niebieskiemigdaly 09.01.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Poradzcie coś proszę, bo już nie wiem jak sobie poradzić.Po poprzednich lokatorach pozostał okropny, paskudny zapach w szafkach w łazience. Szafki są z płyty podobnej do drewna i z szafek i szuflad wydobywa się zapach którego nie mogę zdzierżyć.Stosowałam środki chemiczne, jakieś płyny, woda z octem i nadal nic.Będę wdzięczna za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balbi 09.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Może jakieś saszetki lub olejki zapachowe ,ja do szafy czy na półkę z pościelą wkładam pomarańczę naszpikowaną gożdzikami , daje piękny zapach .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 09.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 może sprawdź za szafką co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 10.01.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 moze szafka była zalana i nie wyschla dobrze? moze lepiej ja wymienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niebieskiemigdaly 10.01.2012 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Za szafkami ok, nie wyglądają na zalane. Po prostu z nich śmierdzi bo inaczej sie tego nazwać nie da. Wstawiłam zapach do szuflady na próbę, ale nic nie dało- jak się wymieszały zapachy to były jeszcze gorzej.A może znacie jakiś skuteczny środek co pochłania intesywne zapachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 10.01.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Stara babcina metoda - litr gorącego mleka w miskę ( musi być duża powierzchnia ) zamykamy drzwiczki i zostawiamy do wystygnięcia. Czasem szafkę warto uszczelnić ( naklejając folię spożywczą )Potem następna porcja . Z 5 litrów powinno zadziałać . Jak to nie pomoże, to radzę kupić dobrze naostrzoną siekierkę w celu wiadomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 11.01.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ...A może znacie jakiś skuteczny środek co pochłania intesywne zapachy? Ceetal ma cała gamę środków tego typu: MASQUODEUR, PINEMUL, BIOCET - ODO, itd itd. Preparaty bardzo skuteczne (bioocet-odo i masquedeur używałem i mogę potwierdzić) http://www.ceetal.pl/katalog.php?page=katalog_i8 http://www.ceetal.pl/katalog.php?page=katalog_a2 http://www.ceetal.pl/katalog.php?page=katalog_a1 Niestety żeby nie było za pięknie są dwa minusy: jedno to niezbyt przystępna cena a drugie to stosunek ceetala (przynajmniej polskiego przedstawicielstwa) do klientów. Interesują ich właściwie tylko firmy biorące środki w ilościach hurtowych, detalistów a już szczególnie osoby prywatne olewają równym sikiem . W sklepie żadnym nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niebieskiemigdaly 12.01.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 A Ty skąd miałeś te środki? Może coś Ci zostało? Niestety babcine sposoby nie pomagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 12.01.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Swego czasu miałem kontakt z przedstawicielem handlowym, konkretnie to kupił ode mnie kota. Niestety od paru lat nie mam z nim kontaktu a on zmienił pracę. Kilka razy próbowałem coś u nich zamówić, na emaile nie odpowiadali a telefonicznie zawsze kręcili że mogą tylko na firmę, potem obiecywali że podeślą mi namiary na jakiegoś przedstawiciela który sprzedaje detalicznie i na tym się kończyło. Znalazłem że uruchomili coś w sensie sklepu internetowego http://www.ceetal.soteshop.pl/biocet-odo.html ale jakiś cudaczny. Tłumaczony na Polski chyba przez automat, większości preparatów nie ma, dostępnych 3 na krzyż i na dodatek klasyfikacja preparatów jakaś z kosmosu np wspomniany BIOCET ODO jest w kategorii "Odwanianie kanalizacji" zawsze to był preparat wymyślony głównie dla hoteli, pensjonatów itp do czyszczenia obić, tapicerek i dywanów z nazwijmy to "pozostałości organicznych". Do lania w kanał to ciut drogi jest. Spróbuj zadzwonić i dopytać jak to teraz jest z zamawianiem http://www.ceetal.pl/kontakt.php?page=kontakt Może coś się zmieniło ostatnio próbowałem cokolwiek zamawiać ze 4 lata temu. W końcu jest kryzys więc może bardziej się starają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironman 13.01.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 MEGUIARS ODOR ELIMINATOR , daje rade;) zeby nie było, to nie sprzedaje tego i oprocz zamiłowania do detailingu nie ma nic wspolnego z firmą meguiars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 07.03.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Moze to nieco kontrowersyjny pomysł, ale jak jestes zdesperowana, to spróbuj preparaty pochłaniajace zapachy kocie Są takie spraye chyba, którymi psika się dywany, na które nasikały koty. Ja miałam podobny problem - drewniana śmierdząca w środku szafka, ale wyszorowałam cifem, wstawiłam 5 mydełek i póki co jest nieźle. A trzymam w niej ręczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceetal 23.08.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Sznanowy Panie, Chętnie pomożemy Panu dobrać właściwy produkt . kontakt : [email protected] Pozdrawiamy. http://www.ceetal.pl Swego czasu miałem kontakt z przedstawicielem handlowym, konkretnie to kupił ode mnie kota. Niestety od paru lat nie mam z nim kontaktu a on zmienił pracę. Kilka razy próbowałem coś u nich zamówić, na emaile nie odpowiadali a telefonicznie zawsze kręcili że mogą tylko na firmę, potem obiecywali że podeślą mi namiary na jakiegoś przedstawiciela który sprzedaje detalicznie i na tym się kończyło. Znalazłem że uruchomili coś w sensie sklepu internetowego http://www.ceetal.soteshop.pl/biocet-odo.html ale jakiś cudaczny. Tłumaczony na Polski chyba przez automat, większości preparatów nie ma, dostępnych 3 na krzyż i na dodatek klasyfikacja preparatów jakaś z kosmosu np wspomniany BIOCET ODO jest w kategorii "Odwanianie kanalizacji" zawsze to był preparat wymyślony głównie dla hoteli, pensjonatów itp do czyszczenia obić, tapicerek i dywanów z nazwijmy to "pozostałości organicznych". Do lania w kanał to ciut drogi jest. Spróbuj zadzwonić i dopytać jak to teraz jest z zamawianiem http://www.ceetal.pl/kontakt.php?page=kontakt Może coś się zmieniło ostatnio próbowałem cokolwiek zamawiać ze 4 lata temu. W końcu jest kryzys więc może bardziej się starają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annacyrana 11.09.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Odsuń od ścian i sprawdź czy meble nie są zagrzybione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E co. 11.09.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A moze wstaw paczke swiezo zmielonej kawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 11.09.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 mam takie śmierdzące szafki (komunistyczna produkcja) po 30 latach "dyfią" tak samo. dodam, że były w domu z innymi meblami, które nie wydzielały takiego zapachu, więc nie może być mowy o zagrzybieniu. na 6 lat wyekspediowałem je do wolno stojącego garażu gdzie każdej zimy były naturalnie wymrażane. myślałem że mróz coś zdziała... niestety. nadają się tylko na szafki narzędziowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 12.09.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jezeli szfki wykonane sa z płyt okleinowanych,to przyczyną "cudownego"zapachu moze być formaldechyd(chyba tak to sie pisze)uzywany kiedyś przy produkcji płyt wiórowych.Niestety pozbycie się tego zapachu jest praktycznie niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobRoy876 24.09.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Miałem podobny problem, próbowałem wszelkich możliwych środków i ostatecznie musiałem wyrzucić meble. Wcale nie żałuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deresz 05.11.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Proponuję użyć sok z cytryny i zostawić na parę dni w woreczku materiałowym lub skarpecie byle by było czyste nie używane:P sodę. Soda pochłania brzydkie zapachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts