostatnio czytalam jakis artykul na wp bodajze o patelniach, lekko sponsorujacy sklep internetowy ale Pan stwierdzil ze jakby mial kupowac to ceramiczna wiec tez sie zastanawiam Ja sprezentowalam rok temu mamie co prawda na gazowke Neoflam i moja opinia generalnie ok ale nie ma co wierzyc ze mozna uzywac blaszakow na tej powierzchni, ryski sie porobily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 10.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 chetnie poczytam waszych typow bo sama mam narazie tania na indukcje po 35 zl na razie hula ostatnio czytalam jakis artykul na wp bodajze o patelniach, lekko sponsorujacy sklep internetowy ale Pan stwierdzil ze jakby mial kupowac to ceramiczna wiec tez sie zastanawiam Ja sprezentowalam rok temu mamie co prawda na gazowke Neoflam i moja opinia generalnie ok ale nie ma co wierzyc ze mozna uzywac blaszakow na tej powierzchni, ryski sie porobily jak by ktos pytal jaka moja patelnia tanioszka to z firmy Ambition-Fusion i juz nie hula tzn niezly numer ale sie wypaczyla wlasnie wczoraj zauwazylam przy smazeniu szczerze mowiac myslalam ze przy indukcji potrzeba wiecej czasu zeby sie badziewiaczki powichrowaly a tu prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 10.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 ja mam ceramiczne MONETA, niby lepsze, nie tanie, a poprzypalały się z tłuszczem, a co dopiero bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 10.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 dokładnie takie, drogie jak cholera, nie polecam http://www.stylowazastawa.pl/producent/13/Moneta.html?gclid=CMHw8o6kxq0CFVQLfAodkTb2gw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.01.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Dzięki piu - właśnie taką chciałam kupić... Moja z Rossmana też przypala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no-jacek 11.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Mam kilka patelni ceramicznych na indukcję. 2 szt moneta małą i dużą - podoba mi się szczególnie jasny kolor powłoki. U mnie nie przypalają. Jeśli mogę polecić małą to duża o średnicy chyba 28 cm przy podgrzewaniu się wypacza jak aluminiowa taniocha ( patelnie są z aluminium i to dosyć cienkiego). Jak na patelnię za taką kaskę to kicha. Zauważyłem, że na tej większej zaczyna pękać powłoka. Mam jeszcze z NEOFLAMU też aluminiowa ale to jest odlew nie wypacza się ale niezbyt równo grzeje - przypala w niektórych miejscach. Ostatnio były w Lidlu z powłoką ceramiczną za niezłą kasę ( poniżej 100) ze stali nierdzewnej. Moim zdaniem mają najlepszą powłokę z tych, które mam. Czas pokaże jak jest trwała. Przy poprzednio kupionych z powłoką tytanową powłoka zaczęła odchodzić. Ogólnie patelnie z powłoką ceramiczną mogę polecić - tylko dobrze wybrać firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 11.01.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) właśnie miałam o tym napisać Kupiłam sobie ten rondel - patelnię z Lidla za 99 zł jakiś czas temu i teraz także jest w ofercie ( albo już był, bo zdaje się, że od poniedziałku w sprzedaży). Bardzo lubię ten garnek! Co prawda nie uda się na nim usmażyć bez tłuszczu, ale stalowe dno jest grube i nawet jeśli coś by się zaczęło przypiekać, to nie zdziera się wtedy i nie zjada z potrawą ceramicznej powłoki czy szkodliwego teflonu. Nie wygina się, szklana przykrywa jest bardzo przydatna. p.s. dopiero doczytałam i prostuję - mam jednak inny rondel z Lidla, gdyż mój jest cały stalowy. W Moneta mam nie tylko przypieki, ale także obtartą emalię na dnie oraz minimalnie odpryski ceramiki na kantach. Bardzo duże zużycie jak na ten stos patelni, które używam na zmianę Edytowane 11 Stycznia 2012 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misztalsky 03.09.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Właśnie się zdenerwowałam na moje patelnie - obie palą. Jedna to ceramiczna, ale taka tania, z rossmana. Może macie jakieś doświadczenia z patelniami ceramicznymi? chodzi mi o to, żeby używać minimalnej ilości tłuszczu. taka rada na przyszłość to żebyś nie kupowała nigdy tanich patelni bo bardzo szybko będziesz tego żałować. Lepiej po prostu kupić droższą ale wtedy masz pewność, że ta patelnia będzie Ci służyć przez kilka ładnych lat, a nie tak jak te tańsze patelnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.09.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Dzięki za cenną radę... Gdyby to tylko cena była wyznacznikiem jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.09.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 ceny niestety nie są wyznacznikiem. Co prawda miałem tylko jedną ceramiczną ale szybko poleciała do kosza. Używam patelni Zelmer, Tefal, Fiskars ( to tak w kolejności rosnącej zadowolenia/trwałości). Ale i tak każda w końcu pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.09.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ja dostałem na zeszłe święta patelnię ceramiczną do smażenia naleśników. I już jest w koszu po kilku tylko smażeniach. Po pierwsze nawet mimo standardowego smarownia tłuszczem przed nalaniem ciasta nie chciało ono się swobodnie odrywać od patelni - zwykłe "potrząsanie" nie pomagało i trzeba było używać drewienka do odklejenia. Po drugie jak tylko chwilę za długo się zostawiło naleśnika i on zaczynał mocniej brązowieć, to i patelnia zaczęła się odbarwiać. Na koniec zaczęło się do niej przypalać i ona sama zaczęła się odkształcać. Bardzo szybko wróciłem do swojej teflonówki z marketu, którą chyba za jakieś 40zł kupiłem z dobre 3 lata temu. Widać na niej lekkie zużycie materiału, ale nie jest porysowana i działa dobrze. Mój brat też nie był z tych ceramicznych wynalazków zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misztalsky 04.09.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 (edytowane) ceny niestety nie są wyznacznikiem. Co prawda miałem tylko jedną ceramiczną ale szybko poleciała do kosza. Używam patelni Zelmer, Tefal, Fiskars ( to tak w kolejności rosnącej zadowolenia/trwałości). Ale i tak każda w końcu pada. To jest moje zdanie po prostu Ja wiem, że jak kupię coś droższego ze sklepu to wiem, że jakość tego musi być bdb. Sprawdzam też firmy produktów, których mam kupić i jak nie znam firmy, to choć produkt by kosztował milion złotych a nie znam firmy to bym tego nie kupił bo nie mam wyrobionego zdania o firmie. Ja swoje rzeczy kupuje na stronie:spam:bo mają tam rzeczy do kuchni wysokiej jakości i nie tak drogiej. Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 04.09.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 hej, misztalsky, licha ta twoja reklama, oj licha ... idąc tokiem twojego rozumowania - nie znam firmy, którą reklamujesz, więc na pewno w niej nie kupię,choćby "produkt kosztował milion" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 28.01.2018 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Doradzi ktoś, jaką porządną patelnię na indukcję. Przede wszystkim, by przez dłuższy czas zachowała równe lub nawet nieco wklęsłe dno. Drażni mnie, jeśli niewielka ilość tłuszczu rozlewa się przy krawędzi zewnętrznej, a środek pozostaje suchy.Najdłużej, w jako takiej kondycji, wytrzymał niedrogi Tefal. Inne, włącznie z Moneta, padły błyskawicznie. Czy w czasach "doskonałej" techniki, nanotechnologii, kosmicznych stopów, żadna firma nie jest w stanie wyprodukować patelni z płaskim, równym dnem? Podobnej, jakie drzewiej wyrabiali cyganie na "ogniskach"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
home_lover 26.03.2020 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 no bo patelnia ceramiczna wymaga smażenia na tłuszczu to nie jest teflonowa, albo jakaś inna nieprzywierająca. powłoka ceramiczna jest zdrowsza i odporniejsza na zarysowania, ale nie obędzie się bez większej ilości oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allano 28.03.2020 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Jako kucharz zdecydowanie polecam zainwestować w patelnie i garnki profesjonalne dedykowane do gastronomii, ze stali nierdzewnej, Trwałe, można śmiało myć w zmywarkach - nie odpada tefon czy ceramicza powłoka. Cena wiadomo, zdecydowanie wyższa, ale są to materiały nieb do zdarcia i świetnie sprawdzają się również w warunkach domowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.