DEZET 23.01.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Mosteczek świetny Coś umyślam takiego u siebie, ale raczej w większej skali. Blokom mówimy stanowcze NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 23.01.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ....Blokom mówimy stanowcze NIE! Bardzo stanowcze NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.01.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Bardzo stanowcze NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tam nie narzekam na blok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 23.01.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja tam nie narzekam na blok Jak byś miał takich sąsiadów jak my to inaczej byś pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 24.01.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Rewo czyli to z powodu tych sąsiadów tka kiepsko Ci idzie sprzedaż mieszkania? Może zbyt aktywnie do niego zniechęcasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 24.01.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Nie głupi nie jestem oglądającym nie mówię jakich mam sąsiadów. Na razie po prostu małe zainteresowanie może wiosną coś się ruszy. Mam problem z 2 sąsiadami. Z jednym z boku którego synalek robi zloty kumpli u siebie i sąsiadem z góry którego dzieci lubią uprawiać biegi nosorożców po mieszkaniu a na dodatek mają psa który jak zostaje sam to wyje. Pomijam takie drobiazgi jak psujący się notorycznie domofon, winda która częściej nie działa niż działa (mieszkamy na 6 piętrze) itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.01.2013 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Podliczone koszty prądu za dwa miesiące - grudzień i styczeń 1430zł za cały prąd w domu (CO, CWU, płyta, piekarnik, i wszelakie sprzęty inne). Czyli średnio 700zł. Uważam, że to dobry wynik bo mrozy były, święta i rodzina była więc nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 25.01.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Podliczone koszty prądu za dwa miesiące - grudzień i styczeń 1430zł za cały prąd w domu (CO, CWU, płyta, piekarnik, i wszelakie sprzęty inne). Czyli średnio 700zł. Uważam, że to dobry wynik bo mrozy były, święta i rodzina była więc nieźle. u mnie ten sam okres 3478 nocnej i 658 dziennej czyli ok.1800zł... uwzględniając wielkość domu i strefę klimatyczną to jedna chwała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 26.01.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Aż zmusiłeś mnie do policzenia, ile zużyłem teraz gazu i prądu w mieszkaniu (88m2, gorzej ocieplonym niż Twój dom). No i wyszło za ten sam okres łącznie... ok.250/mc. Nawet dodając 100% to i tak daleko do Twoich rachunków. Fakt, że się oszczędza, ale w koszuli chodzę, nie w swetrach Małe dziecko, to też inaczej się grzeje w domu, ale... sporo Ci wyszło. Ciekawe jak to będzie w lecie bez grzania? Jaśkowe zużycie... przyprawia mnie o zawrót głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 26.01.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 J-J ma połowę z tego za cały rok W sumie nieźle. Szczególnie że pierwszy sezon. Też tak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 29.01.2013 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Aż zmusiłeś mnie do policzenia, ile zużyłem teraz gazu i prądu w mieszkaniu (88m2, gorzej ocieplonym niż Twój dom). No i wyszło za ten sam okres łącznie... ok.250/mc. Nawet dodając 100% to i tak daleko do Twoich rachunków. Fakt, że się oszczędza, ale w koszuli chodzę, nie w swetrach Małe dziecko, to też inaczej się grzeje w domu, ale... sporo Ci wyszło. Ciekawe jak to będzie w lecie bez grzania? Jaśkowe zużycie... przyprawia mnie o zawrót głowy W mieszkaniu po bokach masz sąsiadów a w domu wiatr hulający i mroźny czasem Do tego u nas jakoś zawsze prądu mimo, że światło gasimy i nie szalejemy niby zawsze szło co nie miara. Nie wiem dlaczego. W wynajmowanej ostatnio chacie mając bojler elektryczny ale resztę już nie płaciliśmy coś ok 200pln/mies. Można więc założyć że w domu wyszło nam jak szacowałem 250 za wszystko prócz CO i na CO ok 450pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.01.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Aż zmusiłeś mnie do policzenia, ile zużyłem teraz gazu i prądu w mieszkaniu (88m2, gorzej ocieplonym niż Twój dom). No i wyszło za ten sam okres łącznie... ok.250/mc. Nawet dodając 100% to i tak daleko do Twoich rachunków. Fakt, że się oszczędza, ale w koszuli chodzę, nie w swetrach Małe dziecko, to też inaczej się grzeje w domu, ale... sporo Ci wyszło. Ciekawe jak to będzie w lecie bez grzania? Jaśkowe zużycie... przyprawia mnie o zawrót głowy DEZET a ile płacisz za samo mieszkanie ( blok, dom wielorodzinny ...? ) u mnie po zliczeniu wszystkich kosztów związanych z mieszkaniem w swoim prądowym domku wychodzi średnio ok.500zł na miesiąc w skali całego roku... moim rodzicom mieszkającym w mieszkaniu 49m2 w bloku wychodzi blisko 420zł na mc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 29.01.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ja płacę ponad 500 zł / m-c za mieszkanie + opłaty za gaz i prąd. Wychodzi mi łącznie ok. 650 zł miesięcznie co daje rocznie ok. 7.800 zł. Myślę że w domu to bedzie ok. 60% tej sumy (wszystko na prąd). A różnica w powierzchni 3 - krotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 31.01.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 DEZET a ile płacisz za samo mieszkanie ( blok, dom wielorodzinny ...? ) u mnie po zliczeniu wszystkich kosztów związanych z mieszkaniem w swoim prądowym domku wychodzi średnio ok.500zł na miesiąc w skali całego roku... moim rodzicom mieszkającym w mieszkaniu 49m2 w bloku wychodzi blisko 420zł na mc ... Płacę tylko podatek, bo to własność (nie ma zarządcy, czy podobnych). Zliczając same opłaty: gaz, prąd, woda, kanaliza, śmieci i podatek - pewnie spokojnie poniżej 400zł/mc- nie chce mi się liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 02.02.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 ......Mam plan zagospodarować to jeszcze w tym roku niskobudżetowo. Czyli zakupić rośliny leśno-parkowe hodowane w szkółkach nadleśnictw. Ceny są śmieszne a rośliny pospolite ale wcale nie jakieś niechciane. Lubię sosny i świerki a i jakieś irgi i inne zielska też tam mają. mogbys sie na priva podzielic jakimis kontaktami ? moze udalo by sie wspolne zamowienie zrobic ? Tez chce dzialke w tym roku obsadzic zielenina - jestem ze Szczecina wiec niedaleko. z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.02.2013 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Niestety mój kontakt jest po prostu "Pani ze ze szkółki" Nie mam telefonu, nie pamiętam jak ma na imię ale wiem, że jest z Nadleśnictwa Rokita i jak ją zobaczę to poznam Ceny kilka lat temu były śmieszne więc nie ma co się zrzucać. Niestety wybór nie jest oszałamiający bo są to głównie rośliny do nasadzeń leśnych do uzupełniania drzewo i krzewostanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.02.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ponieważ zaraz nadejdzie wiosna, rozmyślam nad projektem ogrodu. Szukając prostych programów natrafiłem na coś niesamowitego. Wklejasz zdjęcie ogrodu i po kilku minutach pracy masz zaprojektowany ogród w 3D! http://gardenpuzzle.pl/ Czad! No to teraz będę wrzucał tu swoje pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.02.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Juz po obejzeniu filmiku widze, ze warto przynamniej sprobowac Extra pomysl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.02.2013 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 No to pierwsza próbka programu: Tak wygląda teraz:http://img209.imageshack.us/img209/9448/imag0925.jpg A tak ma wyglądać za kilka lat:http://img502.imageshack.us/img502/1304/bramam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.02.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 koszty są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts