Tysonq 06.01.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Niedługo przychodzą do mnie dekarze i muszę wybrać okna dachowe (tylko 2 sztuki), ale nie mam bladego pojęcia na co mam zwrócić uwagę. Z tego co się zorientowałem to trzeba brać pod uwagę Fakro, Roto, Velux. Nigdy nie miałem do czynienia z oknami dachowymi i nie wiem też czym się kierować jeżeli chodzi o komfort użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 07.01.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Jeśli chodzi o jakość to nie pomogę. Mam doświadczenie tylko z Fakro. Jeśli chodzi o funkcjonalność zwróć uwagę czy chcesz obrotowe czy uchylnoobrotowe. Czy samomyjaca szyba (niby nie działa). Jeśli masz mieć wentylacje mechaniczną okna zamów bez nawiewników. Jeśli chcesz mieć ciepłe okna bo budujesz energooszczędny to rozejrzyj się za cieplejszymi oknami jednak w przypadku Fakro dodatkowy kołnierz ocieplający XPD (chyba) to straszne dziadostwo. Dobrzy dekarze lepiej by zrobili dobrej jakości wełną i dobrą membraną(u mnie tak zrobili). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 08.01.2012 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Dzięki za odpowiedź.Już nieco mi się rozjaśniło i wiem, że nie chcę nawiewnika, bo będę miał WM. Same obrotowe spokojnie wystarczy. Bardziej będę zwracał uwagę, żeby okno było ciepłe i zagadam z dekarzem, że zrobi "ciepły montaż" jak u Ciebie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 09.01.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Nie polecam dodatkowego ciepłego montażu z Fakro. Nie wiem jak w innych systemach. Jeśli się nie mylę mi zrobili tak jak robi to Velux.Powodzenia !Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts