Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Razem razniej czyli jak Forumki wypowiedzialy walke kilogramom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 907
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie też interesuje, czy stevia zmienia smak potraw.

Poczatkowo inny smak "slodyczy" byl wyczuwalny. Ale bardzo szybko do niego przywyklam. Teraz chyba wiekszosc moich Znajomych i duza czesc Rodziny uzywa stevii (tak ich zarazilam :lol2:) i nikt specjalnie sie nie skarzy. Nie ma co udawac, ze smak stevii i bialego cukru jest identyczny. Oba produkty sa slodkie, ale ... ale niby cukier nie ma zadnego obcego posmaku, a stevia troche tak. Stevie mozna poddawac obrobce cieplnej i uwazam, ze w ciastach zupelnie nie jest wyczuwalna.

Jesli akurat nie mam stevii, to od slodzika wcale tak nie stronie ;) Wybieram tylko ten z aspartamem (drozszy, a realna szkodliwosc nie jest poki co w zaden sposob zbadana i udokumentowana), niz z cyklaminianem sodu (tani - szkodliwosc udowodniona i udokumentowana).

Dzisiaj znowu mielismy na silowni open day z Kinectem i celebrytami :lol2: Pewnie jutro w ddtvn bedzie jakas relacja z tych wygibasow, bo dosc mocno produktowala sie a.jastrzebska :lol2: Cala akcja bedzie pewnie do zamkniecia klubu czyli chyba 23.00. Mozna wpasc i wyprobowac. ;)

Magdo Bogu dzieki nie, bo pewnie przymieralabym glodem na pensji instruktora :p Ja wiem, ze sa profesjonalni (przynajmniej w klubie do ktorego chodze), mili, kreatywni i w ogole ... no ale ilez mozna sie usmiechac do "pacjenta", ktory kolejny raz przeklada trening, albo po miesiacu ma taki sam "efekt" jak miesiac wczesniej ... Oj ze mna nie byloby tak latwo, wiec nie sadze abym miala nadmiar klientow :lol2: Pozostane jednak, na przyjacielskim motywowaniu i pilnowaniu moich Psiapsiolek i to w zupelnosci mi wystarczy :stirthepot:

Ja powiem szczerze ze troche mnie wkurza ta stewia booo cholera mać w herbacie np (rano piję zieloną ale wieczorami mi się czasem chce zwykłej z cytryną i slodkiej) się mi te pastylki nie chcą rozpuscić ! Za pierwszym razem 3 wwaliłam i myślę sobie, że słabo słodka jest ...a potem patrzę a na końcu herbaty nierozpusczone pastylki...

Do pieczenia użyłam proszku - też nie wiem ile go dawać i chyba mi się źle rozprowadził bo zależy jak się ugryzło - raz malo słodkie a raz takie aż gorzkie jak od słodzika - a ja nienawidzę tego posmaku!!!

A w ogóle to mam nerwa na to odchudzanie, bo siedzę z chorą Wikcią w domu i jakos mi słabo idzie a już ćwiczenia to wolę nie pisać..bo w ogóle nie idą, no...

Zła jestem sama na siebie.

Fakt, że przestałam się obżerać (choć w weekend babciowo-dziadkowy to....ehh..) no i odkąd się zapisałam tu to mi 2 kg spadło, ale co to jest...

W ogóle cały czas bym slodkie i czekoladowe jadla...

Arco wrzuc i "potuptaj" je lyzeczka a bardzo szybko sie rozpadna :p W ciescie mieszam stevie z sypkimi skladnikami i jest ok, a do drozdzowego po prostu wrzucam do maszyny na poczatku mokre, od gory suche i tez jest ok.

Mysle, ze maksymalne dawki magnezu moglyby Ci troche w tej ochocie na slodkie i czekoladowe pomoc. Wlasnie magnez a nie chrom :-) I najwazniejsze, to sie nie stresuj i nie zniechecaj. Jesli wczesniej organizm byl przyzwyczajony do naglych skokow insuliny po podjadaniu slodkimi produktami, to normalne ze teraz sie buntuje i domaga stalej dawki slodyczy. Stabilizacja greliny i leptyny trwa pare tygodni i jakos to trzeba przetrwac (bez podjadania slodkich rzeczy!). Wierz mi, jak wytrzymasz, to za 3 - 4 tygodnie bez sliniotoku bedziesz przechodzic obok pelnych polek wypchanych batonikami :-) Jesli nie wytrzymasz, to pozostanie Ci albo akceptacja stanu jaki jest, albo frustracja bo czegos tam akceptowac nie bedziesz ... Wybor jest Twoj :rolleyes:

Skibusia potem wyjasnie ten magnez, bo wlasnie skonczylam dlubac przy zleceniu i biegne na silownie. Potem praca, praca, praca ale jak wroce to wyjasnie ;)

Bardzo jestem ciekawa tego wykładu o magnezie..! :rolleyes:;)

MagdaZZZ chciałam dopytać o ten dzień płynny - czy można wtedy jeść zupy krem, zakładając, że gotowane na samych warzywkach i zjadane są bez żadnych dodatków..?!:rolleyes:

mario31 mozna ale bez smietany i grzanek:-) taka jak to mowiła moja babcia "łyku łyku gryzu nic" :-)

Dzięki Psosin! ;)

Właśnie o takiej myślałam, bez żadnych grzanek!:no:

Nie zabielam zup, bo moje młodsze dziecię jest na diecie bezglutenowej i beznabiałowej, więc chociaż w tej kwestii jest dietetycznie -):rolleyes: