Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

M95 Róże w ogrodzie - energooszczędna wersja nowego życia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uporałem się wreszcie z drewnem. 5m3 złożone tymczasowo na paletach. Może w tym roku uda się zrobić drewutnię. Oj roboty jeszcze sporo.Zwłaszcza posprzątanie bałaganu. Szacuję, że taka ilość drewna starczy mi na minimum 2 lata. Przy cieplejszej zimie nawet na 3. Co mały dom to mały dom

http://img248.imageshack.us/img248/9647/353jk.jpg

No bitter taki basen to i mi się marzy!! Na razie to widzę go u sąsiada, ale nie taki piękny a błotny . Niestety nasz działki są na lekko podmokłym terenie. Zawsze na wiosnę stoi woda , ja trochę ziemii nawiozłam i dodatkowo dom jest podniesiony a będzie jeszcze podsypany , z lekkim spadem.

Wstępne równanie ziemi skończone. Przeniosłem też z bigbaga kamyczki na swoje miejsce. Niestety nie mamy jeszcze roślin i z tego względu będę miał podwójną robotę, bo w miejscu wsadzania rośliny trzeba będzie odgarnąć kamyki, naciąć geowłókninę, wyłożyć wokół zabezpieczającą folię, ostrożnie wykopać dołek zasadzić roślinę i posprzątać tak aby śladu nie było.

http://imageshack.us/a/img96/4896/356f.jpg

http://imageshack.us/a/img705/4687/354c.jpg

http://imageshack.us/a/img41/210/355rq.jpg

Hehe ... fajnie by było kilka razy kliknąć myszką zamiast łopatą. W przyszłym tygodniu test murków. 14 m3 czarnoziemu przyjedzie i jak pomyślałem, że to jest 140 taczek to wolę wpuścić koparkę żeby zgrubnie mi to rozgarnęław godzinkę może dwie niż latać z taczką dwa tygodnie. Kopara nie ma jak wjechać tylko przez płot od sąsiada (na zdjęciach koło drewutni). Niestety murek tam lichy więc pewnie skończy się jego demolką. ale mniej pracy będzie kosztowało jego naprawienie niż taczkowanie. Nie mogę się już doczekać trawnika!

Malux tak. Zanim zamontowano mi stelaż do sufitu z GK wbiłem kilkaset gwoździ od spodu w belki. Potem już od góry zamontowałem sznurki i na tym rozłożyłem (pomiędzy belkami) pierwszą warstwę wełny. Następnie na górę poszła druga. Mam wełnę skalną, która jest dużo cięższa od szklanej (tej żółtej). Moim zdaniem gdybym to położył na stelażu od rigipsu mogło by się powyginać.

Oj tam męska sukcesja... dziołchy górą : )

Przeczytałam wszystko w wolnej chwili. Szacun dla determinacji. I tego, że wiesz, czego chcesz : )

Projekt mamy od tej samej Pani Cybulskiej-Marks. Więc poniekąd jedna rodzina :D

Edytowane przez m&m niewielki m05b

Fajny ten Wasz domek. Pani Cybulska robi fajne rzeczy ale podpowiedział bym jej, żeby kominków nie umieszczała tak blisko kanapy ;-)

A męski odłamek rodu by się przydał. Zwłaszcza teraz kiedy trzeba ogród robić. Żeńska część niestety niezbyt pomocna .. ;-(

Jednak uśmiech córki i słowa "Tatusiu" wypowiedziane od takiego cuda w sukience zastępują wszystkie niedogodności nie posiadania syna.

ja mam 5latkę-trochę za często rozmawia ze mną w trybie rozkazującym

drugi raz granulatu nasypałbym granulatu do góry pasa dolnego wiązara a reszta wełna

zdam relację z mojej akcji

odgarne granulat i poloże wełne [tak z 30-40 cm ] i na to nasypie nadmiar granulatu

ten twój megarock własciwie rozwiał moje wątpliwości