Eluś 01.02.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Proszę o radę jak zamówić meble do kuchni, żeby nie wpędzić się w koszty. Jestem przerażona próbowałam zamówić mebelki podobają mi się bardzo. Ale wstępne wyliczenie przeraziło mnie. Nie chcę rezygnować ale nie chcę przepłacić .Proszę o rady.Taka szczegółowa wycena każdej szafki podobno nie wchodzi w grę. Za projekt trzeba zapłacić 300 zł może mi się to opłaci ,bo osoba będzie tylko do mojej dyspozycji a może podsunie mi inne tańsze rozwiązania.To co ustaliłam po pierwszej wizycie jak już ochłonęłam .To wcale nie zależy im żeby u nich kupić albo biorę albo nie.W mojej kuchni chyba wszystkie szafki są niewymiarowe. Masę szuflad. Nie jest też duża ale będzie dwa narożniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.02.2005 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Napisałam w mojej kuchni mam na myśli tą proponowaną mi przez panią.Narysowaną na papierze w kratkę ,na której później wyliczono mi tą astronomiczną kwotę 11000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.02.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Eluś, taka cena jest Ok. To wcale nie za dużo, mnie kosztowała już trzy lata temu kuchnia 14 000. Ze sprzętem Amiki (tj. kichenką gazowo-elektryczną, zmywarką 45 cm i wyciągem z okapem z Hiszpanii) Tyle, że fronty drewniane. Składaliśmy sami, blaty robiliśmy sami. Jedyny super luksus to "granitowy" (z konglomeratu) zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 01.02.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Ja ostatnio zamawiałam meble BRW "te z wyższej półki" i była promocja -40%, (trochę zaoszczędziłam). Wycena wyszła też coś ponad 11000 zł. Więc szukaj mebli z innych firm. Proponuję zrezygnować z lodówki zabudowanej, ponieważ bardzo podraża ona koszt kuchni (mebli+sprzęt agd), szafka na lodówkę w moim przypadku wyniosła jakieś 1300 zł, do tego dochodzi jeszcze koszt lodówki co najmniej 2000 zł. Za te 3300 zł można kupić ładną i dobrą lodówkę wolnostojącą. POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.02.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Też mam meble z BRW. Ale jeśli kupisz meble np. okleinowane te są dużo tańsze. Racja - wszelkie sprzety AGD do zabudowy bardzo podwyższają cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 01.02.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Proponuję popytać w swojej grupie o tańszych wykonawców kuchni. Ja też jestem na etapie wyboru. Moja po wycenie w firmie miałaby kosztować 10 tys. bez sprzętów oczywiście. Teraz okazuje się, że to samo może kosztować 5 tys. Chyba jest to różnica. A w wykonaniu nie widzę różnicy. Projekt zawsze wlicza się w cenę kuchni. Na pewno wykonawca może Ci podpowiedizeć tańsze rozwiązania, ale oczywiście trzeba trzymać rękę na pulsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpanek 01.02.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Najtaniej kupić same korpusy w markecie, a drzwiczki , uchwyty itp. w hurtowni, ale warunek manualny małż. Blaty i inne pierdułki też są w hurtowniach, do tego pilarka, wiertarka i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.02.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Moja kuchnia Wolsztyńskie Fabryki Mebli -drewniana- kosztowała 11000- bez obudowy lodówki i zmywarki no i bez sprzętu. Wybrałam ich bo miałam zaufanie do przedstawiciela natomiast meble Atlasa wyszły o wiele taniej jednak firma która ich reprezentowała nie wzbudziła nijak mojego zaufania- a przecież 30% kasy trzeba dać jako zaliczki. Tak więc wybrałam drożej ale mebelki mam juz zainstalowane i wyglądaja pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapro1 01.02.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 mam fajna kuchnie z mebli Wrzosowa.Klon w aluminiowej cienkiej ramce,blat ze staronu(onyx) i zlew fragranitowy(czarny)Nie umiem wklejac,bo pochwalilabym sie projektem.Koszt bez sprzetu 30000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypasior 01.02.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Uważam, że 11000 za kuchnię jest ceną przystępną a nie "astronomiczną". Ile ma kosztować kuchnia z projektem i sprzętem? 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 01.02.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Szukaj kogoś kto robi kuchnie, może jakiegoś pracownika z firmy meblowej Wiem jak ja to zrobię, mam 3 znajomych co pracują lub pracowali w firmie zajmującej się meblami kuchennymi i skorzystam z któregoś pomocy, spokojnie można zaoszczędzić do 50%. Czyli kuchnia za 11tyś w jakiś tam "markowym" sklepie, w sklepie gdzie pracuje mój znajomy kosztuje 8 tyś, a jak On sam mi ją zrobi, to zmieszczę się w powiedzmy 6tyś (materiały + 500zł robocizna). Zna wszystkie miejsca co i gdzie można kupić, co i ile kosztuje i co jest tanie, a co bardzo drogie. Całą kuchnie zaprojektuje mi w PRO100. Za to co zaoszczędze to kupie sprzęt AGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 02.02.2005 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Szkoda, że nie mogłam przyłączyć się do dyskusji wczoraj. Chyba już dzisiaj nikt tu nie zajrzy. Kuchnia jest oczywiście bez sprzętu. Myślałam, że to jasne.Zmiana firmy raczej nie wchodzi w grę bo tam gdzie mieszkam, za dużego wyboru nie ma .Mebelki wyglądają całkiem porządnie. Tylko że to nie jest żaden salon kuchni ani sklep tylko fabryka mebli. Więc się spodziewałam niższych cen choć o 10 %.Przykład krzesło kosztuje 250,- zł .I z taką ceną spotkałam się w sklepie stąd też moje rozczarowanie. Chodziło mi raczej o podpowiedzi typu zrezygnowania z drogich rozwiązań. Np propozycja sklepu to cały ciąg niewymiarowych szafek. czy na odcinku 3 metrów nie da się wcisnąć choć dwie wymiarowe szafki /te wymiarowe są dużo tańsze/. Przeraża mnie raczej fakt, że wszystko jest nafaszerowane drogimi rozwiązaniami .Jak wspomniałam że trochę drogo i może coś by zmienił żeby wyszło taniej to skwitowano to milczeniem. Więc potulnie wyszłam. To chyba nie tak powinno być. Planuję duży remont więc nie mogę wydać na kuchnię więcej jak 15000 tyś.Wiem,że macie różne możliwości finansowe ja na więcej nie mogę sobie pozwolić.To znaczy rozsądek mi tak podpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapro1 02.02.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 a nie mozesz jakos sama powciskac pare wymiarowych szafek?U mnie nie dalo sie uniknac megic cornera i 3/4 kola.Sama tez chcialam,nie przeszkazdz mi.U Mnie kuchnia tez bez AGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 02.02.2005 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 kasiapro 1Wybieram się jeszcze raz do tej fabryki. Już teraz jestem dużo spokojniejsza. Wiem, że trzeba grzecznie z uśmiechem. Będę pytała krok po kroku o zaproponowane mi rozwiązania. Chyba się do nich uprzedziłam. Wszystko zależy od podejścia. Ja remontuję. Więc w kuchnię już raz inwestowałam. Gdybym robiła od początku to myślę, że nie byłoby sprawy. A tak szukam tańszych rozwiązań. No i funkcjonalności ta cała funkcjonalność to dla mnie wysoki barek który przysłania zawartość zlewu czy częściowo blatu. Kiedy wracam po pracy a w domu urzędowały dzieciaki od śniadania do podwieczorku to wolałabym żeby to było trochę mniej widoczne.Zlew w rogu tym z barkiem (pomysł skrytykowany) to chęć wzrokowego kontaktu z dzieciakami siedzącymi przy stole kiedy ja krzątam się w kuchni a nie tylko ścianaMało wiszących szafek .A te które chcę to dość niskie. Jestem niską osobą więc obecnie w tych wysokich zawieszonych szafkach tj. na drugiej półce niczego praktycznie nie trzymam/ tylko kurz / Narożna szafka u mnie na gary myślę, że sprawuje się dobrze można upchnąć tam bardzo dużo.No i płyta kuchenna oddzielnie. Pod nią szuflady. Piekarnik i mikrofala wyżej bo dużo piekę więc nie lubię się schylać A reszta to już inwencja projektanta mebli żeby podsunął mi jak to zrobić żeby zestaw prezentował się ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belbo 02.02.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 na stronie http://www.ikea.com/ms/pl_PL/rooms_ideas/kitchen/download.html jest prosty programik do projektowania kuchni. Można popatrzec co się zmieśći i jak.. Może chca Cie w tej "fabryce " troche naciągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 02.02.2005 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 No właśnie.Mam takie wyrażenie.Choć tylko ty to zauważyłeś.Więc zaczełam mieć wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 02.02.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 A możę tu coś znajdziesz...http://www.bodzio.plPowodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 02.02.2005 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Dzięki,za inspiracje.Na spokojnie coś wybiorę.Mają meble z drewna czy tylko z płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 02.02.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Za tą cenę..to się nie czarujmy...płyta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 03.03.2005 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 No i stało się byłam jeszcze raz w tej fabryce.Zaproponowałam żeby cały zestaw zmieścił się w 8000,- zł No i udało się. Pani liczyła i wyszło 8200,- zł Ta cena mi odpowiada. Teraz tylko dobrze zastanowić się nad całością i zamówić. Dzięki za wszelkie opinie w sprawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts