19501719500414 08.01.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 sorry, nie zauważyłem że masz wężownicę, zawór różnicowy nie jest konieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jab 08.01.2012 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 nie co mu tam zrobiłeś, ale by korzystać z siłownika i pogodówki, to można przenieść czujnik powrotu w cieplejsze rejony, albo przestawić tryb z 4d na 3d, wtedy nie będzie prał pod uwagę temp powrotu. Możesz też nie mieć takiej opcji w swoim sterze, ja mówię z perspektywy ecomaxa. Pozdrawiam Przyznam, że trochę nie zrozumiałem. Mam już podłączony siłownik (jak na zdjęciu). Zawór 4D i siłownik firmy Womix. Sterownik RecalArt Economic Premium - wspiera pogodówkę, więc myślę, że będzie ok. Zobaczymy w tym tyg. jak to będzie pracowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jab 08.01.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 sorry, nie zauważyłem że masz wężownicę, zawór różnicowy nie jest konieczny Czyli nic więcej, oprócz wywalenia tego zaworu zwrotnego na razie nie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.01.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Po fotce widzę,że masz wężownicę schładzającą zen-pola w wersji wzs-2, gdzie zawór montowany jest na dole na wejściu w wężownicę. Z fotek, które można zobaczyć błędnie zamontowany jest zawór zwrotny, powinieneś go usunąć...Woda ma obecnie mocno utrudniony powrót do kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 08.01.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Przyznam, że trochę nie zrozumiałem. Mam już podłączony siłownik (jak na zdjęciu). Zawór 4D i siłownik firmy Womix. Sterownik RecalArt Economic Premium - wspiera pogodówkę, więc myślę, że będzie ok. Zobaczymy w tym tyg. jak to będzie pracowało. dobrze nie mieszajmy na razie za nadto, usuń ZW i opisz jak zachowuje się 4d na sterowaniu pogodowym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jab 08.01.2012 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Po fotce widzę,że masz wężownicę schładzającą zen-pola w wersji wzs-2, gdzie zawór montowany jest na dole na wejściu w wężownicę. Z fotek, które można zobaczyć błędnie zamontowany jest zawór zwrotny, powinieneś go usunąć... Woda ma obecnie mocno utrudniony powrót do kotła Dokładnie tak (tzn nie wiem jaka marka wężownicy, ale zawór Regulus). Jak już wcześniej gdzieś pisałem w tym poście - jutro mają przyjechać Ci monterzy i wyrzucą ten zawór. Zobaczymy jak będzie pracowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jab 09.01.2012 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Witam wszystkich, wywalili dzisiaj ten ZZ przy zaworze 4D. Pierwsze wrażenia po ok 2h palenia: - baardzo długo łapie temperaturę powrotu, ale przynajmniej łapie, bo zawór nie puszczał,- siłownik na razie trochę "wariuje", co jakiś czas zamyka, otwiera.. Zobaczymy jak trochę dłużej to popracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts