bitter 11.09.2013 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Nie sądzę aby zużycie aż tak wzrosło przez tę belkę. Zresztą ja o niej wiedziałem bo widać było to od strychu tylko nie bardzo można się tam było dostać na tyle aby to dokladnie ocieplić. Na pewno mogło to mieć wpływ na wyziębianie ściany i skraplanie wilgoci więc nawet jeżeli wiele nie zaoszczędzimy na ogrzewaniu to dla celów zdrowotnych ścian warto to było zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 12.09.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Tydzień temu zabrałem się za ocieplenie belek żelbetowych nad tarasem wejściowym. Rozebrałem podbitkę i powklejałem styropian. Po reozebraniu podbitki taki to obraz ukazał się moim oczom. To się nazywa profesjonalne ocieplenie przez ekipę fachowców http://img713.imageshack.us/img713/1825/q39b.jpg o kurczę! Profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 12.09.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Dlatego ja to akurat zrobiłem sam i w tym jestem pewny że jest dobrze Na twoim miejscu zajrzałbym do pozostałych narozników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 13.09.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 W sobotę zaczynam zaglądać. Najpierw od góry, jak trza będzie docieplić i nie da rady od góry to będzie rozbieranko. Choć szczerze mi się nie chce. Muszę jeszcze na szybko założyć sterownik i siłowniki na ogrzewanie podłogowe. Czujnik będzie w salonie i jbędzie sterował 3 obwody podłogówki. W ten sposób kiedy w salonie będą goście, czy też będzie się gotować, zaświeci słońce w okresach przejściowych albo napali w kominku nie przegrzeję tego pomieszczenia no i zaoszczędzę na ogrzewaniu. Cały zestaw kosztował mnie 200zł i liczę, że poprawi się drastycznie komfort a te 200 zł zwróci się już w ty sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.09.2013 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Okazało się, że niestety sterownik do kitu bo wyprowadzony mam tylko dwużyłowy kabel ;-( Trzeba kupić bezprzewodowy czyli dwie stówki ekstra więcej ;-( Narożnik dziś ociepliłem i poprawiłem wentylację. Zamieniłem trójnik na skrzynkę rozprężną. Jest nieco ciszej w pokoju w którym było słychać wentylację na najwyższym biegu. Niestety nie tak jak się spodziewałem. Ale na I i II, kóry jest używany non stop nic nie słychać. No to w domu chyba najważniejsze rzeczy zrobione. Może uda mi się zabrać za ogród. Muszę obciąć trawnik i zacząć przygotowywać teren pod rabaty żwirowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.09.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 prezes a 2 bieg to ile procentbo ja jade na 45% nie wiem czy dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.09.2013 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 ano tak ... fabrycznie mam ustawione255075100 reku 350m3/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.09.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 latem jadę na 50 i wydaje mi się mało (duszno jakoś) i daję pod wieczór na 3 godzinki na 100% a zimą 25% i styka. Nie wiem od czego to zależy. Chyba chodzi o wilgoć jaką powietrze ze sobą transportuje. Choć przecież w ciepłym zmieści się wigoci więcej. Czyżbym wolał bardziej suche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.09.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 A moja wentylacja obecnie chodzi na 25% i w zupełnosci teraz wystarcza. A jak będzie po zamieszkaniu zobaczymy. Na 3 biegu słychac tylko reku ale trzeba podejśc bliżej do kotłowni. Czyli w wiatrołapie a tylko dlatego że nie ma drzwi wewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.10.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Drodzy czytelnicy w związku z wiedzą jaką posiadłem w budowaniu domu jakby ktoś chciał mnie wynająć jako doradcę budowlanego w rejonie woj. zachodniopomorkskiego to jestem do dyspozycji. Pomyślałem, że warto by pasję przekuć w pieniądze. Pierwsze zlecenia wykonam naprawdę tanio bo mam teraz mnóstwo wolnego czasu. A nie ukrywam, że warto bo kasa wydana na taką osobę zwraca się w dwójnasób w oszczędnościach jakie można podpowiedzieć i dzięku uniknięciu błędów, które laikowi budowlańcowi niestety się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 04.10.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Drodzy czytelnicy w związku z wiedzą jaką posiadłem w budowaniu domu jakby ktoś chciał mnie wynająć jako doradcę budowlanego w rejonie woj. zachodniopomorkskiego to jestem do dyspozycji. Pomyślałem, że warto by pasję przekuć w pieniądze. Pierwsze zlecenia wykonam naprawdę tanio bo mam teraz mnóstwo wolnego czasu. A nie ukrywam, że warto bo kasa wydana na taką osobę zwraca się w dwójnasób w oszczędnościach jakie można podpowiedzieć i dzięku uniknięciu błędów, które laikowi budowlańcowi niestety się zdarzają. Cały czas podglądam Twój dziennik i jestem pod wrażeniem, ale dlaczego uważasz że po wybudowaniu domu stałeś się ekspertem? Takich ekspertów w Polsce może być na pęczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.10.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 (edytowane) Cały czas podglądam Twój dziennik i jestem pod wrażeniem, ale dlaczego uważasz że po wybudowaniu domu stałeś się ekspertem? Takich ekspertów w Polsce może być na pęczki. Wystarczy studiowanie forum... Na pęczki ogrzewanie prądem się nie zdarza,do tego potrzeba umiejętności budowania a tego w Polsce na pęczki nie ma i szybko nie będzie Budując taki dom wie się o wiele więcej niż budując dom grzany węglem,gazem itp.gdzie nie przykłada się wagi do szczegółów budowy,tam ważny jest tylko dach nad głową a nie dom Kurcze,takowy wpis musiałbym zapodać także u siebie Edytowane 4 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 05.10.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Wystarczy studiowanie forum... Na pęczki ogrzewanie prądem się nie zdarza,do tego potrzeba umiejętności budowania a tego w Polsce na pęczki nie ma i szybko nie będzie Budując taki dom wie się o wiele więcej niż budując dom grzany węglem,gazem itp.gdzie nie przykłada się wagi do szczegółów budowy,tam ważny jest tylko dach nad głową a nie dom ... Uważam, że studiowanie forum nie wystarczy. Co z tego, że ktoś poczyta, jak nie wyciągnie właściwych wniosków? Będzie tylko teoretykiem. Buduję dom dla siebie ogrzewany gazem- myślisz , że ja gaz mam za darmo i nie myślę o jak najniższym zużyciu? Za bardzo uogólniasz. Pomieszkaj trochę dłużej, zima na sprawdzanie założeń i... liczników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.10.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 a poprawiłeś co było do poprawienia? będziesz miał lepsze/niższe zużycie w tym sezonie? bo jeśli nie to może być wątpliwy pomysł na biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 05.10.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Wystarczy studiowanie forum... Na pęczki ogrzewanie prądem się nie zdarza,do tego potrzeba umiejętności budowania a tego w Polsce na pęczki nie ma i szybko nie będzie Budując taki dom wie się o wiele więcej niż budując dom grzany węglem,gazem itp.gdzie nie przykłada się wagi do szczegółów budowy,tam ważny jest tylko dach nad głową a nie dom Kurcze,takowy wpis musiałbym zapodać także u siebie a czemu uważasz że do domu ogrzewanego gazem nie trzeba się przykładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.10.2013 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Poprawiłem co trzeba. Mam doświadczenie i wiedzę może nie fachową ale zdroworozsądkową, której brakuje wielu kierownikom, majstrom i innym "specjalistom" oczywiście nie jestem budowlańcem ale jeżeli ktoś chciałby skorzytać z tej wiedzy to dlaczego nie. Poza tym muszę coś jeszcze napisać z czym się wstrzymuję ale niedługo ujrzy światło dzienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 05.10.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Budując dom ogrzewany węglem albo gazem czy też olejem opałowym, też się myśli aby ten dom nie był workiem bez dna. Całe mnóstwo fachowców, majstrów i speców od budowlanki nie ma żadnego wykształcenia kierunkowego i też im się wydaje że wiedzą. Ja wybudowałem jeden dom , jeden wyremontowałem, w 80 % własnymi rękami, ale nie ważyłbym się nazwać fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.10.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Drodzy czytelnicy w związku z wiedzą jaką posiadłem w budowaniu domu jakby ktoś chciał mnie wynająć jako doradcę budowlanego w rejonie woj. zachodniopomorkskiego to jestem do dyspozycji. Pomyślałem, że warto by pasję przekuć w pieniądze. Pierwsze zlecenia wykonam naprawdę tanio bo mam teraz mnóstwo wolnego czasu. A nie ukrywam, że warto bo kasa wydana na taką osobę zwraca się w dwójnasób w oszczędnościach jakie można podpowiedzieć i dzięku uniknięciu błędów, które laikowi budowlańcowi niestety się zdarzają. jeżeli kilka razy byłeś na wakacjach w Egipcie i Tunezji to zawsze możesz zgłosić się do Macierewicza na eksperta od katastrof lotniczych, bo też masz obycie z samolotami. Sorry bitter ale ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.10.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Dobra dobra już się mnie nie czepiajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.10.2013 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Czas nadszedł aby to napisać. Już kiedyś temat się zaczął ale teraz życie go przypieczętowało. Sprzedajemy i ten dom. Tak się chyba kończy moje wojowanie z marzeniami o mieszkaniu w domu. Niestety bez zaplecza w postaci mieszkania, które można sprzedać, sporych oszczędności czy bycia właścicielem dobrze prosperującej firmy nie ma co się porywać na chatę w 100% z kredytu pracując w korporacji. Gdybym był bardziej przewidujący to 5 lat temu kupił bym skromne mieszkanie i dziś w połowie miał bym je spłacone. Nie będę się rozpisywał o przyczynach ale zdania już nie zmienimy, chyba że wygramy w lotto ... poprzedni dom znalazł właściciela dzięki temu forum, może i ten znajdzie. Mój nr tel to 511 741-903 Bitter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts