bisbau 08.01.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Muszę wylać 4,5m3 betonu B-20, chcę zamówić gruszkę. Oczywiście nie ma problemu z zamówieniem pompy (oprócz dodatkowego kosztu) ale ekipa powiedziała, że "normalna pompa" odpada. Nie mogę wjechać na podwórko, nie sięgnę od sąsiada, a od okien do miejsca wylania jest z 8 metrów. Beton trzeba będzie podać przez okno - mixokret podobno odpada. Pod jakim hasłem szukać pompy do betonu, żeby mi nie wyrzucało samych "steterów" a coś a'la mixokret z wężem o średnicy powiedzmy 100-120mm? (najlepiej w Łodzi)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 08.01.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 http://images1.fotosik.pl/94/18ee3560bf68c240med.jpg razy jakieś 100x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiero060 08.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Pytaj o pompe halówkę rozkłada się w trudno dostępnych miejscach lub zwykła pompa z dopiętym rurociągiem. We Wrocławiu Sanbet robi takie rzeczy bez problemu.Dzwoń po betoniarniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzwiedz_pg 10.01.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Muszę wylać 4,5m3 betonu B-20, chcę zamówić gruszkę. Oczywiście nie ma problemu z zamówieniem pompy (oprócz dodatkowego kosztu) ale ekipa powiedziała, że "normalna pompa" odpada. Nie mogę wjechać na podwórko, nie sięgnę od sąsiada, a od okien do miejsca wylania jest z 8 metrów. Beton trzeba będzie podać przez okno - mixokret podobno odpada. Pod jakim hasłem szukać pompy do betonu, żeby mi nie wyrzucało samych "steterów" a coś a'la mixokret z wężem o średnicy powiedzmy 100-120mm? (najlepiej w Łodzi)... Ja polecam pompę stacjonarną, np. Cifa - na stronie producenta znajdziesz zdjęcia, parametry etc http://www.cifa.pl/seria_7,42.html Gruszka z betonem podjeżdża do takiej pompy - ma własny kosz i spokojnie poda ci na odległość kilkudziesięciu metrów. Są pompy samojezdne 36m i przedłużają długość podania rurociągiem ... pytanie czy się zmieści. Pozdrawiam Edytowane 10 Stycznia 2012 przez niedzwiedz_pg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubert1981 06.05.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 z jakimi fachowcami rozmawiales.....B20 to 2,5worka cementu z mixokreta...drobny kamyk do 0.8mm i nie ma problemu....obecnie taka pompa robie wylewki na 30 pietrze DTC Wien....wpisz w google zobaczysz.... kazda pompa typu STETER...czyli pompy do mstropu to wyleja.... Robilem tak na 6 pietrze...gdzie fasada byla ze szkla )... wszystko chodzi o koszta....4,5m3 to koszt 900zl firma musi zarobic..ile wezie nie wiem.... ile ja bym wziol...z miksokreta.....co to jest....lawa strop....?....ilosc metrow kw lub m3....normalnie m3 mixokreta to koszt 100zl to jakies 1200zl plus dodatki 800zl maks.... Steter zrobi szybciej i taniej ?????/ ale to steter musi miec cos w sobie....co zapytaj jesli tego nie zrobiles v?? banal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PINTO 20.09.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Pewnie temat umarł śmiercią naturalną, ale niech będzie dla potomności. Szukać "stacjonarna pompa do betonu" W Łodzi pewnie takie coś mają firmy typu MOSTY Łódź. Wygląda to jak na zdjęciu (pobrane z forum http://www.ioperator.eu): Edytowane 20 Września 2012 przez PINTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts