pasie 16.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Dziewczyny a jak to jest z zawartością tłuszczu w organizmie - ja mam tak - ważę przy wzroście 170cm 55,2 kg ale zawartośc tłuszczu moja waga pokazauje23%(czyli najwięcej z moich tłuszczów dotychczasowych) - ustawiona chyba dobrze - czy są jakieś ogólne normy? bo waga kupowana dawno temu i pewnie było w instrukcji ale ta zaginęła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.01.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Pasiulka a z czego Ty chcesz się odchudzać?????????????????Ty zdrowa chcesz być.... Nosz qźwa... ja mam z czego... ale.... nie mam siły..... A Wy chude jesteście i o dietach rozprawiacie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Pasiulka a z czego Ty chcesz się odchudzać????????????????? Ty zdrowa chcesz być.... Nosz qźwa... ja mam z czego... ale.... nie mam siły..... A Wy chude jesteście i o dietach rozprawiacie..... ja się nie odchudzam -raczej chcę wygląd swojego ciała poprawić - tłuszcz na mięśnie zamienić i przy tym zdrowo się odżywiać bo ja stanowczo źle to robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.01.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Dziewczyny a jak to jest z zawartością tłuszczu w organizmie - ja mam tak - ważę przy wzroście 170cm 55,2 kg ale zawartośc tłuszczu moja waga pokazauje23%(czyli najwięcej z moich tłuszczów dotychczasowych) - ustawiona chyba dobrze - czy są jakieś ogólne normy? bo waga kupowana dawno temu i pewnie było w instrukcji ale ta zaginęła;) http://www.odzywianie.info.pl/Zawartosc-tkanki-tluszczowej-i-wody-w-organizmie.html Ale ... ale pomiary domowe obarczone sa dosc duzym bledem. Wynika to przede wszystkim z bledu urzadzenia (te wagi sa niedokladne i wynik pomiedzy stanem faktycznym a tym "wagowym" moze sie roznic nawet o 3 - 6%), roznic w nawodnieniu naszego organizmu w ciagu dnia, cieploty ciala itp. itd. Aby to glebiej zrozumiec, trzeba wiedziec jak taki "wagowy" pomiar fatu zachodzi. Troche mozna poczytac tutaj http://tanita.sportkonsulting.pl/go/ac/521/id/9100 http://forum.dobreprogramy.pl/jakiej-zasadzie-wagi-lazienkowe-mierza-zawartosc-tluszczu-t265575.html Dokladny pomiar mozna zrobic np. tym http://www.linear-software.com/calipers.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 17.01.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 KURS DIETETYCZNY DRUGI TYDZIEŃ Apetyt vs. GłódCzy apetyt to już głód? Jak to odróżnić? Jak radzić sobie z jednym i drugim Wprowadzenie do Tygodnia 2 Skala głodu i sytości 1 Mam ochotę coś zjeść 0 Odczuwam lekki głód -1 Bardzo chce mi się jeść -2 Umieram z głoduZaprzyjaźnij się ze skalą głodu i sytości. Pomoże Ci ona ocenić realną potrzebę sięgnięcia po pożywienie. Być może odczucie głodu jest tylko kaprysem, a nie sygnałem organizmu? Dzięki przystępnej skali nauczysz się kontrolować swój organizm i realnie szacować jego potrzeby.Żelazna Zasada Skali Głodu Jeśli masz tylko ochotę, aby coś zjeść, poczekaj chwilę - jesteś na 1 etapie skali. Nie zwlekaj jednak z posiłkiem, w momencie gdy poczujesz lekkie objawy głodu: delikatna pustka w żołądku, burczenie. Jeśli zaobserwujesz pierwsze objawy zjedz posiłek w ciągu najbliższych 20 minut. Poziom -1 i -2 jest bardzo niebezpieczny, rozpoznasz go po ogólnym osłabieniu, zawrotach głowy, ścisku żołądka, a nawet rozdrażnieniu, problemach z koncentracją, apatii. Istnieje wtedy niebezpieczeństwo, że ogromny głód zmusi Cię do spożycia nadmiaru energii - wystrzegaj się tego. Ważna jest dokładna obserwacja organizmu. Jeżeli nauczysz się nie przekraczać poziomu „0” poprawisz swoją przemianę materii i zapobiegniesz napadom głodu. Żelazna Zasada Skali SytościPoranek ma wpływ na wieczór Jakość i objętość pierwszego posiłku ma wpływ na to, co zjesz przez resztę dnia. Jeśli śniadanie okaże się małowartościowe lub skąpe możesz spodziewać się napadów głodu zwłaszcza wieczorem. Zobacz z czego powinno składać się zbilansowane śniadanie: B Białko Posiłek białkowy zawarty w chudych, dobrych jakościowo wędlinach, produktach mlecznych o średniej zawartości tłuszczu T Tłuszcz Tłuszcz w postaci oliwy, wartościowych, miękkich margaryn.W Węglowodany Węglowodany złożone zawarte w pełnoziarnistym pieczywie i płatkach.D Dodatki Dodatek w postaci bogatych w błonnik pokarmowy, witaminy i składniki pokarmowe warzyw i owoców. Antidotum na głód w 5 krokach Jedz regularnie To podstawa. Jeśli Twoje posiłki zostaną zaplanowane w odstępach nie większych niż 3 godziny zapomnisz, czym jest głód. Postaw na śniadanie Osoby spożywające śniadanie w ciągu pierwszych dwóch godzin po przebudzeniu rzadziej doznają ataków głodu w dalszej części dnia. Dodatkowo w ostatecznym bilansie wprowadzają do diety mniej energii niż osoby zapominające o tym posiłku. Delektuj się każdym kęsem Jedzenie to przyjemność, wykorzystaj to. Daj sobie czas, sygnał o sytości potrzebuje kilku chwil, aby dotrzeć do mózgu. Przeżuwaj dokładnie każdy kęs i ciesz się nim. Doceń błonnik To Twój najlepszy przyjaciel w walce o wymarzoną sylwetkę. Pęczniejąc w żołądku daje uczucie sytości. Błonnik pokarmowy odnajdziesz m.in. w warzywach, pełnoziarnistym pieczywie, kaszy, brązowym ryżu, orzechach. Zawsze miej pod ręką niskokaloryczne przekąski Słupki surowych warzyw tj. kalarepa, rzodkiewka, marchewka znakomicie zaspokoją pierwsze objawy głodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 17.01.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Wczorajszy dzień płynny upłynął wspaniale. Zawsze czuję się po nim lżejsza. Podoba mi się ta dieta, najlepsze jest w niej to, że spokojnie można w niej wymieniać niektóre produkty (nie mam ochoty na plaster wędliny, to daję ser etc.). Emirando -twoje wskazówki są nieocenione. Skala głodu jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 To na zachętę pokażę Wam jakie mi piękne chlebki otrębowe wyszły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.01.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ja się nie odchudzam -raczej chcę wygląd swojego ciała poprawić - tłuszcz na mięśnie zamienić i przy tym zdrowo się odżywiać bo ja stanowczo źle to robię nie no Pasiulka prosze Cię gdzie ty masz ten tłuszcz ????!!!!!!!!!!!!!! bo z lupą go u ciebie się nie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.01.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 dzień płynny minął spokojnie - kiedyś robiłam sobie takie oczyszczające piątki, ale to było sto lat temu w takim dniu nie piję żadnych sztucznych, sproszkowanych barszczyków, bulionów itp. Piję dużo wody, herbat zielonych, czerwonych albo białych i soki warzywne z pomidorów, selera, buraka bo działają dobrze oczyszająco i mają przeciwutleniacze/antyoksydanty z nabiału nie odmawiam sobie kefiru bo jednak wapń jest potrzebny, kości już nie młode a o osteoporozę nie trudno... a sniadanko: pół serka wiejskiego 3% tłuszczu, do tego łyżka płatków owsianych (nie błyskawicznych) i łyżeczka miodu, herbatka zielona z opuncją figową i jak na razie nie czuję głodu a co do herbat to polecam Allegrowicza : nick UwielbiamHerbatę :http://allegro.pl/listing/user.php/run?us_id=20540408&category=74038 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 17.01.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 myszonik chlebki pięknie wyszły, chyba też spróbuję takie upiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.01.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 zuz@nkodzięki za namiar na allegrowicza - obkupiłam się w herbatki i trochę przypraw przy okazji:) A ja do chlebka dodaję też czarnuszki - bardzo mi w tym chlebku pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 17.01.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 A ja dzisiaj moje ulubione przedśniadanie, migdały (5) + 30 dkg truskawek + banan, wszystko razem zmiksowane, uwielbiam to. Nauczyłam się jeść owoce przed śniadaniem. Po godzinie dopiero chlebek z mąki orkiszowej o niski IG + serek wiejski light + rzodkiewka + pomidor. Uwaga, wszystkie nowalijki są bardzo podsypywane jakimiś świnstwami, bo ja po zjedzeniu wczoraj papryki mam czerwone plamy na twarzy (uczulenie), zobaczę co po dzisiejszym pomidorze. przekąska otręby owsiane z miodem i kawałeczkiem masy kakaowej rozpuszczonej i jogurt. kawa z mlekiem obiad wołowina duszona + buraczki + kasza gryczana przekąska jogurt z owocami kawa z mlekiem kolacja szpinak z serkiem dorblu + kefir Zamiast płatków polecam otręby owsiane wysokoblonnikowe firmy Sante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.01.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 zuz@nko dzięki za namiar na allegrowicza - obkupiłam się w herbatki i trochę przypraw przy okazji:) A ja do chlebka dodaję też czarnuszki - bardzo mi w tym chlebku pasuje. przyprawy ma super - zwłaszcza pomidory+czosnek+bazylia ( w obu wersjach, normalnej i tej premium) i zaskoczy cię ich ilość bo porównując standardowe sklepowe opakowanie to za tą cenę jest 3 razy tyle a np. Majeranku to 30g gdzie np.Kamis ma za tę cenę 8g a majeranek przy odchudzaniu jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.01.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jak tam? Ktoś na pomidorówkę z przepisu się skusił? Moja wyszła pyszna:rolleyes: I powiem szczerze - nieźle się nią najadłam:o Pełna energii lecę na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.01.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jak tam? Ktoś na pomidorówkę z przepisu się skusił? Moja wyszła pyszna:rolleyes: I powiem szczerze - nieźle się nią najadłam:o Pełna energii lecę na budowę A co najśmieszniejsze:lol2:- dorobiłam trochę literkowego drobnego makaronu i dałam z nim zupkę mojej małej - 7 razy powtórzyła: "Mamuniu - picha" "Mamuniu - picha, babusiu - śpróbuj":lol2: Czyli jak na razie strzały w dziesiątkę - wszystko małej smakuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 17.01.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Jak tam? Ktoś na pomidorówkę z przepisu się skusił? Moja wyszła pyszna:rolleyes: I powiem szczerze - nieźle się nią najadłam:o Pełna energii lecę na budowę Wpadam na sekundkę pochwalić Madzi zupę. Jest pyszna.Miała byc na 2 dni a w ciągu godziny już jej nie było. Ja zjadłam 2 łyżki stołowe a resztę chłopaki Edytowane 17 Stycznia 2012 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 17.01.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 I ja się zapisuję! po dwóch ciążach zostało +5kg a więc dieta 1000kcal, 5 posiłków dziennie, dużo wody i ruchu i w ciągu miesiąca powinno być gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 17.01.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 A co najśmieszniejsze:lol2:- dorobiłam trochę literkowego drobnego makaronu i dałam z nim zupkę mojej małej - 7 razy powtórzyła: "Mamuniu - picha" "Mamuniu - picha, babusiu - śpróbuj":lol2: Czyli jak na razie strzały w dziesiątkę - wszystko małej smakuje;) Ja po rozmowie z mezem gotuje te obiady z Twojej diety dla naszej 3 i moi Panowie stwierdzili ze super:) w takim ukladzie nie musze robic oddzielnych obiadow tylko dla meza i Synka gotuje ziemniaki lub ryz w wiekszej ilosci A kiedy bedzie kolejna czesc diety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Paśku... grzeszysz..... ojjjj grzeszysz...... nie dobrze.... Ja już się ruszać nie mogę, ale na dietę nie mam czasu... coraz bardziej zastanawiam się nad siłownią... i na przejście na same warzywa i jakieś sałatki... zero tłuszczu i węglowodanów.... Ale musi we mnie jeszcze to wykiełkować... Nie powiem ile ważę, bo nie wiem... ale ubrania już niestety w kosmicznym rozmiarze muszę kupować... co mnie wkurzać zaczyna, choć jeszcze nie aż tak bardzo, jak to, że na stoku jak się przewróciłam to nie mogłam się pozbierać... brrrr... trzeba dojrzeć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 17.01.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 http://www.odzywianie.info.pl/Zawartosc-tkanki-tluszczowej-i-wody-w-organizmie.html Ale ... ale pomiary domowe obarczone sa dosc duzym bledem. Wynika to przede wszystkim z bledu urzadzenia (te wagi sa niedokladne i wynik pomiedzy stanem faktycznym a tym "wagowym" moze sie roznic nawet o 3 - 6%), roznic w nawodnieniu naszego organizmu w ciagu dnia, cieploty ciala itp. itd. Aby to glebiej zrozumiec, trzeba wiedziec jak taki "wagowy" pomiar fatu zachodzi. Troche mozna poczytac tutaj http://tanita.sportkonsulting.pl/go/ac/521/id/9100 http://forum.dobreprogramy.pl/jakiej-zasadzie-wagi-lazienkowe-mierza-zawartosc-tluszczu-t265575.html Dokladny pomiar mozna zrobic np. tym http://www.linear-software.com/calipers.html ooooo dzięki:) moja waga to właśnie tanita tylko ma już swoje lata;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts