bitter 25.08.2012 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 ale czaderski i jaki tani! ale tasmy rgb sa chyba duzo drozsze od zwyklych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.08.2012 04:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 ja jeszcze elewacji nie robiłem... może na wiosnę się za to zabiorę , poprosze tu lub na PRV szczegółowe informacje co i jak ... co za pistolet i jakie "naboje" Normalny pistolet do malowania tylko z dysza o wiekszym przekroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 25.08.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 ale czaderski i jaki tani! ale tasmy rgb sa chyba duzo drozsze od zwyklych Wpisz na wiadomym portalu LED RGB - wyników mnóstwo Cena chyba 2x więcej niż białe, ale i możliwości... nieograniczone. Są też fajne profile aluminiowe do montażu taśm. Generalnie lepiej opłaca się kupić np. 5mb w jednym kawałku niż 5x po 1m, a cięcie nożyczkami co 5 lub 10cm zależnie od rodzaju. Trzeba ew. zaopatrzyć się jeszcze w złączki do łączenia taśm, ale to już groszowe sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 26.08.2012 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Dziś robiłem przymiarki do kominka. Wstępnie zwymiarowany i wymurowana podstawa. Zdecydowałem się na taki postument, gdyż producent wymyślił nóżki regulowane w postaci gwintowanych prętów, które można wysunąć nawet na 20 cm. Niestety przy takim wysunięciu kominek jest niestabilny i przy otwieraniu drzwi czuć jak się minimalnie rusza. Dzięki murowanemu podwyższeniu będzie można zmniejszyć wysokość nóżek. http://img189.imageshack.us/img189/7111/294tt.jpg http://img222.imageshack.us/img222/7232/293vh.jpg Zamontowane przejście z schiedla 2200mm do rury 150mmhttp://img253.imageshack.us/img253/8699/295f.jpg ... a w łazience tymczasem powstał schemat instalacji elektrycznej do oświetlenia LEDhttp://img152.imageshack.us/img152/2619/292fn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 26.08.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Pewnie nie zakontrowałeś nakrętek na pręcie dlatego się kominek mógł chybotać. Wszystkie LED-y włączane jednocześnie? Przy jednym zasilaczu, to jedynie wyłączniki na wy zasilacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 27.08.2012 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Pewnie nie zakontrowałeś nakrętek na pręcie dlatego się kominek mógł chybotać.. Zakontrowałem zakontrowałem ale przy tak długim pręcie następujenaturalne uginanie pręta i tak będzie. Nie można wyciągnąć tego maksymalnie. Przy takiej cenie kominka mogli dopracować system nóżek z kształtowników stalowych rozsuwanych jakąś śrubą z przeciwgwintem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 27.08.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Jaki kominek zakupiłeś? Fajny. Tez szukam w tym typie mam juz parę wybranych do mojej top listy: Blanka , Unico Dragon 8, Czart 11, Diablo Mini, Natala 12, Hajduk Smart czy P80V Adbar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 28.08.2012 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Kominek to Nordpeis N-21. Niestety teraz kosztuje dwa razy tyle co przed kilkoma miesiącami. Bardzo dobre parametry spalania, czysta szyba i no i malutki więc można palić ile wlezie nie obawiając się o zużycie drewna i przegrzanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.08.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 wczoraj chyba mówiłeś jak ci bije teraz prądu wygrzewanie posadzki ja jestem podpięty pod ojca dom - będę musiał ich przygotować na wyższe rachunki[płacę im]boję się że przy wygrzewaniu posadzki będą załamywać ręcę nad moim sposobem grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 28.08.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Dzięki bitter za info o kominku. Poszukam i obejrzę w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 28.08.2012 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ale ty masz Atlantica i zapłacisz co najmniej 3 razy mniej niż bitter No prawda niestety ... ;( ale zamierzam w weekend odpalić kominek i trochę pomóc piecykowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.08.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 jakie 3 razy to ona latem nie ma copu 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 30.08.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Teoria swoje, praktyka swoje- obecnie przed zadziałaniem, nie ma co gdybać jaki COP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 30.08.2012 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Dziś rano rozpaliłem. Masakra ... przy uchylonych drzwiach się pali. Po zamknięciu ogień zaczyna się dławić mimo otwartego dolotu powietrza z zewnątrz. Kolega malux potwierdza, że to przypadłość tylko pierwszych rozpaleń. Natomiast okopcony podczas rozpalania szamot po nabraniu przez kominek temperatury zaczął znów robić się żółty ... może jednak coś z tego będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 31.08.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Dawniej w piecach po dłuższym nieużywaniu najpierw podpalało się gazetę w pobliżu otworu kominowego, żeby "wywołać" ciąg kominowy i potem rozpalało się normalnie w palenisku. Inna sprawa to za niski komin i nie ma ciągu, ale u Ciebie to raczej nie wchodzi w grę- pewnie z 5-6m komina jest. Problemy są gdy ma on 3m i mniej, bo nie wytwarza się wtedy naturalny ciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.08.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 z piczmanem gadałem dziś o pierdołach on ngrzeje całą zimą brykietem drzewnymśladowe ilości popiołumoże taki brykiet łatwiej rozpalićPaweł twierdzi że brykiet podwyższa koszt grzania o 20-25 %ale na początek może to będzie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 31.08.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 to on jednak żyje ? ale na FM nie zagląda .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 31.08.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) heheh - czyli szerokim łukiem omija "popularne wątki" , nie wspominajac o GWC z odwiertu a udziela się w "ogrodniczych" Tynk Quick-Mix SHK 2mm (kolor 10000). Drogi jak cholera (240zł/wiadro) ale to tynk silikonowy samoczyszczący. Nie muszę już tego malować. Tynk nakładany pistoletem. Wyszła ciekawa struktura na ile takie wiaderko starcza/ jaka wydajność ? ile masz m2 ścian i ile wiaderek potrzebowałeś ? Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 01.09.2012 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 ok 150m2, RK nie pamiętam już ile wiaderek poszło ale wydałem na grunt i to badziewie chyba z 5 tys. a co do kominka to mam komin ponad 6m i ciąg w nim jest bo przy uchylonych drzwiach dym ładnie wychodzi, zimą ciąg będzie jeszcze lepszy, problem pojawia się gdy drzwi zamknę. Kominek ma dość skomplikowaną dystrybucję powietrza do spalania i pewnie to jest powodem na dziś zastanawia mnie ta blacha wokół kominka ... montować ją? jak otwieram drzwi to brzęczy czasem i mnie to wkurza a nie widzę sensu jej montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.09.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 (edytowane) u mnie nic nie brzęczykupie dziś ten brykietna początku gazetami trzeba to wygrzać pewnie bitter te 6kwh bez stropu na dobę to znośnie ?zasilanie 25 stop temp na budowie 23 stop Edytowane 1 Września 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts