bitter 03.02.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 I kolejne podejście do ogrodu. Na razie za mną najłatwiejsze elementy, dużo trudniej będzie z pozostałymi częściami ogrodu. http://img42.imageshack.us/img42/2862/imag0921q.jpg http://img203.imageshack.us/img203/7330/wykusz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 03.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Super programik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 04.02.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Faktycznie czadowy program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.02.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 I jeszcze kolejny http://img18.imageshack.us/img18/5908/imag0918k.jpg http://img15.imageshack.us/img15/5606/przedsosn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.02.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 A co powiecie na taką fantazję? To nie moje dzieło bo zaletą tego programu jest to, że wrzuca się zdjęcia do sieci i kto chce może się wyżyć przy projektowaniu ... ale niesamowite co? http://img13.imageshack.us/img13/1825/43491438.jpg http://img809.imageshack.us/img809/6616/ty1u.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 05.02.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Na obrazku tak,w realu mówię stanowcze nie!Całe lato komarami zatrute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 06.02.2013 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Marynata na komary jest skuteczna metoda - niedożywione ryby w stawie, zeżrą wszystkie larwy komarów zanim się wyklują a na te latające są też odstraszacze. Oczywiście ta wizja jest mało realna bo zabiera 1/4 działki. Koszt wybudowania takiego stawu to pewnie kilkanaście tysięcy i to domowym sposobem a utrzymanie choćby ze względu na filtrowanie wody też sporo. Choć 1/3 tego to już coś i kiedyś jak sił i kasy starczy to bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 06.02.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 fajne.... i kosić nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 06.02.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 fajne.... i kosić nie trzeba Niewątpliwa zaleta ale pielęgnacja roślin tylko z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 07.02.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 no jeziorko fajne, ale zbyt duzo piwa na tarasie może być niebezpiecznehttp://majawogrodzie.tvn.pl/public/files/297/297_o_ogrodzie2.jpg tez sie bawię tym programem; troche mało realistyczny - jeżeli ktoś chciałby dobrać dokładnie rosliny wg odmian. skala trochę mi tam nie gra - np. thuja danica jest maleńka w porównaniu z jakimś jałowcem płożącym, tak jakby rosliny fotografowano/rysowano w bardzo różnym wieku (np. tamariscifolia wygląda na okaz 10-letni, a danica na roczną sadzonkę, ale może to tylko moje wrażenie)ale ogólne pojęcie o wyglądzie ogrodu mozna sobie wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 07.02.2013 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Każda roślina ma we właściwościach podany rozmiar jaki osiągnie. Dzięki temu jeżeli projektujesz z głową a nie na oślep ustawisz tak rośliny, żeby były u szczytu swoich wzrostów np po 10 latach i masz wizję ogrodu przyszłości. Oczywiście można ustawić bratka o 2m wysokości ale jak pisałem, jeżeli ktoś to robi z głową to da radę zrobić wizualizację. Oczywiście nie jest to profesjonalny projekt ale jeżeli miałem w głowie koncepcję jak chcę posadzić rośliny to teraz to widzę i pozwoliło mi to zmienić parę rzeczy bo źle wyglądały choć wyobrażałem sobie, że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diodonna 10.02.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) Szukając prostych programów natrafiłem na coś niesamowitego. Wklejasz zdjęcie ogrodu i po kilku minutach pracy masz zaprojektowany ogród w 3D! http://gardenpuzzle.pl/ dziękuję!! Bardzo się przyda, od ulicy działka ma prawie 30m.... Edytowane 10 Lutego 2013 przez diodonna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.02.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Bitter, ile schodzi ci teraz prądu na dzień na ogrzewanie domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.02.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ciężko powiedzieć bo znów zacząłem eksperymentować z ustawieniami. Włączyłem salon i raz dziennie rozpalam mokrym drewnem (bo niestety suche mi się skończyło) w kominku (4 szczapy grubości ok 5-8cm). Ostatnie 3 dni schodzi średnio 46kWh dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 14.02.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam. Bitter bardzo ładny masz ten domek . Co jakiś czas tu do Ciebie zaglądam . Ogród też zapowiada się super. Widzę na zdjęciach że macie tam w pobliżu las . Mam takie pytanie o ścianki działowe z silikatów . Planuję ścianki działowe z bloczka N12 na klej, a pamiętam jak u Ciebie hydraulik w ściance wywalił dziurę . Jak uważasz czy się za bardzo nie przejmować i jak się coś rozleci to naprawić ? Czy jednak kombinować z innym rodzajem bloczka na zaprawę i spoinę pionową i poziomą ? Jak myślisz? Proszę o poradę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 15.02.2013 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Dziękuję za słowa uznania. Nie ma co się przejmować o ile nie ma tynków. Tynki też dało się naprawić ale miałem z tym mnóstwo roboty. Po prostu niech hydraulik wykuje wcześniej co ma wykuć w ścianach. Jeżeli bloczek wyleci z drugiej strony to go napraw. Potem niech tynkarze zrobią swoje. Zakładam że bruzdy w ścianach idą w łazienkach gdzie nie masz tynków tylko glazurę czy też w kuchni gdzie dziurę w ścianie przykryją meble. Podobno pionowych spoin nie powinno się robić bo potem powstają pęknięcia na murze. Nie wiem dlaczego ale podobno tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 16.02.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Dziękuję za słowa uznania. Nie ma co się przejmować o ile nie ma tynków. Tynki też dało się naprawić ale miałem z tym mnóstwo roboty. Po prostu niech hydraulik wykuje wcześniej co ma wykuć w ścianach. Jeżeli bloczek wyleci z drugiej strony to go napraw. Potem niech tynkarze zrobią swoje. Zakładam że bruzdy w ścianach idą w łazienkach gdzie nie masz tynków tylko glazurę czy też w kuchni gdzie dziurę w ścianie przykryją meble. Podobno pionowych spoin nie powinno się robić bo potem powstają pęknięcia na murze. Nie wiem dlaczego ale podobno tak jest. Bardzo dziękuję za informacje:) Właśnie chodziło mi o kuchnię i łazienkę tak jak piszesz. Jeszcze trzeba będzie pilnować elektryka żeby za bardzo nie szalał przy bruzdowaniu, ale to wszystko będzie robione jeszcze przed tynkami. Życzę powodzenia i żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli i jak najlepiej dla Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.02.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 właśnie sobie przypomniałem twoją walkę z tym płotempiękne to może nie jest ale po obsadzeniu krzaczkami to bez znaczeniana jaką wysokość go masz ?ja trochę od strony drogi słyszę tiry jak sądzisz taki beton wyciszy troszkę>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.02.2013 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Wyciszy na pewno lekko. Sąsiad jak postawił ten płot i coś z nim ustalałem to nie mogliśmy się dogadać przez niego stojąc po przeciwnych stronach . Płot ma 2,2m bo na tyle pozwalają przepisy. Ładny nie jest ale krzaczory przykryją jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 17.02.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Jeśli nie będzie warstwy "tłumiącej" w postaci gęstych krzaków, to dźwięk się odbija od betonu, podobnie jak w pustym pomieszczeniu. Działa to z obu stron, czasem może być zwielokrotnione przez sąsiednią zabudowę. "Krzaczory" dobra rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts