Rafał Perkowski 06.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 czesc.Od pol roku jestem użytkownikiem pieca Defro AKM 15 KW. Od miesiaca zauwazyłem problem przegrzeającego sie podajnika po czym włacza sie alarm i zasypuje całe palenisko weglem zeby wyeliminowac zapalanenie paliwa w pojemniku. Ustawień nie zmieniałem a żar cofa sie w strone podajnika i nie wiem jak sobie poradzic z tym problemem i niewiem dlaczego tak sie dzieje. ustawienia pieca mam takie jakie podał mi kolega z forum Anusiak1. Wiem ze oboje mamy inny opał, ale działało jakis czas a teraz zaczeło szwankowac. Prosze o pomoc, bo nie wiem jak to ustawic zeby poprawnie działało a sytuacja codzinnego rozpalania pieca mnie przeraza zwłaszcza ze mam małe dziecko a zima przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter67 28.09.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 witam.Też mam ten problem.mam akm2 22kw.mam pytanie czy poradziłes sobie juz z tym problemem?napisz jakie masz ustawienia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 28.09.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 witam.Też mam ten problem.mam akm2 22kw.mam pytanie czy poradziłes sobie juz z tym problemem?napisz jakie masz ustawienia.Pozdrawiam Niestety, retorta tak działa. To jet jej ogromna wada. Dlatego od zawsze przestrzegam przed retortą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 22.10.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 AKM 2 ma rynnę, a nie retordę. Mi dziś też się włączył w nim alarm, ale to ze względu na niski odbiór ciepła. Skracam nadmuch w trybie podtrzymania, skracam przerwę podawania w trybie pracy, aby wypchnąć żar dalej od podajnika i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 23.10.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 uszczelnij porządnie klapę zasobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIGER46 24.10.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 uszczelnij porządnie klapę zasobnika Witam akurat kotły defro akm mają dobre uszczelnienie na klapie chyba że kolega ma jakąś wadę uszczelki,domyślam się ,że koledzy palą eko grochem u mnie na kotle AKM eko groch też się szybko wypalał i rosła temp.podajnika na miale akurat to się nie robi.Moim zdaniem albo masz za duży ciąg albo za często dmuchasz a za mało podajesz w podtrzymaniu,sprawdź również wszystkie uszczelnienia na drzwiczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 24.10.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Ciąg mam spory - fi 200, 8m, ale zmniejszyłem szparę wentylatora na 3 cm, zwiększyłem obroty (w czasie pracy wydatek podobny, a w przestoju mniej powietrza przedziera się do komory spalania), przerwa w podtrzymaniu 30 minut, nadmuch 12 s co 19 minut. Jest ok. Przynajmniej na średnioenergetycznej mieszance grochu. Na wysokoenergetycznym trzeba skracać, bo za szybko i za ciepło się wypala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts