RK1719508166 04.09.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 a masz juz szybę ? drzwi ? - są uszczelki przypodłogowe do takich pryszniców tylko nie wiem czy w łuku jelsi mialbys uszczelkę - ta płytka przy drzwiach moglaby być prosta - wycięta po łuku lub nawet nie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.09.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 zauważyłeś jak się silka nagrzała przy wygrzewaniu ?wietrzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.09.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 a masz juz szybę ? drzwi ? - są uszczelki przypodłogowe do takich pryszniców tylko nie wiem czy w łuku jelsi mialbys uszczelkę - ta płytka przy drzwiach moglaby być prosta - wycięta po łuku lub nawet nie ! Mam uszczelki i drzwi unoszone ale z lekka się boję czy to szczelne będzie cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.09.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 zauważyłeś jak się silka nagrzała przy wygrzewaniu ? wietrzysz? musiałem już skończyć - kafelkarze ciągną podłogi ... nie chcieli się wstrzymywać ... co ma być to będzie - 10 dni grzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.09.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 ja przy drewnie muszę uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.09.2012 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 A drewno to niestety tak. Musi być sucho bo będzie tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.09.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 jasiek fajnie w przypadku prostokątnej kabiny, ja mam półokrągłą narożnikową. Odpływ jest liniowy w narożniku przeciwległym do wejścia. Czyli część pod prysznicem musi być w poziomie a część odchodząca od prysznica ze spadkiem ... jak zrobić spadek od łuku??? Wyciąć łuk w kaflach, zrobić tam fugę i zacząć spadek? Jak zrobić łuk ... cholender ktoś to musiał już rozwiązać http://img706.imageshack.us/img706/1661/29843622.jpg zrób tak jak dla prostokątnej ... to że drzwi wyjdą w powietrzu nic nie przeszkadza bo tam już będzie spadek i nic się nie będzie wylewało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 05.09.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Zwracam honor- nie przyjrzałem się dokładnie obudowie kominka. A z tym brodzikiem- może lepiej zrobić spadek po całości do odpływu, który zrobić przy samej ścianie?Łuk będziesz wycinał z płytek pod drzwiami kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.09.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Pojadę dziś zobaczyć czy nie ma jakiejś mozaiki podobnej w tym kolorze co płytki na posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.09.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Zwracam honor- nie przyjrzałem się dokładnie obudowie kominka. A z tym brodzikiem- może lepiej zrobić spadek po całości do odpływu, który zrobić przy samej ścianie? Łuk będziesz wycinał z płytek pod drzwiami kabiny? Sam już kurdę nie wiem. Odpływ liniowy jest na ścianie naprzeciw wejścia do łazienki, ma szerokość 60 cm i musi być w poziomie, do ścianki kabiny zostaje ledwie 30cm i teoretycznie tylko tam powinien być spadek w jego kierunku. Bo jeżeli zrobię spadek tylko w jednym kierunku a kabina stoi na poziomie zero to przy odpływie liniowym narożnik kabiny (ta część przy ścianie) wypadnie 2 cm wyżej niż wejście kabiny i będzie to widać ... kurde sam już nie wiem. Trzeba było jakoś inaczej to wykombinować. Ratunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.09.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 u nas miało być bez brodzikarozwiązałem problemy ewentualne -kupiłem brodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.09.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 No i kupiliśmy mozaikę w postaci małych plażowych spłaszczonych kamyczków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 06.09.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Dziś był kolejny test palenia w kominku ... dalej po zamknięciu drzwi ogień przygasa i się dławi. Dziś obejrzałem film instruktażowy i niby trzeba rozpalić bardzo drobnym drewnem i poczekać aż się mocno rozpali. Tak zrobiłem i pali się po zamknięciu ale nie nazwał bym tego żywym ogniem bo wygląda jak płomień z kominka na denaturat. Poza tym przy rozpalaniu jakimiś kartonami cały dym z kartonów zasuwa poza kominek. Nie wiem co to za cudo ale na razie jestem zniesmaczony. Miałem wcześniej Lechmę z płaszczem i nie było opcji żeby z kominka się jakiś dym wydostawał. Albo coś źle robię albo ten kominek jest do dupy. Edit: Tak wygląda płomień po zamknięciu drzwi. Przed zamknięciem ogień buchał na maksa Edytowane 7 Września 2012 przez bitter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 07.09.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Przerywamy na chwilę problemy z kominkiem aby ogłosić, że w dniu dzisiejszym o godzinie 3:55 przyszło na ten świat 50cm nowego stworzenia o imieniu Maja. Jak tylko nawiozę ziemi i posadzę rośliny będziemy kontynuować wątek pod tytułem "Maja w ogrodzie" http://img191.imageshack.us/img191/558/303tm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.09.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Przerywamy na chwilę problemy z kominkiem aby ogłosić, że w dniu dzisiejszym o godzinie 3:55 przyszło na ten świat 50cm nowego stworzenia o imieniu Maja. Jak tylko nawiozę ziemi i posadzę rośliny będziemy kontynuować wątek pod tytułem "Maja w ogrodzie" http://img191.imageshack.us/img191/558/303tm.jpg moje GRATULACJE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 07.09.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witamy Maję na świecie )) A dla dumnych Rodziców ogromne GRATULACJE )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 07.09.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 GRATULACJE, GRATULACJE, GRATULACJE! ! ! Dużo zdrowia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 07.09.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Bitter GRATULACJE!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.09.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 nic się wcześniej nie chwaliłeś ... albo mi to gdzieś umknęło GRATULACJE i witamy w klubie nieprzespanych nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slomka 07.09.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam , i gratuluję Przeczytałam cały dziennik i atak się zastanawiałam nad kilkoma rzeczami: - zamiast LED-ów można zastosować węże świetlne, o dowolnej barwie światła.LED-y mogą świecić punktowo- kwestia odpowiedniego schowania w szczelinie, węże dają równomierne światło.Są tez ledowe węże świetlne ale nie wiem jakie dają światło - u mnie z kominka też się dymi i okazało się, że rura, która jest bezpośrednio nad kominkeim powinna mieć fi 22-24 i długość min. 120 cm, dalej redukcja na mniejszą; - co do kratki nad kominkiem, to tez mam taką, sztuk dwie i sufit jest ledwo, ale jednak ubrudzony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts