bitter 08.10.2012 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Spróbuję go oddać (kupiłem w Casto) i kupić 9kW. Tyle, że ten drugi muszę podpiąć pod dwie fazy i nie wiem jak zareaguje moja instalacja jak naraz włączy się piec, podgrzewacz i w święta zacznie się gotowanie na wszystkich palnikach w płycie indukcyjnej. Razem wszystko będzie miało 27kW (choć piec raczej 12kW nie będzie wyciągał). Jak do tego doliczyć bojler 2kW, czajniki i inne urządzenia to się może gęsto zrobić Nie pamiętam jaki przydział mocy wziąłem ale jakiś ogromny więc może będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 08.10.2012 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 A przy okazji pozdrowienia dla mojego elektryka, który się ostatnio przyznał że czyta mój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 08.10.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Cześć możesz napisać ile metrów robiłeś tego przyłącza wodnego i ile cię to kosztowało mniej więcej. Właśnie jestem na etapie poszukiwania firmy, bo muszę zrobić 100 m wody i 100 kanalizację z tym że ciągle czekam na mapę do celów projektowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.10.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dziwna sprawa z tym podgrzewaczem. W pracy mamy małego Dafi i on ma nie więcej jak 1,5kW. Woda leci taka sobie, ale przy małym poborze potrafi parzyć, więc myślę, że Twój ma jakiś feler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dziwna sprawa z tym podgrzewaczem. W pracy mamy małego Dafi i on ma nie więcej jak 1,5kW. Woda leci taka sobie, ale przy małym poborze potrafi parzyć, więc myślę, że Twój ma jakiś feler. najmniejsze DAFI mają 3,7 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.10.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 tez mnie zdziwiła taka mała moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 08.10.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Sprawdziłem firma dafi 2,2 kW 1 faza używany w kuchni do mycia naczyń. Przy mniejszym przepływie-ale nie ciurkanie można się sparzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.10.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Sprawdziłem firma dafi 2,2 kW 1 faza używany w kuchni do mycia naczyń. Przy mniejszym przepływie-ale nie ciurkanie można się sparzyć. dawaj mi tu taki... podepnę sobie pod nagrzewnicę w układzie wentylacyjnym i będę chałupę grzał ... po co komu PC skoro tu takie "perpetum mobile" ... takim czymś wylejesz 1,2 L wody podgrzanej z 15* do ok. 40* w ciągu minuty... oczywiście "ciurkając" w tempie 0,7 L będziesz miał ok.60* ..., ale jaki to "strumień"... lejąc w tempie ok.2 L na minutę woda ma już tylko ok. 30*... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.10.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 najmniejsze DAFI mają 3,7 kw Ups, tak mi się zdawało, że z 1,5kW- a i tak jesteś w błędzie bo najmniejsze to 3,3kW mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.10.2012 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Dziś podłączam dwufazowy 9kW - zobaczymy co potrafi. 4,5 kW Castorama przyjęła bez mrugnięcia okiem. Za to lubię ten market Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.10.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Próba przebiegła pomyślnie. 9kW daje radę, woda leci strumieniem nie za szybkim ale wystarczającym na umycie tłustych rąk lub zmycie resztek jedzenia z talerza przed włożeniem do zmywarki. Kranikiem przed podgrzewaczem ustaliłem przepływ dzięki temu chcąc mieć ciepłą wodę po prostu kran przestawia się na maksa na ciepłą i otwiera też na maksa, wtedy leci przyjemnie ciepła ze wskazaniem na gorąca ale nie parząca woda. Zważywszy na fakt, że dom ze względu na trwającą biurokrację związaną z oddaniem wybudowanego wodociągu zasilam z węża ogrodowego od sąsiadki i temperatura tej wody jest niestety teraz niższa niż z wodociągu spod ziemi to dobry wynik. Zakładam, że z cieplejszej wody będzie jeszcze lepiej. Przetestowałem też jednoczesną pracę podgrzewacza i jednego największego palnika kuchni indukcyjnej. Czeka mnie test wszystkich palników, pieca i wody czyli wersja "rodzina zwaliła się na święta" :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.10.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 łeb mnie boli od wyboru agd piekarnik , mikrofalę, płytę indukcyjną żonie podpowiadam amici[piekarnik to z panelem dotykowym-wiadomo spieprzy się]zmywarka to coś bosch albo elektroluks tak do 1,5 tyś złpralka może coś do 1,5 tys zł z łożyskami wkecanymi jakiś bosch albo cuś pochwal się co macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 10.10.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 lub zmycie resztek jedzenia z talerza przed włożeniem do zmywarki. ??? to po co jest zmywarka ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.10.2012 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 A bo mnie wyczulił kolega pracujący w serwisie Amica, że do zmywarki gnoju się nie wrzuca Warto grubsze resztki jedzenia zmyć, zresztą jak gości nie ma i mało się nabrudziło to to jedzenie w zmywarce zanim się napełni naczyniami zaczyna żyć własnym życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.10.2012 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 łeb mnie boli od wyboru agd piekarnik , mikrofalę, płytę indukcyjną żonie podpowiadam amici[piekarnik to z panelem dotykowym-wiadomo spieprzy się] zmywarka to coś bosch albo elektroluks tak do 1,5 tyś zł pralka może coś do 1,5 tys zł z łożyskami wkecanymi jakiś bosch albo cuś pochwal się co macie Dostaniesz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2012 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 masz wszystko na amice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.10.2012 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Nie skąd ... tylko zmywarke - wyczyść skrzynkę bo na priv nie mogę nic Ci wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2012 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 dopiero teraz zajarzyłem że trzeba kasować wysłane i odebranedziś jedną ciekawą rzecz będę robił na budowie pewnie jutro będą pokazywać się powoli zdjęciabędę na strychu skosy docieplał robiłeś to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.10.2012 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Skosy? A Ty masz strych użytkowy? Po co Ci to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 pewnie na zawsze zostanie strychale jakoś tam chamsko wiejemoże membrana dłużej pożyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts