Stellonka 26.02.2013 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witajcie walizki zimują na balkonie, jakoś nie mogę ich dokończyć :/ moje malowane hobby skupiło się ostatnio na drobnych sprzętach zakupionych na allegro i na wielkanocnych jajkach. Zaklinam wiosnę a tu efekty moich ostatnich zmagań kupiłam na allegro półeczkę na przyprawy, wycięłam z niej przegródki na słoiczki z przyprawami, zostawiłam tylko ostatnią listewkę w rogu by móc tam wstawiać długopisy ....i tak zaczęłam robić moje pudełko na dokumenty najpierw na biało potem szpachlą zamalowałam dziurki później naklejanie serwetek i drapanie papierem ściernym i efekt końcowy za chwilkę pokażę inne moje drobiazgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 26.02.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Zrobiłam też szafeczkę do kuchni najpierw na biało potem wybór i przyklejanie serwetek a potem drapanie do skutku produkcja jajek rozpoczęta Jajek robię aż 20, wszystkie rozdam znajomym. Próbuję przywołać wiosnę tym moim malowaniem. Szukam sposobu na przetrwanie zimowych wieczorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 26.02.2013 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ostatnia jajkowa odsłona. Zabieram się właśnie za robienie kolejnych już na białym ,gładkim tle. 10 ze spękaniami i 10 gładkich. Na próbę. Robię je pierwszy raz w życiu. i moje ostatnie odkrycie czyli transfer zdjęć na drewno za pomocą farby akrylowej, bardzo miłe dla oka efekty może kogoś zachęcę do takiej zabawym, drewnem,farbą i papierem pozdrawiam Stellonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.02.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Stellonko, widzę, że ty też decoupage'owym rękodziełem zarażona Fajnie jest mieć własnoręcznie wykonane dekoracje, prawda? Można je dobrać idealnie do swoich wnętrz i swojego stylu. Jeśli mogę, to mam małą sugestię. Czy te spękania są konieczne? Moim zdaniem, to delikatnych motywów nie pasują. Może spróbuj preparatu dwuskładnikowego? I zainteresował mnie transfer. Możesz dokładniej to opisać? Ciekawa jestem, czy to taki sam sposób jak mój, czy coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stellonka 01.03.2013 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Witam Cię serdecznie narendil Oj tak dekupażuję z ogromną przyjemnością i duże mebli w domu sama maluję i przerabiam. Wiem o jakich spękaniach mówisz na pierwszym zdjęciu porporina w kolorze miedzi jest bardzo widoczna, dodatkowo zdjęcie(chyba lampa błyskowa) podbiła kolor. Ja później wycieram ją delikatnie tak by został tylko minimalny blask w zagłębieniach. Masz rację ,że spękania dwuskładnikowe by pasowały ale osoby dla których robiłam serduszka widziały jednoskładnikowe .... i tak miało być Co do transferu to drukuję zdjęcia na drukarce laserowej. Następnie miejsce gdzie mam nałożyć zdjęcie delikatnie przemalowuję farbą. Precyzyjnie nakładam w to miejsce wydrukowany obrazek (oczywiście zadrukowaną stroną do farby) i mocno go dociskam. Potem czekam aż wyschnie i kilkakrotnie ścieram papier mokrym palcem lub delikatnym pędzlem. Czasem gdzieś coś odpryśnie, więc trzeba to robić niezmiernie delikatnie. Niektóre zdjęcia domalowuję potem pędzlem by zamalować ubytki. Czy segregatory u siebie w domu malowałaś sama??? chodzi mi o napisy na nich?masz piękne wnętrza pozdrawiam Stellonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 02.03.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Witam i ja u Ciebie widzę wspaniałe prace niesamowite metamorfozy mebli z pewnością bedę zaglądać częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts