Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za wysoka wycena kuchni - na czym oszczędzać?

Eluś

Recommended Posts

[okucia firmy Blum z dożywotnią gwarancją, szuflady z pełnym wysuwem i hamulcem – warto? Wszedzie, do każdej szuflady ( a jest ich sporo ) dawac te okucia czy może w części zrezygnować aby zejść z ceny?]

ja proponuję kupić w sklepie , ja za oryginalnego bluma z hamulcem zapłaciłam 10 zeta, bez hamulca 5 zł. Nie wiem czemu monterzy zdzierają takie kokosy za to.

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sorry....że ja tak między wódkę a zakąskę.

Gdzieś na forum było zdjęcie wnętrza szafki narożnej

(z półkami sprytnie ustawionymi "na mijankę").

To było zdjęcie czyjejś kuchni. Za nic nie mogę wyszukać :(

Może ktoś pamięta tą fotkę?

u mnie tak jest choć nie wiem czy to tą widziałas :)

uwielbiam tą szafke, stawiam w niej wysokie butelki, głębokie miski - wszystko sie w niej mieści

a duże cargo - mam 2....i nie oddałabym ich za nic..a małe jest koło zmywarki zeby sciana sie nie brudziła:

http://img88.imageshack.us/img88/6061/20120110215556790.jpg

http://img833.imageshack.us/img833/6596/20120110215804179.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/3781/20120110215902445.jpg

elena, powiedz jak sobie radzisz z czarnym szkłem( z czystej ciekawości pytam ) ja mam jasnoszare i jak włączę światło pod szafkami, to rzadko nie widać mazów :rolleyes: :mad:

btw, śliczna kuchnia :yes:

kojarzy mi się trochę z kuchnią e-mól'a. ( ona ma dąb, chyba)

dzięki Aricia :)

Mazy to może być kwestia środka do czyszczenia, bo jak wcześniej używałam innego to też czasami zostawały. Odkąd zmieniłam płyn to mazy zniknęły. No i używam mikrofibry lub ścierki tetrowej.

Kuchnię E-mól kojarzę - też mi się podoba z uwagi na podobne zestawienie kolorystyczne :cool:

[okucia firmy Blum z dożywotnią gwarancją, szuflady z pełnym wysuwem i hamulcem – warto? Wszedzie, do każdej szuflady ( a jest ich sporo ) dawac te okucia czy może w części zrezygnować aby zejść z ceny?]

ja proponuję kupić w sklepie , ja za oryginalnego bluma z hamulcem zapłaciłam 10 zeta, bez hamulca 5 zł. Nie wiem czemu monterzy zdzierają takie kokosy za to.

to niezła promocja musiała być :))

tu mialo byc cargo za 1800 zl ... a jest szafka za chyba niecale 400zl!!

tam gdzie najtrudniej sie dostac jest cargo a tam gdzie dostep jest ok jest szafka ... sprawdza sie swietnie!! poza tym jest w niej wymienny filtr do lodowki - na to tez trzeba przewidziec miejsce w tych okolicach :)

carga mam z firmy REJS - zadne super markowe peki ale chodza idealnie !! u mojej siostry te same chodza juz 5 rok i nadal bez szfanku !!!]

dzieki!! wszystko widze

Pan ma rację - parametry tych kompozytów są zbliżone, ale cenowo różnice są (ktoś w mojej rodzinie żyje z takich blatów, więc nieco się orientuję). Nie będzie to 50% mniej, ale kilka stówek w kieszeni zostaje.

A to fotki gdzie widać fronty fornirowane - tutaj akurat jeszcze nie było cokołów:

edit: Ps. Jak chcesz więcej fotek, jakieś zbliżenia to daj znać :)

Pan twierdzi, ze ceny tych blatow sa takie same...

Cudne te forniry...to jest ten orzech amerykanski? Masz bardzo podobny uklad kuchni, okap, okna, zlew w tym samym

miejscu co u nas.

Pan twierdzi, ze ceny tych blatow sa takie same...

Cudne te forniry...to jest ten orzech amerykanski? Masz bardzo podobny uklad kuchni, okap, okna, zlew w tym samym

miejscu co u nas.

Tak, to orzech amerykański :yes: (tylko uważaj, bo tych orzechów amerykańskich to jest trochę... może być południowoamerykański i wtedy wygląda już inaczej niż ten północnoamerykański który jest u mnie).

Układ kuchni w naszym przypadku sprawdza się idealnie bo tzw. trójkąt roboczy jest zwarty i dzięki temu wygodnie drepcze się pomiędzy kuchenką, zlewem i lodówką :)

Czy ten pan od blatów to monopolista w Twojej okolicy? Bo jeśli nie to wyceń gdzie indziej i będziesz mieć porównanie.

Elena76 - Pan nie jest monopolista oczywiscie, w 3city takich salonow jest od groma i ciut, ciut. Ta sama kuchnie wyceniaja nam na: od 15tys do 27tys za TO SAMO dokladnie, bo sie dopytuje zawsze :-)

Na Twoich fotkach nie widze uchwytow - masz w ogole jakies na szafkach?

Bo ja sie zastanawiam nad uzytkowoscia tego systemu klik-klak, czyli bez uchytow na szafkach.

Ta fotka to szuflada a masz szafki takie uchylnie otwierane do gory?

Jesli tak to w jaki sposob sie je otwiera? Uchywt czy taki system klik-klak czyli szafka otwiera sie po nacisnieciu frontu.

Mam 3 takie szafki: górna szafka w słupku nad piekarnikiem otwierana jest do góry (front fornirowany plus czarny uchwyt taki jak wyżej) natomiast te dwie czarne szafki wiszące nie mają uchwytów tylko są podfrezowane. Wszystkie są na aventosach bluma.

Gdzie i kiedy takie ceny byly????

tez jestem po 'wycenach' kuchni i tez prz ograniczonym juz mocno budzecie musialam sie na cos zdecydowac.

U mnie co prawda lakeirowany mdf ale w Twoim przypadku 'drewnianych' frontow nie rezygnowalabym z forniru. roznica, moim zdaniem, jest ogromna.

dodatkowo w kwestii blatu- sama tez chcialam kamien, teraz sa tez takie materialy hhmmm nie wiem jak sie nazywa- jakis mocno trwalo-plastyczny cos jak plastik chociaz plastik to na pewno nie jest (moze odszukam w ofertach nazwę)- mozna z tego zrobic blat, zlew- wszystko z jednego kawalka - fajne, nie widac laczen na naroznikach. cuda wymyslają :)

i stanelo na zwyklym blacie, co prawda obejrzalam ich tysiace i tylko 1 (słownie: jeden!) mi się podobał :)

wszystkie szuflady mam tandem boxy- jak sie odkujemy finansowo dokupię akcesoria do środka. szuflady nie mają pełnego wysuwu. te grubsze mają większe obciążenie. wszystkie ze spowalniaczami.

dolozylam przy koszu system Tip-On - najczesciej jak korzystam ze smietnika mam brudne rece i wtedy moge klolankiem otworzyc :) mam nadzieje, ze sie sprawdzi :)

Tip On mozna w wersji elektrycznej (servo drive to sie chyba nazywa)

W sprawie cargo sie niestety nie wypowiem- niby mamy w projekcie wysokie 2,3 cargo 60 (Peki) ale zastanawiam się czy przez tę szafke nie zrobić przejscia do spizarki - BTW- ma ktoś drzwio szerokie na '60'? :)

narożniki (u nas aż 3)- jedna półka, 1 magic i 1 LeMance- najpewniej do dołożenia w przyszłości :)

to chyba tyle :)

edit: blat kompozytowy Staron- więc to pewnie to samo o czym pisałyście wcześniej :)