Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

M95 Róże w ogrodzie - energooszczędna wersja nowego życia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jednak zdecydowałem, że będzie siatka i klej. Jakoś ten goły styropian mnie nie przekonuje.

Przed nałożeniem siatki:

http://img208.imageshack.us/img208/2914/192vpl.jpg

Po nałożeniu siatki i kleju.

http://img850.imageshack.us/img850/6453/193us.jpg

Równać nie będę i tak będzie pod ziemią. Teraz jak wyschnie to masa bitumiczna i gotowe!

Edytowane przez bitter

i tak bitter wpadłeś z deszczu pod rynnę z tym ociepleniem - już chyba lepiej robić samemu na piankę niż mieć takie babole , walczysz o każdy W, kW , okna na konsolach w warstwie ocieplania a tu przez taka dziurę uciec może znacznie więcej ....

i tak bitter wpadłeś z deszczu pod rynnę z tym ociepleniem - już chyba lepiej robić samemu na piankę niż mieć takie babole , walczysz o każdy W, kW , okna na konsolach w warstwie ocieplania a tu przez taka dziurę uciec może znacznie więcej ....

No nie do końca. Mam możliwość bycia na budowie 3 razy dziennie i wyłapuję 99% wszelkich nieprawidłowości. Takie rzeczy są łatwe do poprawy tylko trzeba ich szukać. Sam nie ogarnę styropianu na klej z worka, nie mam czasu i doświadczenia. Z ciekawością czekam do jutrzejszego dnia i zapytam jaki w tym mieli cel. Bo gdyby chodziło o lenistwo to wiedzą doskonale, że kontroluję wszystko dokładnie i czepiam się każdego szczegółu, więc raczej mam podejrzenie, że po prostu to przekracza ich proces myślowy ;-) Dziwne toto bo ten sam człowiek komin stawiał i jestem nim zachwycony. Dokładny, równy i ładny. Mam podejrzenie, że ten trójkąt wykonał pomocnik. Ten pomocnik to jest osobna historia. Gość 23 lata i chwyta w lot co mu się tłumaczy a potem robi dokładnie odwrotnie ;-)

Edytowane przez bitter

Jednak zdecydowałem, że będzie siatka i klej. Jakoś ten goły styropian mnie nie przekonuje.

Przed nałożeniem siatki:

http://img208.imageshack.us/img208/2914/192vpl.jpg

Po nałożeniu siatki i kleju.

http://img850.imageshack.us/img850/6453/193us.jpg

Równać nie będę i tak będzie pod ziemią. Teraz jak wyschnie to masa bitumiczna i gotowe!

Też tak zrobię. Tylko na to daję folię kubełkową. Ile ci wyszło tego mazidła?

Też tak zrobię. Tylko na to daję folię kubełkową. Ile ci wyszło tego mazidła?

Ja kubełkowej nie daję bo to sopro jest mega zabezpieczeniem. U ciebie w przypadku braku rynien to ma sens. Mazidło (choć to niewłaściwe nazewnictwo bo ma konsystencję bardzo rzadką) kupiłem wiadro 30l. Wysmarowano tym całe fundamenty z dwóch stron dwa razy i jeszcze zostanie na poprawki tego styropianu.

hm a ile m2 miałeś tego fundamentu?

bo ogólnie jest tak że te sopro w porównaniu do innych środków jest okropnie drogie. No i teraz się zastanawiam, albo ono jest tak wydajne, albo tak dobre albo jeszcze jakieś inne albo :) U mnie jest ok 100m2 do malowania.

I jeszcze jedno pytanie, malowałeś tym bloczki. A jak przyklejałeś styropian?

Edytowane przez autorus

Rozwiązałem zagadkę "trójkąta styropianowego". Robił młody i nie przyciął pod kątem po przerosło go stworzenie takiej figury geometrycznej ze styropianu ;-) A jak tłumaczyłem mu, że to źle i że tu nie ma ocieplenia to zrobił oczy jak żaba ;-). No nic, dostali instruktaż i na razie idzie ok.

Przyjechała też ekipa od dachu i jak na razie full profeska.

Projekt fajny ale jak dla mnie trochę za duzo tych esów floresów. ;) Ja wolę prostsze formy geometryczne. :) Cena za ten projekt jest do zaakceptowania. Mogę prosić o namiar na priv. Czy pozostawiłeś im całkowita wolną rekę co do formy i fantazji ułożenia kostki? czy jednak sugerowałeś im co byś chciał mniej wiecej?