Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

M95 Róże w ogrodzie - energooszczędna wersja nowego życia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Haha a tego to już nie wiem, opowiem Wam jak się wprowadzimy. Zwłaszcza, że fuga ma być bardzo jasna więc może być kiepsko ;-) Ale fuga ma tylko 1mm to może jakoś będzie ok. Same płytki są bardzo ładne, dają wrażenie tafli ale nie tak jak w folderze bo nie mają idealnie płaskiej powierzchni tylko podłoga wydaje się być jakby lekko zafalowana. Bardzo fajny efekt. Płytki kupiłem w eplytki.pl - sklep polecam bo to już kolejny zakup. Ceny zazwyczaj najlepsze dostawa w terminie obsługa miodzio. Dla porównania w Szczecinie cena tych płytek to ponad 150pln za m2 a ja kupiłem je za 113 czy jakoś tak. Pół domu jest w tym gresie..

Jakie garnki ?właśnie , że bardzo nowoczesne ;)

Tak trochę "ni z gruchy, ni z pietruchy", bo nierdzewka i swoim blaskiem "razi". Ale de gustibus... coś tam, coś tam;)

Zamierzam do wentylacji zastosować rotowent, ale też w kolorze dachu, żeby się nie odróżniał- w cenie za kolor była drobna różnica.

że niby czerpnia i wyrzutnia ?

akurat to mi się nie podoba - u mnie będzie zwykła kratka

z ciekawości - ile takie cudo kosztuje?

Dopiero zauważyłem :) Trudno mi się określić czy mi się podoba. Jest to jakieś rozwiązanie , inne niż standardowe. Są inne kolory?

No to faktycznie problem, ale jeśli to szumi tylko na max obrotach to nie widzę problemu.

Spróbuj zlokalizować skąd szumy dochodzą- najpierw uruchom nawiew i zwiększaj obroty. Potem to samo z wywiewem.

Anemostaty nie zredukują szumu, mogą przy za mocnym przykręceniu też szumieć.

Jak sprawdzić nadciśnienie? Może prymitywnym sposobem - świeczka w szparze w drzwiach? Ogień pokaże czy wywiewa, czy ciągnie do środka.

Możesz też spróbować z dymem z kadzidełka. Pytanie- czy dom jest szczelny, bo powietrze może lecieć szczelinami, o których "nie pomyśleliśmy".

Kolega "reraham" z forum robił próbę szczelności domu, ale to chyba są spore koszty.

I sprawa dość istotna. Jak zmierzyć czy w domu jest nadciśnienie?

w otwarte okno lub drzwi wklej szczelnie na taśmę jakąś dyktę lub gruby karton

na środku zrób otwór i wklej w niego worek na śmieci

jak będzie nadciśnienie to go wypcha na zewnątrz ...

jak podciśnienie to wciągnie do środka ...

Edytowane przez jasiek71

w otwarte okno lub drzwi wklej szczelnie na taśmę jakąś dyktę lub gruby karton

na środku zrób otwór i wklej w niego worek na śmieci

jak będzie nadciśnienie to go wypcha na zewnątrz ...

jak podciśnienie to wciągnie do środka ...

Ha Jasiek no pomysł godny Leonardo ;-) sprawdzę przy okazji

edit:

a jakby sobie uprościć życie i wkleić luźną folię malarską w całe okno zamiast karton i worek?