Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie troszkę nowości :)

Pochwalę się nimi na forum :)

Oczywiście prawie wszystko to łupy z Allegro :)

Zakupiłam tradycyjnie już ;) na Allegro fotel wiklinowy. Przyjechał z białą troszkę brudną poduchą do siedzenia. Całość prosiła się o reanimację.

Chciałam by nowy wygląd był bardziej sielski. Zapłaciłam 90zł za ten fotelik. Myślę,że cena OK

Od babci dostałam stare obrusy obszyte na szydełku. Chwila pracy na maszynie i powstały poduszeczki, poducha i pokrycie fotela. Domownikom bardzo się podoba.

http://img710.imageshack.us/img710/9894/020320121450.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/2017/020320121451.jpg

Udało mi się zlicytować piękny obrusik szydełkowy. Zagościł na stole który pomalowałam niedawno.

http://img861.imageshack.us/img861/4306/020320121449.jpg

http://img860.imageshack.us/img860/3382/020320121452.jpg

Przybywa też zdjęć na ścianie za stołem. Mam jeszcze kilka nowych/starych rzeczy które czekają na domową reanimację.

Oczywiście wszystko będzie przemalowane w sielsko anielski styl bo tak właśnie lubię.

pozdrawiam serdecznie

Stellonka

• 2 months później...

Kolejne szaleństwo na allegro

fotki z telefonu więc jakość mizerna ale ja szczęśliwa niezmiernie.

Upolowałam bufecik z witrynką. Latek ma ponad 50 ale trzyma się doskonale. Tradycyjnie aukcja za grosze i z dostawą do domu. Pozbyłam się dwóch szafek kuchennych i wstawiłam to moje cudo.

Jest lepiej niż było. Kuchnia ma oryginalny akcent :)

http://img713.imageshack.us/img713/6154/obraz201t.jpg

http://img135.imageshack.us/img135/5079/obraz210t.jpg

• 2 months później...

Witaj serdecznie

:)

Miłe co napisałaś. Uwielbiam przerabiać mebelki i wakacyjnie dałam drugie życie kolejnym.

Ścieram papierem ściernym. Maluje najczęściej akrylowym półmatem beckersa na jasny krem a lakieruje domaluxem półmatem. Mam też kupiony na allegro zestaw do decupagu i tym przyklejam serwetki.

Ostatnio popełniłam takie oto mebelki wyciągnięte ze starego kurnika na Podlasiu.

stara szafka.jpg

potem stoliczek wyglądał tak

nowa szafka.jpg

oberwało się też stoliczkowi który wędrował na śmietnik, teraz wygląda znacznie lepiej

przed:

stolik wrrr.jpg

a tutaj już po :)

181393_3800258999880_1184043553_n.jpg

ratowanie tych mebelków to ogromna przyjemność i satysfakcja. Odnowić można wiele sprzetów.

Pozdrawiam Cię serdecznie :)

o to w głębi chodzi :) - wiszące :) myslałam, ze to ta witrynka dostana od teściowej z poprzedniej strony, która chciałaś serwetkami okleić

źle się zrozumiałyśmy...aż wróciłam do mojego wcześniejszego posta by wszystko doczytać :)

teściowa oddała mi tą małą szafeczkę ze szklanymi szufladami(stoi, leży ;) na szafce) , na zdjęciu jest w kolorze jasnego drzewa.....aktualnie już pobielona by pasowała do drzwiczek w kuchni :)

wisząca witrynka pochodzi z allegro

pozdrawiam Cię

Stellonka

Ratowałam też bardzo stary kawałek typowej meblościanki.

2 tygodnie spędziłam w cudownym miejscu , agroturystyka na Podlasiu, gospodarze cudni ale mebelki w pokojach prosiły się o odnowienie.Zakupiłam więc farby i regalik w moim pokoju przeszedł metamorfozę za zgodą właścicieli oczywiście.

Fotki wstawiane we wcześniejszym poście też pochodzą z tego miejsca. Łącznie odnowiłam 7 mebelków.

Nawet na wakacjach malować coś muszę ;)

przed

obraz231pt.jpg

i już po

obraz240kq.jpg

na koniec biała szeroka listwa między półkami dostała serwetkowe koguty ale już fotki nie zrobiłam niestety :(

:D sytuacja była dziwna ...bo rezerwowałam wyjazd kilka miesięcy wcześniej i nie wiedziałam ,że będę tam malowała mebelki..... juz po fakcie poprosiłam o "zero rabatu " z powodu renowacji mebli, przed przyjazdem wpłaciłam tylko zaliczkę :) .....czuję się z tym jakoś tak dobrze,że na koniec wyjazdu dopłaciłam całość kwoty :)

a trafiłaś z tą dobrą duszyczką :)

jak zwał tak zwał ale zajmuję się rehabilitacją dzieci niepełnosprawnych i najbiedniejszym pomagam z potrzeby serca

dobro dane innym wraca ....wszystkim to motto polecam...ja w to wierzę

na Podlasie wrócę we wrześniu na weekend i już umówiłam się z gospodarzami,że odnowię jeden stary , piękny kredens....z potrzeby serca oczywiście....zostawię tam kawałek siebie :)

anagat a co masz do przemalowania ;)

Nowe zakupy

znów wypatrzony kąsek w internecie

dziś przywiozłam sobie do domu szafeczkę...... za kolejne grosze

Obraz 300.jpg

jedyne zadanie to doczyścić wiekowy mebelek........jak poradzić sobie z czyszczeniem forniru??????

ktoś mi podpowie?

wcześniejszy właściciel starł w niektórych miejscach całkiem fornir, potraktowałam to oliwką dla dzieci i te miejsca już nie wyglądają na suche

ale zapewne to nie jest najlepsze wyjście z sytuacji

:confused:

:) aleee cudny mebelek

ja bym go oczyściła, pomalowała na moje ukochane kremy lub inne białości, raczej bym nie przecierała

może zmiana gałeczek w szufladach ?

ewentualnie na tych szufladach jakiś duży wzór kwiatowy z decupagu? wzór mieszczący się aż na dwóch szufladach.....taki wielki motyw z jednego kawałka "przecięty" jedynie w miejscu łączenia szuflad ale wyglądający jak całość, mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi :)

no tak "pracowo" w pewnym sensie jesteśmy pokrewne, ja pracuję tylko z osobami z mocnymi uszkodzeniami genetycznymi , autyzmem itp.....praca jest dla mnie pasją jeszcze większą chyba niż malowanie mebelków ;)

napisz prosze jak zamierzasz odnawiać swój mebelek

pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Witajcie :) u mnie z nowości taka walizka

010920121924.jpg

znajomi robią remont i ta piękność miała pójść na śmietnik

za kilka dni powinna jeszcze pojawić się jej mniejsza "prawie" siostra......moi remontujący znajomi zostawią dla mnie też drugą mniejszą walizkę

obydwie zdekupażuję we wzory kwiatowe i zamieszkają w mojej sypialni

to doskonały pojemnik na koce jak i zapomniane dokumenty

aktualnie pierwsza reanimowana walizka wygląda tak

010920121926.jpg

wybrałam juz serwetki z kwiatami którymi będę ozdabiała walizkę

efekt powinien być bardzo ciekawy :)

tutaj efekt dekupażu na jednym z blogów

http://decobakcyl.blogspot.com/2012/02/kilka-roznych-watkow.html

zobaczcie jakie cuda można zrobić z walizek :)

pozdrawiam!