Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

M95 Róże w ogrodzie - energooszczędna wersja nowego życia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a masz juz szybę ? drzwi ? - są uszczelki przypodłogowe do takich pryszniców tylko nie wiem czy w łuku :D

jelsi mialbys uszczelkę - ta płytka przy drzwiach moglaby być prosta - wycięta po łuku lub nawet nie !

Mam uszczelki i drzwi unoszone ale z lekka się boję czy to szczelne będzie cholera

jasiek fajnie w przypadku prostokątnej kabiny, ja mam półokrągłą narożnikową. Odpływ jest liniowy w narożniku przeciwległym do wejścia. Czyli część pod prysznicem musi być w poziomie a część odchodząca od prysznica ze spadkiem ... jak zrobić spadek od łuku??? Wyciąć łuk w kaflach, zrobić tam fugę i zacząć spadek? Jak zrobić łuk ... cholender ktoś to musiał już rozwiązać http://img706.imageshack.us/img706/1661/29843622.jpg

zrób tak jak dla prostokątnej ...

to że drzwi wyjdą w powietrzu nic nie przeszkadza bo tam już będzie spadek i nic się nie będzie wylewało...

Zwracam honor- nie przyjrzałem się dokładnie obudowie kominka.

A z tym brodzikiem- może lepiej zrobić spadek po całości do odpływu, który zrobić przy samej ścianie?

Łuk będziesz wycinał z płytek pod drzwiami kabiny?

Sam już kurdę nie wiem. Odpływ liniowy jest na ścianie naprzeciw wejścia do łazienki, ma szerokość 60 cm i musi być w poziomie, do ścianki kabiny zostaje ledwie 30cm i teoretycznie tylko tam powinien być spadek w jego kierunku. Bo jeżeli zrobię spadek tylko w jednym kierunku a kabina stoi na poziomie zero to przy odpływie liniowym narożnik kabiny (ta część przy ścianie) wypadnie 2 cm wyżej niż wejście kabiny i będzie to widać ... kurde sam już nie wiem. Trzeba było jakoś inaczej to wykombinować. Ratunku! :-)

Dziś był kolejny test palenia w kominku ... dalej po zamknięciu drzwi ogień przygasa i się dławi. Dziś obejrzałem film instruktażowy i niby trzeba rozpalić bardzo drobnym drewnem i poczekać aż się mocno rozpali. Tak zrobiłem i pali się po zamknięciu ale nie nazwał bym tego żywym ogniem bo wygląda jak płomień z kominka na denaturat. Poza tym przy rozpalaniu jakimiś kartonami cały dym z kartonów zasuwa poza kominek. Nie wiem co to za cudo ale na razie jestem zniesmaczony. Miałem wcześniej Lechmę z płaszczem i nie było opcji żeby z kominka się jakiś dym wydostawał. Albo coś źle robię albo ten kominek jest do dupy.

Edit: Tak wygląda płomień po zamknięciu drzwi. Przed zamknięciem ogień buchał na maksa

Edytowane przez bitter

Przerywamy na chwilę problemy z kominkiem aby ogłosić, że w dniu dzisiejszym o godzinie 3:55 przyszło na ten świat 50cm nowego stworzenia o imieniu Maja. Jak tylko nawiozę ziemi i posadzę rośliny będziemy kontynuować wątek pod tytułem "Maja w ogrodzie" ;-)

http://img191.imageshack.us/img191/558/303tm.jpg

Przerywamy na chwilę problemy z kominkiem aby ogłosić, że w dniu dzisiejszym o godzinie 3:55 przyszło na ten świat 50cm nowego stworzenia o imieniu Maja. Jak tylko nawiozę ziemi i posadzę rośliny będziemy kontynuować wątek pod tytułem "Maja w ogrodzie" ;-)

http://img191.imageshack.us/img191/558/303tm.jpg

moje GRATULACJE...:wave:

Witam , i gratuluję :)

Przeczytałam cały dziennik i atak się zastanawiałam nad kilkoma rzeczami:

- zamiast LED-ów można zastosować węże świetlne, o dowolnej barwie światła.LED-y mogą świecić punktowo- kwestia odpowiedniego schowania w szczelinie, węże dają równomierne światło.Są tez ledowe węże świetlne ale nie wiem jakie dają światło ;)

- u mnie z kominka też się dymi i okazało się, że rura, która jest bezpośrednio nad kominkeim powinna mieć fi 22-24 i długość min. 120 cm, dalej redukcja na mniejszą;

- co do kratki nad kominkiem, to tez mam taką, sztuk dwie i sufit jest ledwo, ale jednak ubrudzony

pozdrawiam