Wera666 08.01.2012 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Jestem na etapie zbierania wycen stanu surowego otwartego do projektu Sielanka Wersja A z dachem 2-spadowym , bez garażu. Dostałam 4 wyceny bardzo różniące się od siebie. Najniższa kwota to 35 000 za stan surowy otwarty z więźbą dachową i deskowaniem. Czy to stosunkowo dobra cena? Dom nie ma podniesionej ścianki kolankowej. Czy "góra" powinna być w tym przypadku liczona tak jak parter, mimo, że murowania jest mniej? Nic nie wiem o budowaniu domu, w ogóle się na tym nie znam a i jestem pierwsza ze znajomych, która będzie się budować więc nie mam nikogo kogo mogłabym się poradzić. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.01.2012 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 "Góra mniej murowana" ale więcej więźby niż na dole i taki sam strop i nieco inne murowanie :) Licz max. 300 pln za metr (pow. całkowitej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokseb 09.01.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ja za podobny dom ale typowo poddasze uzytkowe place 35 tys, przy twoim domku mozna znalezc cos taniej lecz niewiele (2-3 tys) oraz mozna pewnie drozej, jednak jak ekipa sprawdzone i z polecenia to ja bym to bral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera666 09.01.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Dzięki! To mnie podniosłeś na duchu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 09.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ja, za sso domku pietrowego o wym. 13x9 dach 2 spadowy, od fundamentu po sam dach /wlacznie z deskowaniem i dachowka/ zaplacilam 45000. Budowa w Bielsku Bialej. Pozdrawiam i zycze zero stresu podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 09.01.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jeśli ekipa pewna, sprawdzona, to warto zapłacić te 35kzł. Jednak nie jest to tanio. Sądzę, że z łatwością znajdziesz ekipę za 30kzł. Ja za SSO podobnego domu płaciłem 30kzł (z więźbą, ale bez deskowania). O ile pamiętam, to najtańsze oferty u mnie zaczynały się od 26kzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuvola 15.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam, My również budujemy Sielankę A, bez garażu z dachem dwuspadowym i też jesteśmy na etapie zbierania ofert. Mamy już fundament, za którego wykonanie zapłaciliśmy 7,5 tys. ale bez ocieplenia, zasypania, zagęszczenia - te prace mąż robił sam. Teraz szukamy innej ekipy na dokończenie SSO. Nasze wyceny na mury (bez ścianek działowych), strop, więźbę i deskowanie z papą oscylują między 24 tys. a 35 tys. Wydaje mi się więc, że Twoja wycena nie jest wysoka. Nie wiem jednak jak kształtują się ceny w Waszym regionie, my budujemy w woj. łódzkim. Pozdrawiam i życzę bezproblemowej budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts