bitter 09.06.2012 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 A tu taka ciekawostka, zbliżenie makro na mój styropian ścienny: http://img802.imageshack.us/img802/7166/190yh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 09.06.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Jednak zdecydowałem, że będzie siatka i klej. Jakoś ten goły styropian mnie nie przekonuje. Przed nałożeniem siatki:http://img208.imageshack.us/img208/2914/192vpl.jpg Po nałożeniu siatki i kleju.http://img850.imageshack.us/img850/6453/193us.jpg Równać nie będę i tak będzie pod ziemią. Teraz jak wyschnie to masa bitumiczna i gotowe! Edytowane 9 Czerwca 2012 przez bitter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.06.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 No i dobrze zrobiłeś- styropian zabezpieczony. A ten Trójkąt Ber... Styrmudzki... brak słów, to nie jest tylko brak myślenia, dochodzi jeszcze lenistwo. Styropian w zbliżeniu przypomina ...jagody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.06.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 i tak bitter wpadłeś z deszczu pod rynnę z tym ociepleniem - już chyba lepiej robić samemu na piankę niż mieć takie babole , walczysz o każdy W, kW , okna na konsolach w warstwie ocieplania a tu przez taka dziurę uciec może znacznie więcej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 09.06.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 No z tym trójkątem powietrznym w ociepleniu to ekipa pojechała po bandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.06.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) i tak bitter wpadłeś z deszczu pod rynnę z tym ociepleniem - już chyba lepiej robić samemu na piankę niż mieć takie babole , walczysz o każdy W, kW , okna na konsolach w warstwie ocieplania a tu przez taka dziurę uciec może znacznie więcej .... No nie do końca. Mam możliwość bycia na budowie 3 razy dziennie i wyłapuję 99% wszelkich nieprawidłowości. Takie rzeczy są łatwe do poprawy tylko trzeba ich szukać. Sam nie ogarnę styropianu na klej z worka, nie mam czasu i doświadczenia. Z ciekawością czekam do jutrzejszego dnia i zapytam jaki w tym mieli cel. Bo gdyby chodziło o lenistwo to wiedzą doskonale, że kontroluję wszystko dokładnie i czepiam się każdego szczegółu, więc raczej mam podejrzenie, że po prostu to przekracza ich proces myślowy Dziwne toto bo ten sam człowiek komin stawiał i jestem nim zachwycony. Dokładny, równy i ładny. Mam podejrzenie, że ten trójkąt wykonał pomocnik. Ten pomocnik to jest osobna historia. Gość 23 lata i chwyta w lot co mu się tłumaczy a potem robi dokładnie odwrotnie Edytowane 10 Czerwca 2012 przez bitter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 10.06.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Budowlańcy to osobny gatunek ludzi. A jeżeli chodzi o zaizolowanie styropianu nad fundamentem, to proponuję trochę wyrównać, bo wyjdzie straszna ilość mazidła, a klej jest tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.06.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Nie wyjdzie sporo. Mam emulsję wodną Sopro na wody napierające, maluje się tym jak farbą izolować można nawet tym baseny Wydajne cholerstwo jak nic http://img254.imageshack.us/img254/9048/099t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.06.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jednak zdecydowałem, że będzie siatka i klej. Jakoś ten goły styropian mnie nie przekonuje. Przed nałożeniem siatki: http://img208.imageshack.us/img208/2914/192vpl.jpg Po nałożeniu siatki i kleju. http://img850.imageshack.us/img850/6453/193us.jpg Równać nie będę i tak będzie pod ziemią. Teraz jak wyschnie to masa bitumiczna i gotowe! Też tak zrobię. Tylko na to daję folię kubełkową. Ile ci wyszło tego mazidła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.06.2012 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Też tak zrobię. Tylko na to daję folię kubełkową. Ile ci wyszło tego mazidła? Ja kubełkowej nie daję bo to sopro jest mega zabezpieczeniem. U ciebie w przypadku braku rynien to ma sens. Mazidło (choć to niewłaściwe nazewnictwo bo ma konsystencję bardzo rzadką) kupiłem wiadro 30l. Wysmarowano tym całe fundamenty z dwóch stron dwa razy i jeszcze zostanie na poprawki tego styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.06.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) hm a ile m2 miałeś tego fundamentu? bo ogólnie jest tak że te sopro w porównaniu do innych środków jest okropnie drogie. No i teraz się zastanawiam, albo ono jest tak wydajne, albo tak dobre albo jeszcze jakieś inne albo U mnie jest ok 100m2 do malowania. I jeszcze jedno pytanie, malowałeś tym bloczki. A jak przyklejałeś styropian? Edytowane 11 Czerwca 2012 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.06.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 70 m długości i ok 50cm wysokości smarowane po dwóch stronach więc wychodzi 70m2. Jest wydajne jak cholera bo malujesz pędzlem jakbyś farbą malował a nie glutem jak np. dysperbitem. Styropian fundamentowy był klejony na piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.06.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 ? na piankę? ile wyszło i jaka piankę? Ale cie wypytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.06.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Tytana. Sam nie wiem - kilkanaście puszek, ale drugi raz kleił bym (tak jak teraz kleję elewację) na klej z worka. Czasem co stare to lepsze niż nowe jak na przykład wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.06.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Rozwiązałem zagadkę "trójkąta styropianowego". Robił młody i nie przyciął pod kątem po przerosło go stworzenie takiej figury geometrycznej ze styropianu A jak tłumaczyłem mu, że to źle i że tu nie ma ocieplenia to zrobił oczy jak żaba . No nic, dostali instruktaż i na razie idzie ok. Przyjechała też ekipa od dachu i jak na razie full profeska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 12.06.2012 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A tak ma wyglądać kostka brukowa wokół domu. Polecam każdemu firmę, która zaprojektowała mi kostkę brukową. Zdalnie przez maila i telefon nie widząc działki. Jest tak jak chciałem! http://img405.imageshack.us/img405/1331/projektbruku.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.06.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 hm bylem przekonany ze robila ci to firma od projektowania ogrodu. Ja wlasnie taka wynajolem. Wyglada to bardzo fajnie, czy oni beda ci od rau ukladali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 12.06.2012 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Projekt robiła firma brukarska z Warszawy więc nie będą mi kłaść bruku bo trochę mają za daleko a szkoda bo projekt byłby w cenie. Ja zapłaciłem 738 zł brutto za projekt. W projekcie masz podaną ilość kostki i kilka wymiarów ścieżek itp. Namiar poszedł na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 12.06.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Projekt fajny ale jak dla mnie trochę za duzo tych esów floresów. Ja wolę prostsze formy geometryczne. Cena za ten projekt jest do zaakceptowania. Mogę prosić o namiar na priv. Czy pozostawiłeś im całkowita wolną rekę co do formy i fantazji ułożenia kostki? czy jednak sugerowałeś im co byś chciał mniej wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 12.06.2012 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Co do formy to kwestia gustu. Ja chciałem esy floresy to mam. Formę narzuciłem i wstępnie wyrysowałem szkic ołówkiem oraz pokazałem im fragmenty ich projektów które mi się spodobały a oni z tego stworzyli całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts