julitka 17.02.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Oto dzieło mojego męża Edytowane 17 Lutego 2013 przez julitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.02.2013 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Gdyby nie to, że wrzuciłaś to w moim wątku to bym nie wiedział, że to ten sam dom. Znaczy ... ten sam projekt. Dopiero teraz widzę ile pozmieniałem . Wrzucaj fotki jak już będzie elewacja, ciekawe jak wyjdzie. Jak wykończycie słupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art_83 17.02.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Bitter jak otwierasz bramę wjazdową to zachodzi Ci na furtkę czy mieścisz się na styk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julitka 19.02.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Słupy będą oklejone styropianem ,na to tynk kolor taki jak na elewacji albo... ,albo zostaną wykończone tak jak cokół wokół domu. Sami jeszcze nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.02.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 W ramach zimowych przygotowań przed wiosną powiększam studnię chłonną do deszczówki. Zrobiona tymczasówka o średnicy pół metra zapełnia się już przy niewielkich deszczach. Zostały mi dwie palety odpadów silikatowych i zastanawiam się czy można z tego wymurować studnię. Jak będą się zachowywać silikaty stale poddane działaniu wilgoci a wręcz wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 20.02.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 W ramach zimowych przygotowań przed wiosną powiększam studnię chłonną do deszczówki. Zrobiona tymczasówka o średnicy pół metra zapełnia się już przy niewielkich deszczach. Zostały mi dwie palety odpadów silikatowych i zastanawiam się czy można z tego wymurować studnię. Jak będą się zachowywać silikaty stale poddane działaniu wilgoci a wręcz wody? No nie jest to najlepszy materiał ale możesz wysmarowac je dysperbitem i powinno być ok. Albo folia w płynie ale to jest drogie jak cholera. Jednak dysperbit wyjdzie taniej. Tak szczerze lepiej wymuruj z bloczków betonowych lub zrób szalunek i zalej betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 20.02.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 I kolejne podejście do ogrodu. Na razie za mną najłatwiejsze elementy, dużo trudniej będzie z pozostałymi częściami ogrodu. http://img42.imageshack.us/img42/2862/imag0921q.jpg bitter powiedz mi czy tam gdzie masz okna w wykuszu będziesz robił parapety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 20.02.2013 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Oczywiście będą parapety. Niestety nie zdążyłem przed zimą. Leżą i czekają na wiosnę. Płytki klinkierowe w kolorze dachu .... niby pierdoły mi zostały ale przeraża mnie myśl ile jeszcze się namozolę po pracy z tymi pierdołami. Największe wyzwanie to nawiezienie i wyrównanie ziemi pod trawnik oraz "zakrzaczenie" i zadrzewienie "podpłotowia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 20.02.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 bitter powiedz mi ile płaciłeś za robociznę za kostkę i co w nią wchodziło ? Jaki model kostki masz i ile za nią płaciłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy44 24.02.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Doczytałem do końca ten wspaniały tasiemiec ( prawie jak "Moda na sukces") a tu takie zakonczenie napisało życie:bash: . Bitter trzymaj się - będzie dobrzePozdrawiam.a pro po kominka - nie myślałeś o rozprowadzeniu ciepła z wkładu po całym budynku ( przestrzeń ponad stropem masz cały czas dostepną?) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 24.02.2013 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Hehe "Moda na sukces" Myślałem, że to znacząco oszczędziło by kasę. Ale dziś już mam ocieplony strop więc musiałbym ryć w tej położonej wełnie. Sprawa druga to brudzące się wyloty z DGP no i to, że jak już zamontuję DGP to będę znów musiał palić w kominku bo żal mi będzie grzać prądem skoro mam tańsze źródło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy44 25.02.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Z tym musem palenia w kominku - rzecz względna - wybór należy do ciebie:) a co do rycia w w wełnie to tylko robisz przewiert na rurę do anemostatu. Z tymi brudzacymi się wylotami to nie jest tak do końca - sam użytkuję ogrzewanie kominkiem jako podstawowe źródło od 7 lat. Wyloty DGP mam właśnie z sufitu i rzadnych oznak zabrudzeń. Jeżeli miałbyś wyloty na ścianach (jak niektórzy mają pod sufitem ) to i owszem smugi dymu osadzą się. Jeżeli do spalania wykorzystywałbyś w miarę suche drewno i posiadałbyś zamontowany filtr przed centalą DGP to o brudzących wylotach możesz zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.02.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Sam przewiert nie wystarczy bo rury muszą sobie gdzieś wędrować. U mnie wędrują pod wełną a nad karton-gipsem. Żeby więc teraz do pokoi je poprowadzić to kupa roboty. No i sterowalność takiego ustrojstwa jest chyba żadna. Nie masz przegrzanych pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.02.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 co ty masz z tym przegrzaniem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 26.02.2013 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nienawidzę jak jest za ciepło. Zimą jeżeli w domu jest za gorąco wychodzę w koszulce z krótkim rękawkiem na zewnątrz i się chłodzę. Kiedyś przez rok byłem morsem ... wolę jak jest za zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 26.02.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nienawidzę jak jest za ciepło. Zimą jeżeli w domu jest za gorąco wychodzę w koszulce z krótkim rękawkiem na zewnątrz i się chłodzę. Kiedyś przez rok byłem morsem ... wolę jak jest za zimno A to kolega z klubu, na Głębokim się kąpałeś czy Dziewokliczu? Przez przygotowania do budowy sam się zapuściłem, ale obiecuję sobie wrócić - jednym z plusów mojej działki jest bliskość do przerębli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy44 26.02.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Przegrzanych pomieszczeń nie mam. Mogę mieć jedynie niedogrzane - jak przykręcę dekielek w anemostacie ( takie kręcenie deklem jest regulacją ustrojstwa jak i odpowiedni dobór wydajności całej centralki) Z drugiej strony jak Ci będzie za ciepło - okna chyba działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 26.02.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A to kolega z klubu, na Głębokim się kąpałeś czy Dziewokliczu? Przez przygotowania do budowy sam się zapuściłem, ale obiecuję sobie wrócić - jednym z plusów mojej działki jest bliskość do przerębli... Haha jaki świat mały. Na Głębokim. Też zaniedbałem przez budowy domów. Najpierw jednego potem drugiego. Najchętniej jeździł bym nad Dąbie w Lubczynie bo mam rzut beretem ale przeszkodą jest płytka woda. Z drugiej strony jak Ci będzie za ciepło - okna chyba działają Skoro mówimy o oszczędnościach to jak to się ma do otwierania okien? Ja okien nie otwieram, mam wentylację mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 02.03.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Dziś kilka słów o zyskach słonecznych. Ogrzewanie części dziennej jest tak ustawione, że rano mamy ok 21 stopni. Dziś cały dzień świeci słońce i teraz mamy 25 stopni tylko od zysków bytowych (w zasadzie gotowanie wody na herbatę i kawę) i słońca. Nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.03.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 oooou mnie widzę że obecnie więcej kwh daję słonce niż podlogai wyrażnie mi podbija o 2 stop przez dzieńale twoje 25 robi wrażenie [aż tyle od czajnika?-chyba nie]na południowej ścianie mam 17m2 szkła plus balkon od wschodu i witryna 2x2 od zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts