eniu 31.01.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Przestał dymić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 31.01.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Oczy już co prawda nie TE, ale jakiś subtelny dymek tam widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka25 31.01.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A tak po prawdzie, to CO mu dolega Wiem, że zdjęcie nie najlepszej jakości ale zastanowił mnie czarny pionowy wzdłuż kanału kominowego "rys" nie wiem jak to zdefiniować. Nie wiem czy to normalne w kominach. Być może widać to bo komin jest jasny i nie ma się czym przejmować ale wolę się zapytać. Po powiększeniu zdjęcia widać wzdłuż. ZAMIESZCZĘ WIĘKSZE ZDJĘCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 31.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Zacieki. Cieknie pionowo w dół. Fizyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 31.01.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Wiem, że zdjęcie nie najlepszej jakości ale zastanowił mnie czarny pionowy wzdłuż kanału kominowego "rys" nie wiem jak to zdefiniować. Możliwe przyczyny: 1. za mały i położony zbyt blisko ścian komina kapinos 2. nieszczelna czapa kominowa albo te dwie przyczyny naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka25 23.02.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Możliwe przyczyny: 1. za mały i położony zbyt blisko ścian komina kapinos 2. nieszczelna czapa kominowa albo te dwie przyczyny naraz Dziękuję za pomoc. Prawdopodobnie masz rację na wiosnę mąż ma wspiąć się na komin i zając się tym Przynajmniej strach zażegnany i można spać spokojnie jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoh 03.06.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 JTD znasz moj temat z forum budowlanego. Innym użytkownikom jednak w skrócie napisze o co chodzi. Mam nowo wybudowany dom i niestety z obu kominów cieknie... Wezwałem na gwarancji budowlańca swojego domu, ale widze, ze to co zrobili (weszli z tuba silikonu na dach) nic nie dało. Jak cieklo tak cieknie... Dzisiaj był inny dekarz (pierwszy ktory znalazł czas) i stwierdził ze trzeba rozebrać wokoł komina cała dachowka lacznie z gasiorami i zrobic na nowo blache i dac jakas tasme. Calkowity koszt z materialem - okolo 2000 zł. Czy myslicie ze trafiłem na kogoś kumatego? Pozdrawiam, Adam Zalaczam zdjecia; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 03.06.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 dorzuć jeszcze z pincet i niech ten komin systemowy poprawi, jak tak zostawisz to później będziesz dorzucał dwa pincet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 03.06.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) nie ma nic Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 04.06.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Panowie to dorzucę swoje pytanie, ponieważ z gruntu rzeczy ciekawią mnie takie rzeczy. Zawsze się zastanawiałem jak komin uszczelnić od zewnatrz, żeby nie ciekło do środka domu. Więc mam pytanie, wystarczy dać 4 blaszki, wyprowadzone na dachówkę, a od strony wewnętrznej tzn między kominem a blachą czym zabezpieczacie żeby nie przeciekała woda ? To mnie nurtuje od zawsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.06.2013 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Wszelkie fugi, blaszki, wcięcia na opierzenia, i inne kombinacje to dziurawienie komina, by potem to jakoś załatać... tu chyba tkwi problem. Oczywiście dobry dekarz wie jak zdobić opierzenie blacharskie. Czyli sprawa jest dość prosta: DOBRY DEKARZ! Drugi problem, to stoiska z silikonami w marketach budowlanych. Doskonale zaopatrzone;) Adamoh. Twój komin oprócz przeciekania, jest źle zamontowany. Klasycznie źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jks 16.01.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Świetnym i skutecznym rozwiązaniem teraz są gotowe obudowy kominów, które rozwiązują nasze problemy z kominami. Ważne, montując taką obudowę, nie ingerujemy w konstrukcję komina, a przy kominach systemowych jest to bardzo istotne by nie stracic gwarancji http://fasadaplus.pl/wpisy/produkty/kominy/ Edytowane 20 Stycznia 2014 przez jks błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoh 30.06.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Witam, Pozwolę "podnieść" temat równo z zeszłego roku. Rok temu udało mi się namierzyć jakiegoś dekarza, który zafugował mi oba kominy rzekomo do porządku i obiecał, że już teraz na pewno będzie wszystko ok. Niestety tak się nie stało. Od jakiegoś czasu znowu walczę z przeciekającym kominem w pokoju u mojego 3-letniego syna i nie wiem jak się ratować a budżet po wykończeniu wnętrza domu niestety praktycznie zerowy Poniżej wklejam zdjęcia jak na chwilę obecną wygląda komin; Zastanawiam się teraz nad zakupem takiego cuda; http://allegro.pl/daszek-na-komin-parasol-kazdy-wymiar-i4360873150.html lub czegokolwiek podobnego; http://allegro.pl/listing/listing.php?string=daszek+komin&search_scope= Panowie czy ktoś z Was - osób znających się na rzeczy mógłby mi doradzić co jest sens zrobić bez rozbierania dachu wokół kominu? Czy da się w ogóle jeszcze coś zrobić? Pozdrawiam i dziękuje serdecznie za odpowiedź Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.06.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 U mnie też czasem kilka kropel pocieknie przy większym deszczu I poprawki poprawek nie zlikwidowały problemu. Na szczęście cieknie po these na strychu, więc podłożyłem rynienkę z blaszki I kuwetkę co załatwiło problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts