skaut 06.01.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Pytałem o to w innym dziale, ale nie otrzymałem odpowiedzi. Dotyczy on połączenia ścianki działowej z płytą G-K, ale tak naprawdę izolacji samej ścianki.Problem polega na tym na jak połączyć płyte G-K umieszczoną na stelażu (skosy) ze ścianką działową. Ścianki są poniżej planowanych płyt i powstanie niewielka szczelina między płytami skosów na ścianka działową. Z uwagi na chęć dokładnej izolacji ścianek podmurowanie ich do krokwi nie wchodzi w grę. Wykonawcy proponują wypełnić szczelinę gipsem lub tynkiem maszynowym (takim jak na ściankach) i dać taśmę - czyli połączyć to na sztywno. Moja obawa jest taka że dach jak wiadomo będzie sobie pracował a ścianki nie, więc z czasem pewnie powstanie rysa i to pewnie nierówna. Zastanawiam się nad wypełnieniem tej szczeliny ale nie łączeniem jej z płytami taśmą. Wtedy rysa na pewno będzie ale raczej w postaci równej kreski. To moje przypuszczenia nie poparte doświadczeniem więc proszę fachowców lub kogoś kto miał podobna sytuację o poradę. Załączam zdjęcie.http://www.skaut.lublin.pl/scianka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaut 07.01.2012 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Dzięki, tak właśnie radzą moi wykonawcy (również z pianką). Ja jednak obawiam się tego, że w w miejscach połączenia z czasem powstanie nieregularna rysa i pewnie dla tego ktoś mi poradził połączenie ślizgowe, czyli rysa ale "kontrolowana". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts