rewo66 11.10.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Zabij (too kill) tę membranę taniej cię to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 12.10.2012 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Malux chyba masz za dużo kasy i czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.10.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 spodziewam się nadmiaru po sprzedaży nw instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.10.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Uprzejmie informuję, że już M I E S Z K A M Y !!! :welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.10.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ale był to pracowity weekend. Przeprowadzka, dopinanie pierdół. Tymczasowe montowanie drzwi, żeby z łazienki można było skorzystać (reszta ma koce zamiast drzwi ), całą niedzielę układaliśmy wełnę, pół domu w 3 osoby w jeden dzień to dobry wynik. Pierwsze dwa dni ogrzania wyziębionego i nieocieplonego czapką domu pochłonęły 130kWh. Teraz już lekko wyhamowało ale w pokojach czuć wyraźnie niższą emperaturę - w salonie, jadalni i kuchni luksusik ciepła dzięki kominkowi. Temperatura zasilania podłogówki doszła do 30 stopni i w pokojach tylko 18 stopni ciepła. Pewnie dlatego, że ściany działowe i nośne zewnętrzne nadal wystają ponad wełnę i robią za lodówkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.10.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 (edytowane) morda się śmieje pewnie gratulacje dla całej rodziny jak oceniaszda się wyżyć z podlogówką tak wysterowaną że trzymasz w domu 18 stop a w części dziennej podpalasz kominkiem często dokładasz? Edytowane 14 Października 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 14.10.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.10.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 moje gratulacje ... teraz pozostało z trwogą patrzeć na liczniki ogrzewania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 15.10.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 I kolejny forumowicz na swoim. Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 15.10.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Gratulacje bitter. Witamy w klubie mieszkających i praktykujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 15.10.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 morda się śmieje pewnie gratulacje dla całej rodziny jak oceniasz da się wyżyć z podlogówką tak wysterowaną że trzymasz w domu 18 stop a w części dziennej podpalasz kominkiem często dokładasz? Na razie nie ogarniam w ogóle sterowania. Wiem tylko, że część "bezkominkowa" wymaga mocnego dogrzania. Mimo zdławienia pętli w salonie, jadalni i kuchni jest tam czasem za ciepło a w pokojach za zimno, ale strop jest ocieplony w kratkę czyli część jest a części nie ma. Mury wystają ponad wełnę i chłoną zimno. Ciekawe jakby wyglądała teraz termowizja od środka - nie chce ktoś do gazety zrobić zdjęć jak wygląda dom z mostkami termicznymi na wieńcu i ścianach działowych? Kominek spełnia swoją rolę zaje... dokłada się po jednym grubasie (ok 10cm średnicy to już grubas ) co 2 może 3 godziny i jest git, pewnie mógłbym dołożyć więcej i zdławić dopływ powietrza ale nie czuję takiej potrzeby. W salonie na razie jest kompletnie nieocieplony sufit i bywa za gorąco - boje się, że przy właczonej podłogówce w kominku trzeba będzie palić wykałaczkami a co dopiero by było gdybym zamiast 5kW miał z 15??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 15.10.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Dzięki dzięki. Wczoraj licznik znów łyknął z 50kWh ale od rana poszło tylko 6. Piec się wyłączył bo temperatura przy czujniku skoczyła do 24 (czujnik w korytarzu prowadzącym do części bezkominkowej zwanej lodówką Pewnie w nocy będzie zimność .. masakra. Trzeba będzie chyba czujnik odpiąć bo jak się najara w kominku to wyłączy ogrzewanie. Specjalnie dałem go z dala od salonu ale chyba mógł być jeszcze dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 15.10.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 No i serdeczne podziękowania za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.10.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 a ja się bawię w ocieplenie poddaszareku masz na strychu czy gdzieś na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 16.10.2012 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ładna mi zabawa znam lepsze. Reku mam na dole w pomieszczeniu gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.10.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 dociepliłeś coś dodatkowo?ja i tak w tym tyg nie ocieple muszę poczekać za anemostatamiw żaden sposób cieplo nie dochodzi do pokojów od komnka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.10.2012 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Może i dochodzi ale ucieka zimnymi ścianami. Dopiero po całkowitym ociepleniu będzie wiadomo. Od wczoraj zużycie dobowe spadło do 17kWh - dom się chyba lekko wygrzał i dołożone ocieplenie pomaga, ciekawe co będzie jak już ocieplimy szczyty ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 17.10.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Uprzejmie informuję, że już M I E S Z K A M Y !!! :welcome: Oooooooo GRATULUJĘ Bitter !!!!!!!!!! Ekspressssssowo to wszystko Ci poszło:)))) Jak się mieszka?? rzuć jakieś fotki z wnętrz ! pleaseeeee ;)Ja nie mam czasu na razie nawet uzupełnić dziennika , ale jak zobaczyłam ,ż e już mieszkacie to musiałam pogratulować )jeszcze raz niech Wam się dobrze i tanio mieszka !!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.10.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 ilości robią znośne pewnie troche mniejale dopiero przyszły rok pokaże realw kominku ile spalasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.10.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 W kominku spalam wiadro na dwa dni )) Mam takie tymczasowe (oby) wiadro od farby 10l i w zasadzie starcza z niego drewna na dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts