Renatamama3 24.01.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Łał konewka super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 02.03.2012 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 U mnie troszkę nowości Pochwalę się nimi na forum Oczywiście prawie wszystko to łupy z Allegro Zakupiłam tradycyjnie już na Allegro fotel wiklinowy. Przyjechał z białą troszkę brudną poduchą do siedzenia. Całość prosiła się o reanimację. Chciałam by nowy wygląd był bardziej sielski. Zapłaciłam 90zł za ten fotelik. Myślę,że cena OK Od babci dostałam stare obrusy obszyte na szydełku. Chwila pracy na maszynie i powstały poduszeczki, poducha i pokrycie fotela. Domownikom bardzo się podoba. http://img710.imageshack.us/img710/9894/020320121450.jpg http://img14.imageshack.us/img14/2017/020320121451.jpg Udało mi się zlicytować piękny obrusik szydełkowy. Zagościł na stole który pomalowałam niedawno. http://img861.imageshack.us/img861/4306/020320121449.jpg http://img860.imageshack.us/img860/3382/020320121452.jpg Przybywa też zdjęć na ścianie za stołem. Mam jeszcze kilka nowych/starych rzeczy które czekają na domową reanimację. Oczywiście wszystko będzie przemalowane w sielsko anielski styl bo tak właśnie lubię. pozdrawiam serdecznie Stellonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 31.05.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Kolejne szaleństwo na allegro fotki z telefonu więc jakość mizerna ale ja szczęśliwa niezmiernie. Upolowałam bufecik z witrynką. Latek ma ponad 50 ale trzyma się doskonale. Tradycyjnie aukcja za grosze i z dostawą do domu. Pozbyłam się dwóch szafek kuchennych i wstawiłam to moje cudo. Jest lepiej niż było. Kuchnia ma oryginalny akcent http://img713.imageshack.us/img713/6154/obraz201t.jpg http://img135.imageshack.us/img135/5079/obraz210t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 20.08.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Stellonka, ja tylko powiem WOW:) Cudnie..Możesz napisać swój przepis na malowanie mebelków? Czym ścierasz/ co dokładnie kupić/ jaką farbą malujesz?Zazdroszczę zdolności do 'polowania na okazje' .. mi sie nigdy nie udaje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 20.08.2012 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witaj serdecznie Miłe co napisałaś. Uwielbiam przerabiać mebelki i wakacyjnie dałam drugie życie kolejnym. Ścieram papierem ściernym. Maluje najczęściej akrylowym półmatem beckersa na jasny krem a lakieruje domaluxem półmatem. Mam też kupiony na allegro zestaw do decupagu i tym przyklejam serwetki. Ostatnio popełniłam takie oto mebelki wyciągnięte ze starego kurnika na Podlasiu. potem stoliczek wyglądał tak oberwało się też stoliczkowi który wędrował na śmietnik, teraz wygląda znacznie lepiej przed: a tutaj już po ratowanie tych mebelków to ogromna przyjemność i satysfakcja. Odnowić można wiele sprzetów. Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 20.08.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 bufecik z witrynką genialny ! świetnie się prezentuje. W tle widze tą witrynkę od teściowej - nie mylę się? zostaw ją taka ciemną - swietnie się teraz komponuje z nowym nabytkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 20.08.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Bufecik zespolony z witrynką. Zakupiony w całości. To nie prezent od teściowej a jesli chodzi Ci o tą malutką szafeczkę z szybkami wiszącą w głębi to też mój zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 20.08.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 o to w głębi chodzi - wiszące myslałam, ze to ta witrynka dostana od teściowej z poprzedniej strony, która chciałaś serwetkami okleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 20.08.2012 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 o to w głębi chodzi - wiszące myslałam, ze to ta witrynka dostana od teściowej z poprzedniej strony, która chciałaś serwetkami okleić źle się zrozumiałyśmy...aż wróciłam do mojego wcześniejszego posta by wszystko doczytać teściowa oddała mi tą małą szafeczkę ze szklanymi szufladami(stoi, leży na szafce) , na zdjęciu jest w kolorze jasnego drzewa.....aktualnie już pobielona by pasowała do drzwiczek w kuchni wisząca witrynka pochodzi z allegro pozdrawiam Cię Stellonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 20.08.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 aa - to co innego rzeczywiście nie doczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 20.08.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Ratowałam też bardzo stary kawałek typowej meblościanki. 2 tygodnie spędziłam w cudownym miejscu , agroturystyka na Podlasiu, gospodarze cudni ale mebelki w pokojach prosiły się o odnowienie.Zakupiłam więc farby i regalik w moim pokoju przeszedł metamorfozę za zgodą właścicieli oczywiście. Fotki wstawiane we wcześniejszym poście też pochodzą z tego miejsca. Łącznie odnowiłam 7 mebelków. Nawet na wakacjach malować coś muszę przed i już po na koniec biała szeroka listwa między półkami dostała serwetkowe koguty ale już fotki nie zrobiłam niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.08.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 O, a co to za kolor na meblościance? Jakaś miętka może? (Bardzo ładna) P.S. Uchwyty zostają takie jakie są - meblościankowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 20.08.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Drop_Inn szaleć za bardzo nie mogłam bo to szafki agroturystyczne a nie moje domowe....ja tam tylko na wakacje byłam 2 tygodnie .....mietę zrobiłam z połączenia kremowego beckersa i ciemnozielonego barwnika colorex śnieżka i tak nam wyszło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.08.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Aa, faktycznie, nie doczytałam dokładnie Kawał dobrej roboty odwaliłaś z tymi meblami - właściciele mieli szczęście, że na Ciebie trafili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 20.08.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Stellonka, to takie faktycznie popeegerowskie meble:D Ale z Ciebie musi być dobra duszyczka, skoro nawet na wczasach własnych przemalowujesz gospodarzom mebelki. Nie chciałabyś może wpaść do mnie:D:D??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 20.08.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 sytuacja była dziwna ...bo rezerwowałam wyjazd kilka miesięcy wcześniej i nie wiedziałam ,że będę tam malowała mebelki..... juz po fakcie poprosiłam o "zero rabatu " z powodu renowacji mebli, przed przyjazdem wpłaciłam tylko zaliczkę .....czuję się z tym jakoś tak dobrze,że na koniec wyjazdu dopłaciłam całość kwoty a trafiłaś z tą dobrą duszyczką jak zwał tak zwał ale zajmuję się rehabilitacją dzieci niepełnosprawnych i najbiedniejszym pomagam z potrzeby serca dobro dane innym wraca ....wszystkim to motto polecam...ja w to wierzę na Podlasie wrócę we wrześniu na weekend i już umówiłam się z gospodarzami,że odnowię jeden stary , piękny kredens....z potrzeby serca oczywiście....zostawię tam kawałek siebie anagat a co masz do przemalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 22.08.2012 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Nowe zakupy znów wypatrzony kąsek w internecie dziś przywiozłam sobie do domu szafeczkę...... za kolejne grosze jedyne zadanie to doczyścić wiekowy mebelek........jak poradzić sobie z czyszczeniem forniru?????? ktoś mi podpowie? wcześniejszy właściciel starł w niektórych miejscach całkiem fornir, potraktowałam to oliwką dla dzieci i te miejsca już nie wyglądają na suche ale zapewne to nie jest najlepsze wyjście z sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 23.08.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Sliczny mebelek, z fornirem nie pomogę, bo o malowaniu mabli mam tylko teoretyczną wiedzę i to niewielką jeszcze.. Do przemalowania mam sekretarzyk..o ten:) Ciężką pracę masz..Obydwie w takim razie widzimy dużo nieszczęścia na codzień (jestem anestezjologiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 23.08.2012 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 aleee cudny mebelek ja bym go oczyściła, pomalowała na moje ukochane kremy lub inne białości, raczej bym nie przecierała może zmiana gałeczek w szufladach ? ewentualnie na tych szufladach jakiś duży wzór kwiatowy z decupagu? wzór mieszczący się aż na dwóch szufladach.....taki wielki motyw z jednego kawałka "przecięty" jedynie w miejscu łączenia szuflad ale wyglądający jak całość, mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi no tak "pracowo" w pewnym sensie jesteśmy pokrewne, ja pracuję tylko z osobami z mocnymi uszkodzeniami genetycznymi , autyzmem itp.....praca jest dla mnie pasją jeszcze większą chyba niż malowanie mebelków napisz prosze jak zamierzasz odnawiać swój mebelek pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 02.09.2012 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witajcie u mnie z nowości taka walizka znajomi robią remont i ta piękność miała pójść na śmietnik za kilka dni powinna jeszcze pojawić się jej mniejsza "prawie" siostra......moi remontujący znajomi zostawią dla mnie też drugą mniejszą walizkę obydwie zdekupażuję we wzory kwiatowe i zamieszkają w mojej sypialni to doskonały pojemnik na koce jak i zapomniane dokumenty aktualnie pierwsza reanimowana walizka wygląda tak wybrałam juz serwetki z kwiatami którymi będę ozdabiała walizkę efekt powinien być bardzo ciekawy tutaj efekt dekupażu na jednym z blogów http://decobakcyl.blogspot.com/2012/02/kilka-roznych-watkow.html zobaczcie jakie cuda można zrobić z walizek pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts