flaber14 08.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Witam Planuję przerobić jedną ze swoich piwnic na kuchnię z małą łazienką dla turystów, tak na lato żeby mogli zrobić sobie spokojnie posiłek oraz skorzystać z prysznicu lub WC. O poziom wód gruntowych się nie martwię bo nigdy nie miałem wody w piwnicy, mieszkam na sporej górze Ale mam do Was takie pytanko, jak najlepiej zabezpieczyć się przed wilgocią, w końcu będzie tam łazienka. Teraz mam w piwnicy glinę więc przed wylaniem posadzki betonowej co muszę zrobić, jaką położyć izolacje? Najgorszy problem to rury mam ich tam bardzo dużo z racji tego iż nad tą piwnica jest właściwą łazienka oraz kuchnia. Niby minus ale i plus łatwo będzie rozprowadzić ("chyba") potrzebną instalację I jeszcze jedna sprawa macie może do podrzucenia jakieś linki gdzie mógłbym poszukać, albo zobaczyć jakiś filmik jak zrobić pewne prace w tego typu miejscach? A dodam jeszcze iż ściany fundamentowe są przykryte gruntem około 1.7m, czy będzie to wymagało specjalnego zabezpieczenia przed wilgocią i przemarzaniem, jeśli tak to jakiego? W sezonie zimowy nie planuję tam ogrzewania, ogólnie piwnica nie jest zimna bo za ścianą będzie kotłownia, ale może na wszelki wypadek mały grzejni-czek żeby mi wilgoć nie weszła, jak myślicie? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 09.01.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Przede wszystkim proponuje zabezpieczyć glinę przed wsiąkaniem w nią wody z wewnątrz :http://olazience.pl/montaz-lazienki-cersanit/6-zabezpiecz-lazienke-przed-wilgocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts