Tomek0 07.01.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Witam,Właśnie stawiam ścianke z płyt k-g. Ścianka ma odstawać 10cm od ścianki działowej w bloku. Na tej ściance chcę powiesić TV o wadze około 30-35kg. Teraz proszę o poradę bo już sam nie wiem. Front tej ścianki będzie składać się z podwójnej płyty k-g przykręconej do profilu CW 50 w rozstawie co 30cm ( dla pewności ). Dwa profile zamierzam ustawić tak by wypadały na miejsce w którym będą przygotowane dziury na śruby od wieszaka TV. Teraz właśnie nie wiem czy mogę przykręcić ten wieszak za zwykłe blachowkręty przechodząc przez 2 płyty k-g i znajdujacy się za nimi profil CW. Zapewne w wieszaku będą 4 otwory pod śruby montażowe. Czy taka konstrukcja zda egzamin ? czy może użyć innych śrub do montażu np. ślimaków na długość 2 płyt. Dodam, że nie chcę wstawiać już łat drewnianych zamiast CW ( nie pomyślałem wczesniej ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 07.01.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Jeżeli na podwójnej płycie+stelaż wisi kibelek+ siedzi spory facet i jeszcze wierci się i nic się nie dzieje to plaźmie też nic nie stanie się. A jak masz jakieś wątpliwości to klej dwuskładnikowy na stelaż i przykręcaj wtedy i TV i jeszcze głowa nosorożca będzie bezpiecznie wisieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 07.01.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Co masz na myśli z tym klejem ? gdzie i kiedy posmarować profil. Generalnie mnie uspokoiłeś, choć trzeba pamiętać, że stelaż od kibelka jest z grubszej blachy i tak nie pracuje. Tylko proszę, powiedz jakimi śrubami się przytwierdzić do tych płyt i profili. Same blachowkręty. ślimaki czy może jakies kołki rozporowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 07.01.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Cztery punkty to nie majątek, ja bym dał metalowe kołki "motylki" (1zł sztuka) przewiercając płyty i profil. Oczywiście jeśli znasz jego przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 07.01.2012 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Dziękuję za pomoc. Profil ustawie w miejscu przebigania otworów w wieszaku ( Jutro kupuje wieszak i będę miał wymiary ). Co do motylków to chodzi o coś takiego jak tu ? http://www.superdomek.pl/artykuly/dom/remont-i-budowa/7-kolki-rozporowe-do-plyt-kartonowo-gipsowych.html .... coś tutaj piszą o problemach z metalowymi kołkami. W takim wypadku mogę zastosować plastikowe ? Mam nadzieje, że są wystarczjąco długie - 2 płyty i profil ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 07.01.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Jak masz obawy to daj jako pierwszą płytę OSB, wiórową czy co tam znajdziesz najtańszego, a potem dopiero g-k pod szpachlę i farbę. Deska w miejscu montażu też będzie ok. Jednak już zwykła molly fi8 w płycie g-k trzyma w pionie chyba ze 25kg, więc cztery to już całkiem sporo, a przecież uchwyty mają miejsce, aby dać jeszcze więcej mocowań. Ten uchwyt będzie z regulacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 07.01.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Kupiłem motylki metalowe fi 10, a śruba fi 5. Odpowiednio długie na dwie płyty. Mam nadzieje, że te 4 sztuki wytrzymają. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 08.01.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Miałem na myśli takie kołki:http://www.netgips.pl/environment/cache/images/300_0_productGfx_1d9e0d3da9e49068a58e48b55c5a080c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarowa2 08.01.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Miałem na myśli takie kołki: http://www.netgips.pl/environment/cache/images/300_0_productGfx_1d9e0d3da9e49068a58e48b55c5a080c.jpg te klolki sa do montowania lamp wiszących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 09.01.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Uwierz mi, że do zamocowania uchwytu TV będą się również nadawały . Zaś powierzchnia docisku "parasolki" do profilu CD będzie większa od "bałwanka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 10.01.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 To w końcu złe kupiłem ? Mogę jeszcze kupić inne, bo w sumie nie wiem jak zamontować "motylki" bez nitownicy do kołków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts