Juszczakówka 13.01.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jestem prawie ( bo nie idę jeszcze spać i dlatego prawie ) po dniu płynnym i co mogę powiedzieć .....dzień płynny jest REWELACYJNY ( myślałam , że nie dam rady, że będzie ciężko ), właśnie wypiłam sok warzywny i jak do tej pory nie jestem głodna ... dzisiaj wypiłam tyle płynów, że jeszcze nigdy w życiu tylu nie wypiłam A co piłam ? Rano jak wstałam kubek mleka 0,5%, w pracy kawa z mlekiem 0,5%, 2 kubki zielonej herbaty, ok 0,5l wody, po pracy 2 kubki zupy pomidorowej ( u mamusi ) i u znajomej 1 kubek herbaty owocowej , 2 kubki zielonej, kakao i tutaj się zastanawiałam czy mogę ????, 1 filiżankę kawy i jeden kubek herbatki ziołowej ( która była ohydna beeeee ) i teraz wspominamy sok Tymbarku Vega.... już czekam na jutrzejszą wyżerkę sałatka z melonem ojj będzie się działo.... P.S o WC nie wspomnę :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 13.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 o własnie mam jeszcze sok Vega!)) ja tez wypiłam sporo jak na mnie: 3 herbaty zielone ( odziwo wczesniej ich nie piłam bo jakos nie bardzo mi podchodziły- ale od dzisiaj beda na porzadku dziennym bo to zdrowe prawda?) 2 herbatki z cytrynką (i cukrem wrr), maslanka, sok pomidorowy, 2 kubki barszczyku, woda oczywiscie i teraz sok Vega mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 13.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Nie zlicze ile razy ja dzisiaj bylam w wc od zawsze mam z tym problem ale dzisiaj pobilam rekord Ja też byłam ze sto razy, ale może tak się oczyszcza organizm...ale wytrzymałam, choć mąż kusił cieplutkim chlebkiem. Macie sprawdzony przepis na zakwas do barszczu czystego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 psosin soki Vega są smaczne i bardzo sycące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 13.01.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Macie sprawdzony przepis na zakwas do barszczu czystego? Ja barszczyk czerwony robie z tego zakwasu okolo 1 kg burakow czerwonych ( nie gotowac tych burakow) przegotowana woda lub woda mineralna niegazowana na kazdy litr wody 1 lyzeczka soli 3-4 zabki czosnku 1 kromka chleba razowego Przygotowanie zakwasu: Buraki myjemy, obieramy ze skory i kroimy w plastry ( nie za cienkie). Plastry burakow ukladamy w szkalnym duzym naczyniu (moze byc duzy sloik) i zalewamy taka iloscia osolonej wody zeby je przykryc. Nastepnie dodajemy czosnek przecisniety przez maszynke do czosnku, a na wierzch kladziemy kromke razowego chleba. Sloik trzeba obwiazac gaza i postawic w cieple miejsce (ja stawiam blisko kaloryfera ). Po okolo 7 dniach zdejmujemy chleb i piane jaka powstala na wierzchu zakwasu, a reszte przelewamy przez sitko do butelki w ktorej bedziemy trzymac zakwas Przechowujemy w lodowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 13.01.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 amber - aleś zapodała ! Masakra! Niemożliwe wprost - jaki brzuuuszek ! Nie mam aspiracji ani nawet marzeń, żeby tak wyglądać, ale choć małą cząstkę z tego bym chciała Trzymam się. Nie podjadam. Nie cierpię Ale czuję się gruuuuuuuuba - majsakra! Może sobie ten płynny w niedzielę zrobię...hmmm...sok warzywny mam, rosołek chudy będzie (obedrę kuraka ze skóry ) - chyba spróbuję, skoro mówicie, że nie taki diabeł straszny aaaaaa - i czekam na listonosza ze stewią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.01.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 haha:lol2: mówiłam, że dzień płynny jest ekstra:lol: Ja to wręcz chodzę "obżarta" podczas tych dni - brzuszek ciagle pełny:rotfl: Jestem z Was dumna dziewczynki:hug: Ja dziś cały dzień nie rozstawałam się z sokami - w samochodzi wala sie chyba z 6 butelek:rotfl: Zjadłam mój ukochany żurek w barze na bartyckiej;) - ale poprosiłam o samo "rzadkie" - dali mi w filiżance:lol2: Wypiłam też jakiś jogurt pitny owocowy (niestety gotowiec:oops: ale ja dzis od rańca do teraz poza domem byłam;)), 2 herbaty, 0 kaw:o ... no i nadal się soczkami raczę Jest dobrze:yes: Choć przyznam, że w kinie bez było jakoś dziwnie;) Tak naprawde to dieta MŻ (mniej żreć) no i dość intensywne ćwiczenia. ja w swoim życiu przeszłam już wiele diet, ze schudnięciem nie mam problemu, bo wowczas mobilizuję się i efekt gwarantowany. Gorzej jest wage później utrzymać, dlatego tym razem inaczej podeszłam do diety, to ma być mój sposób jedzenia na całe życie. A nie na kilka miesięcy. Czytam, czytam co piszecie, jakieś przepisy, melony itd. wszystko to fajnie, ale co później. Jak czlowiek wyjałowi się przez kilka miesięcy to później jak schudnie rzuca sie na jedzenie jak glupi. I jaki efekt, efekt jo jo:yes: Dietę Dukana też juz przerobiłam, ale jak doszlam do swojej wagi to na serki i twarożki nie moge patrzeć do dzisiaj, a za rybami nie przepadam. emiranda, ale widzisz... ta dieta, którą tu przedstawiam - była rozpisana specjalnie dla mnie... dietetyczka zawarła w niej większosć rzeczy, które lubię... więc dla mnie ta dieta, to coś takiego, jak dla Ciebie ta, którą opisałaś... to nie jest tak, że byłam/jestem na diecie, która mi wszystkiego zabrania... wręcz przeciwnie - zawiera wszystko co lubię... ale przez miesiąc nauczyła mnie, jakie ilości i proporcje powinny być moich posiłków - i to było naważniejsze:yes: Pytacie, czy można zmieniać te przepisy? Oczywiście, że można... Tylko pod warunkiem, ze postarasz się zachować te ilości... myślę, ze sałatkę z melonem i fetą śmiało można zamienić na np. zwykłą grecką... tylko chodzi o te ilości:yes: - czyli użyć do tego 5 oliwek - jak w przepisie, a nie 10:o itp... ja też potem nie trzymałam się ściśle tego menu... ale umiałam już przekładać te racje żywieniowe na inne przepisy i komponować sobie posiłki o bodobnych wartościach odżywczych na własną rękę... Ta dieta nauczyła mnie właśnie tego, o czym Ty piszesz emirando - zdrowego sposobu odżywania... który w guncie rzeczy jest jeden jedyny:o - bo zobacz, twoje dzienne menu ma identyczny schemat z tym podanym przeze mnie... Te nawyki żywieniowe bardzo mocno weszły mi w krew... na długo... podejrzewam, ze by trwały dużo dłużej, gdyby nie ciąża i bardzo ciężka harówka w trakcie tej ciąży;) - zachcianki plus ciężkie warunki do przygotowywania własnych posiłków - całkowicie przekreśliły efekty mojej ciężkiej wielomiesięcznej pracy nad sobą Ale może w końcu uda mi się do tego wrócić I WAM:hug: Dodam jeszcze dziewuszki, że w tym menu jest przewidziany makaron:wiggle: - widzę, że pdodbnie jak ja - większość z Was go kocha;) No i zapomniałam podać instrukcje jak radzić sobie w knajpach... co można zamawiać - czego nie... i ile czego zamawiać Wkleję zaraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 13.01.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Madziu a możemy do naszej diety dołączyć Twoje placuszki z cukini ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.01.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Noooo widzę dziewczynki, że Wam dobrze idzie ta dietka:lol: oby tak dalej, trzymam kciuki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.01.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) MagdaZZZ emiranda, ale widzisz... ta dieta, którą tu przedstawiam - była rozpisana specjalnie dla mnie... dietetyczka zawarła w niej większosć rzeczy, które lubię... więc dla mnie ta dieta, to coś takiego, jak dla Ciebie ta, którą opisałaś... to nie jest tak, że byłam/jestem na diecie, która mi wszystkiego zabrania... wręcz przeciwnie - zawiera wszystko co lubię... ale przez miesiąc nauczyła mnie, jakie ilości i proporcje powinny być moich posiłków - i to było naważniejsze Własnie, dobrze, że przy okazji dziewczynom uzmysłowiłaś, ze niekoniecznie twardo muszą trzymać sie tej diety, chodzi o ogólne zasady zdrowego zywienia i żywienia MŻ. (ja jakoś nie zakodowałam, że byłą to Twoja indywidualna dieta, sory):) Na pewno bardzo fajnie jest korzystać z porad dietetyczek i mozna to wszystkim polecić, ale jest to bardzo drogie. Motywuje tez bardziej, bo jak się pieniądze na dietetyczke wydalo to trudno później odpuścić. Ja tez miałam taką dietę od koleżanki schudła na niej 20 kg, ale ona lubi ryby, a ja nie wiec trochę musiałam tę dietę modyfikować. Myślę za tym, ze kazda z nas sama musi sobie zmodyfikowac Twoja dietę do swoich własnych potrzeb:lol2: Szkoda, że nie udalo Ci sie utrzymać wagi, ja wyjatkowo podczas ciązy schudłam, sama nie wiem dlaczego?, ale nie miałam żadnych zachcianek, a starałam sie bardzo zdrowo odżywiać, zupełnie odstawiłam słodycze:D Dla porównania mogę tez tę indywidualną diete na forum zamieścić Edytowane 14 Stycznia 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.01.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) OTO OBIECANA DIETA UŁOŻONA PRZEZ DIETETYCZKEMoże niektórym dziewczynom bardziej bedzie pasowała. Dzień 1: Śniadanie:Kanapki z polędwicą drobiową i sałatąChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaPolędwica z piersi kurczaka 50gSałata- do woli Lunch, albo kolacja: Sałatka z zieloną fasolką flageolet oraz serem feta i ogórkiemChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliFasolka flageolet, konserwowa 100gOgórek 200gSer typu "Feta" 50gOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Makaron pełnoziarnisty z indykiem duszonym, cukinią, ogórkiem, cebulką, sosem jogurtowym i odrobiną tartego seraMakaron pełnoziarnisty 40gMięso z piersi indyka bez skóry 150gCukinia 300gSer, Edamski tłusty 30gOgórek 300gCebula 10g- odrobinęJogurt naturalny 2% tłuszczu 50gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z jabłkiemJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gJabłko 200g- dużeSok pomidorowy 250g Dzień 2: Śniadanie:Kanapki z twarogiem wiejskim, pomidorem i odrobiną koperkuChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaSerek twarogowy ziarnisty 150gPomidor 100g- średniKoperek ogrodowy- do smaku Lunch, albo kolacja: Sałatka z odrobiną tartego sera, papryką czerwoną i patisonami marynowanymiChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliSer, Edamski tłusty 30gPapryka czerwona 200g- średnia sztukaPatisony marynowane 100gCebula 10g- odrobinęOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Ziemniaki z sadzonym jajkiem i fasolką szparagowąZiemniaki 250g- trzy średnie z łupinąJaja kurze całe 120g- dwie średnie sztukiBiałko jaja kurzego 80g- z dwóch jajekFasolka szparagowa mrożona 200gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z gruszkąJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gGruszka 200g- dużaSok pomidorowy 250g Dzień 3: Śniadanie:Kanapki z polędwicą drobiową, ogórkiem i sałatąChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaPolędwica z piersi kurczaka 50gOgórek świeży 100g- średniSałata- do woli Lunch, albo kolacja: Sałatka z pomidorem i odrobiną cebulkiChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSer typu "Feta" 100gPomidor 300gCebula 10g- odrobinę Obiad:Ryż brązowy z filetem z dorsza i kalafioremRyż brązowy 40gDorsz świeży, filety bez skóry 100gKalafior mrożony 200gSerek typu "Fromage" z czosnkiem 50gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z mrożonymi truskawkami i mandarynkamiJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gTruskawki mrożone 200gMandarynki 100g- dwie małaSok pomidorowy 250g Dzień 4: Śniadanie:Kanapki z twarogiem wiejskim, ogórkiem i sałatąChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaSerek twarogowy ziarnisty 150gOgórek świeży 100g- średniSałata- do woli Lunch, albo kolacja: Sałatka z polędwicą z piersi kurczaka, rzodkiewkami, ogórkiem i odrobiną pietruszkiChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliGrejpfrut 175g- pół średniej sztukiPolędwica z piersi kurczaka 100gRzodkiewka 100gOgórek 200gPietruszka liście- do smakuOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Kasza pęczak z indykiem duszonym, pieczarkami, papryką zieloną, cebulką i sosem jogurtowymKasza pęczak 40gMięso z piersi indyka bez skóry 150gPieczarka uprawna, świeża 300gPapryka zielona 200g- średnia sztukaCebula 50g- małaJogurt naturalny 2% tłuszczu 50gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z pomarańczamiJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gPomarańcza 200gSok pomidorowy 250g Dzień 5: Śniadanie:Kanapki z wędzoną makrelą, pomidorem i sałatąChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaMakrela wędzona 100g- pół średniej sztukiPomidor 50g- małySałata 1g Lunch, albo kolacja: Sałatka z białkiem jajka, polędwicą z indyka, pomidorem, ogórkiem, oliwkami i odrobiną koperkuChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliPolędwica z indyka 50gOliwki zielone marynowane 5gBiałko jaja kurzego 80g- z dwóch jajekOgórek świeży 50g- małyPomidor 50g- małyCebula 10g- odrobinęKoperek ogrodowy- do smakuOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Ryż brązowy z filetem z dorsza, pomidorem, papryką żółtą, kapustą kwaszoną i odrobiną pietruszkiRyż brązowy 40gDorsz świeży, filety bez skóry 300gPomidor 300gPapryka żółta 200g- średnia sztukaPietruszka liście- do smakuKapusta kwaszona 200gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z jabłkiemJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gJabłko 150g- średnieSok pomidorowy 250g Dzień 6: Śniadanie:Kanapki z polędwicą z indykaChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaPolędwica z indyka 100gPatisony marynowane 100g Lunch, albo kolacja: Sałatka z polędwicą z indyka, ogórkiem i odrobiną koperkuChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliPolędwica z indyka 100gPomarańcza 100gOgórek świeży 100g- średniCebula 10g- odrobinęKoperek ogrodowy- do smakuOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Makaron pełnoziarnisty z indykiem duszonym, szpinakiem, buraczkami na ciepło i sosem jogurtowymMakaron pełnoziarnisty 40gMięso z piersi indyka bez skóry 200gSzpinak mrożony 200gBuraki puree mrożone 200gJogurt naturalny 2% tłuszczu 50gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z mrożonymi truskawkamiJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gTruskawki mrożone 200gSok pomidorowy 250g Dzień 7: Śniadanie:Kanapki z twarogiem wiejskimChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaSerek twarogowy ziarnisty 150gSoja, kiełki 2g Lunch, albo kolacja: Sałatka z zieloną fasolką flageolet oraz polędwicą z piersi kurczaka, pomidorem, ogórkiem kwaszonym i odrobiną koperkuChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliFasolka flageolet, konserwowa 100gPolędwica z piersi kurczaka 50gOgórek kwaszony 100gPomidor 100g- średniKoperek ogrodowy- do smakuOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Ryż brązowy z łososiem, porem, pieczarkami, oliwkami i prażonymi nasionami słonecznikaRyż brązowy 40gŁosoś świeży 100gPieczarka uprawna, świeża 300gOliwki marynowane- 20 sztukPor 200gSłonecznik, nasiona 5gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z pomarańczamiJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gPomarańcza 200gSok pomidorowy 250g Dzień 8: Śniadanie:Kanapki z polędwicą drobiową i sałatąChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaPolędwica z piersi kurczaka 50gSałata- do woli Lunch, albo kolacja: Sałatka z zieloną fasolką flageolet oraz serem feta i ogórkiemChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliFasolka flageolet, konserwowa 100gOgórek 200gSer typu "Feta" 50gOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Ziemniaki z sadzonym jajkiem i fasolką szparagowąZiemniaki 250g- trzy średnie z łupinąJaja kurze całe 120g- dwie średnie sztukiBiałko jaja kurzego 80g- z dwóch jajekFasolka szparagowa mrożona 200gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z jabłkiemJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gJabłko 200g- dużeSok pomidorowy 250g Dzień 9: Śniadanie:Kanapki z twarogiem wiejskim, pomidorem i odrobiną koperkuChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaSerek twarogowy ziarnisty 150gPomidor 100g- średniKoperek ogrodowy- do smaku Lunch, albo kolacja: Sałatka z odrobiną tartego sera, papryką czerwoną i patisonami marynowanymiChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliSer, Edamski tłusty 30gPapryka czerwona 200g- średnia sztukaPatisony marynowane 100gCebula 10g- odrobinęOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Makaron pełnoziarnisty z indykiem duszonym, cukinią, ogórkiem, cebulką, sosem jogurtowym i odrobiną tartego seraMakaron pełnoziarnisty 40gMięso z piersi indyka bez skóry 150gCukinia 300gSer, Edamski tłusty 30gOgórek 300gCebula 10g- odrobinęJogurt naturalny 2% tłuszczu 50gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z gruszkąJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gGruszka 200g- dużaSok pomidorowy 250g Dzień 10: Śniadanie:Kanapki z polędwicą drobiową, ogórkiem i sałatąChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaPolędwica z piersi kurczaka 50gOgórek świeży 100g- średniSałata- do woli Lunch, albo kolacja: Sałatka z pomidorem i odrobiną cebulkiChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSer typu "Feta" 100gPomidor 300gCebula 10g- odrobinę Obiad:Kasza pęczak z indykiem duszonym, pieczarkami, papryką zieloną, cebulką i sosem jogurtowymKasza pęczak 40gMięso z piersi indyka bez skóry 150gPieczarka uprawna, świeża 300gPapryka zielona 200g- średnia sztukaCebula 50g- małaJogurt naturalny 2% tłuszczu 50gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z mrożonymi truskawkami i mandarynkamiJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gTruskawki mrożone 200gMandarynki 100g- dwie małaSok pomidorowy 250g Dzień 11: Śniadanie:Kanapki z twarogiem wiejskim, ogórkiem i sałatąChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaSerek twarogowy ziarnisty 150gOgórek świeży 100g- średniSałata- do woli Lunch, albo kolacja: Sałatka z polędwicą z piersi kurczaka, rzodkiewkami, ogórkiem i odrobiną pietruszkiChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliGrejpfrut 175g- pół średniej sztukiPolędwica z piersi kurczaka 100gRzodkiewka 100gOgórek 200gPietruszka liście- do smakuOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Ryż brązowy z filetem z dorsza i kalafioremRyż brązowy 40gDorsz świeży, filety bez skóry 100gKalafior mrożony 200gSerek typu "Fromage" z czosnkiem 50gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z pomarańczamiJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gPomarańcza 200gSok pomidorowy 250g Dzień 12: Śniadanie:Kanapki z wędzoną makrelą, pomidorem i sałatąChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaMakrela wędzona 100g- pół średniej sztukiPomidor 50g- małySałata 1g Lunch, albo kolacja: Sałatka z białkiem jajka, polędwicą z indyka, pomidorem, ogórkiem, oliwkami i odrobiną koperkuChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliPolędwica z indyka 50gOliwki zielone marynowane 5gBiałko jaja kurzego 80g- z dwóch jajekOgórek świeży 50g- małyPomidor 50g- małyCebula 10g- odrobinęKoperek ogrodowy- do smakuOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Ryż brązowy z łososiem, porem, pieczarkami, oliwkami i prażonymi nasionami słonecznikaRyż brązowy 40gŁosoś świeży 100gPieczarka uprawna, świeża 300gOliwki marynowane- 20 sztukPor 200gSłonecznik, nasiona 5gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z jabłkiemJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gJabłko 150g- średnieSok pomidorowy 250g Dzień 13: Śniadanie:Kanapki z polędwicą z indykaChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaPolędwica z indyka 100gPatisony marynowane 100g Lunch, albo kolacja: Sałatka z polędwicą z indyka, ogórkiem i odrobiną koperkuChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliPolędwica z indyka 100gPomarańcza 100gOgórek świeży 100g- średniCebula 10g- odrobinęKoperek ogrodowy- do smakuOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Ryż brązowy z filetem z dorsza, pomidorem, papryką żółtą, kapustą kwaszoną i odrobiną pietruszkiRyż brązowy 40gDorsz świeży, filety bez skóry 300gPomidor 300gPapryka żółta 200g- średnia sztukaPietruszka liście- do smakuKapusta kwaszona 200gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z mrożonymi truskawkamiJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gTruskawki mrożone 200gSok pomidorowy 250g Dzień 14: Śniadanie:Kanapki z twarogiem wiejskimChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiMasło extra 5g- płaska łyżeczkaSerek twarogowy ziarnisty 150gSoja, kiełki 2g Lunch, albo kolacja: Sałatka z zieloną fasolką flageolet oraz polędwicą z piersi kurczaka, pomidorem, ogórkiem kwaszonym i odrobiną koperkuChleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromkiSałata- do woliFasolka flageolet, konserwowa 100gPolędwica z piersi kurczaka 50gOgórek kwaszony 100gPomidor 100g- średniKoperek ogrodowy- do smakuOlej sojowy 5g- łyżeczka Obiad:Makaron pełnoziarnisty z indykiem duszonym, szpinakiem, buraczkami na ciepło i sosem jogurtowymMakaron pełnoziarnisty 40gMięso z piersi indyka bez skóry 200gSzpinak mrożony 200gBuraki puree mrożone 200gJogurt naturalny 2% tłuszczu 50gOliwa z oliwek 10g- łyżka Przekąska:Jogurt z pomarańczamiJogurt naturalny 2% tłuszczu 175gPomarańcza 200gSok pomidorowy 250g Lista zakupów na 1 tydzieńBiałko jaja kurzego 160g- z pięciu jajekBuraki puree mrożone 200gCebula 100g- średnia Chleb żytni pełnoziarnisty 700gCukinia 300gDorsz świeży, filety bez skóry 400gFasolka flageolet, konserwowa 200gFasolka szparagowa mrożona 200gGrejpfrut 175g- pół średniej sztukiGruszka 200g- dużaJabłko 350gJaja kurze całe 120g- dwie średnie sztukiJogurt naturalny 2% tłuszczu 1375gKalafior mrożony 200gKapusta kwaszona 200gKasza pęczak 40gKoper ogrodowy 0gMakaron pełnoziarnisty 80gMakrela wędzona 100g- pół średniej sztukiMandarynki 100g- dwie małaMasło extra 35gMięso z piersi indyka bez skóry 500gOgórek 1050gOgórek kwaszony 100gOlej sojowy 30gOliwa z oliwek 70gOliwki zielone marynowane 55gPapryka czerwona 200g- średnia sztukaPapryka zielona 200g- średnia sztukaPapryka żółta 200g- średnia sztukaPatisony marynowane 200gPieczarka uprawna, świeża 600gPietruszka, liście 0gPolędwica z indyka 250gPolędwica z piersi kurczaka 250gPomarańcza 500gPomidor 900gPor 200gRyż brązowy 120gRzodkiewka 100gSałata 66gSer typu "Feta" 150gSer, Edamski tłusty 60gSerek twarogowy ziarnisty 450gSerek typu "Fromage" z czosnkiem 50gSoja, kiełki 2gSok pomidorowy 1750gSzpinak mrożony 200gSłonecznik, nasiona 5gTruskawki mrożone 400gZiemniaki 150g- trzy średnie z łupinąŁosoś świeży 100g Lista zakupów na 2 tydzieńBiałko jaja kurzego 160g- z pięciu jajekBuraki puree mrożone 200gCebula 100g- średnia Chleb żytni pełnoziarnisty 700gCukinia 300gDorsz świeży, filety bez skóry 400gFasolka flageolet, konserwowa 200gFasolka szparagowa mrożona 200gGrejpfrut 175g- pół średniej sztukiGruszka 200g- dużaJabłko 350gJaja kurze całe 120g- dwie średnie sztukiJogurt naturalny 2% tłuszczu 1375gKalafior mrożony 200gKapusta kwaszona 200gKasza pęczak 40gKoper ogrodowy 0gMakaron pełnoziarnisty 80gMakrela wędzona 100g- pół średniej sztukiMandarynki 100g- dwie małaMasło extra 35gMięso z piersi indyka bez skóry 500gOgórek 1050gOgórek kwaszony 100gOlej sojowy 30gOliwa z oliwek 70gOliwki zielone marynowane 55gPapryka czerwona 200g- średnia sztukaPapryka zielona 200g- średnia sztukaPapryka żółta 200g- średnia sztukaPatisony marynowane 200gPieczarka uprawna, świeża 600gPietruszka, liście 0gPolędwica z indyka 250gPolędwica z piersi kurczaka 250gPomarańcza 500gPomidor 900gPor 200gRyż brązowy 120gRzodkiewka 100gSałata 66gSer typu "Feta" 150gSer, Edamski tłusty 60gSerek twarogowy ziarnisty 450gSerek typu "Fromage" z czosnkiem 50gSoja, kiełki 2gSok pomidorowy 1750gSzpinak mrożony 200gSłonecznik, nasiona 5gTruskawki mrożone 400gZiemniaki 250g- trzy średnie z łupinąŁosoś świeży 100g Edytowane 14 Stycznia 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 14.01.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Nie zlicze ile razy ja dzisiaj bylam w wc od zawsze mam z tym problem ale dzisiaj pobilam rekord Ja już po kawusi oczywiście bez cukru. Zaraz śniadanko i ćwiczenia 35 min (szkoda że dzisiaj już nie mogę mieć wymówki że nie mogę ćwiczyć bo jestem na płynnej diecie ) Madziu przypominam o naszym menu na poniedziałek, wtorek i środę. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 14.01.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Kobieto kochna ja własnie miłam dziś napisać że mogłabys podać jakieś zestawy an dzień a tu wchodze i tak niespodzianka!!! Ja na 100% skorzystam , zaparłam się jak nic.!!! dzis zjadłam: 2kromki purpernikiela i pół puszki tuńczyka w sosie własnym ( bez smarowidła zadnego) i wypiłam kubek czarnej kawy) Bardzo mi pomaga ten wątek, dodaje mi siły bo : w grupie raźniej, a ja juz się tak jakoś związałam z Wami przez ten miniony rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.01.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 a ja zabieram się za jogurt z musli:yes: moja waga z wieczora 59,2- rano 58,5.jutro kolejne odważyny:lol2:aha i może będzie miejsce to jade na pilates.jeszcze odśnieżę podjazd , bo u nas nasypało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 14.01.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Mój ruch na dziś to cały dzień pracy na budowie: stawianie ścianek razem z mężem, sprzątanie i takie tam przyjemności musze przygotowac "chudą" wałówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.01.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witam się sobotnio. Ja już po śniadaniu. Dziś bez kawy, bo mi małżonek tak skutecznie podniósł ciśnienie od rana, że nie była konieczna Plany na dziś: śniadanie: kanapka z twarożkiem, wędliną, sałatą i ogórkiem; II śniadanie: jogurt; obiad: schab smażony bez tłuszczu i panierek, mieszanka warzyw gotowanych; podwieczorek: jabłko kolacja: nieśmiertelny wiejski light (uwielbiam) z ogórkiem. Przegryzka: marchewka surowa do chrupania. Życzę miłej i smakowitej dietetycznej soboty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.01.2012 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Fajnie, że ta płynna dieta dobrze Wam zrobiła.Ja myślę,że placki cukiniowe są ok, ja nie psikam oliwą a zamiast zwykłej maki używam maki ciemnej - razowej, nie daję smietany a gęsty jogurt naturalny Bakomy i jest ok.Łosoś tez jest ok -pod warunkiem, że nie jest hodowlany, ma potrzebne kwasy omega.Ja podobnie myślę, że zgubienie kg to też sztuka ale większą jest utrzymać wagę...a nie czarujmy wszystkie cud diety prowadzą do jednego - JOJO jedenie trwałe zmiany nawyków i myslenie co się wrzuca w siebie daje pożądany efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.01.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 doberek:) wytrwałam na płynnej diecie - łatwo mi było bo cały dzień na mieście i nie miałam co podjadać ale dziś mam gości i pewnie pogrzeszę to chyba w poniedziałek znowu płynny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.01.2012 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 aaa przypomniało mi się jeszcze coś...kiedyś czytałam, że ćwiczenia powinny trwać minimum 40min bo dopiero po 30 min organizm zaczyna spalać tkankę tłuszczową, co o tym sadzicie? i jeszcze jedno bielizna antycelulitowa - hit czy kit???Emiranda no niby mozna wypić lampkę wina w przerwach między karmieniami przy zachowaniu min 4 godzin od spozycia alkoholu ale ja Iskierke karmię kiedy ona chce, w nocy rownież bo jest malutka i słabo przybiera na wadze więc wolę jej nie raczyć wyskokowymi trunkami:lol2:Ja tej mojej diety nie traktuję jako kara...nie katuję się , poprostu pamiętam o piciu i staram sie eliminowac z talerza te niezdrowe składniki, no jedyną bolaczka jest brak słodkiego...ja z tych co bez mrugniecia zamienią obiad na snikersa:lol2:więc jedynie tesknota za słodkim mi towarzyszy :Pale nie tak strasznie jak myślałam, porostu jak nachodzi mnie ochota to zerkam na slubne zdjęcie i pomaga:p:lol2:miłej soboty:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 14.01.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Ja dziś nie wytrzymalam i się zważyłam - od ostatniej niedzieli (czyli prawie tydzień) ubylo mnie 2 kg Wiem, że na początku jest najłatwiej bo woda itp - ale jak to motywuje Nie ma się jednak z czego cieszyć bo to była moja najwyżsża waga wyjściowa (poza ciążami) więc czeka mnie duużo pracy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts