Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za wysoka wycena kuchni - na czym oszczędzać?

Eluś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spartankaa, rzeczywiście mam podobny układ kuchni :)

u mnie się on sprawdza, chociaż zlew mam nie tak bardzo w rogu, ale to może tylko kwestia wizualizacji... albo zlew jest po prostu narożnikowy, bo trochę wygląda tak jakby zakręcał razem z blatem :rolleyes:

Podobnie jak Aricia, zrezygnowałabym z mlecznych frontów....

Zgadza sie, zlew jest naroznikowy.

Nad tymi frontami mlecznymi sie jakos nie zastanawialam przyznam szczerze. Dlaczego byscie zrezygnowaly? Co w zamian?

aricia mysle, ze bedzie wygodna. U nas kuchnia nie bedzie centrum domu, miejscem spotkan etc. Ja stety albo niestety :-) nie jestem kucharka i z reguly staram sie spedzac w kuchni jak najmniej czasu.

ta czerwień pod szkłem jakoś mi nie pasuje, tak ma to wyglądać?

Tam ma byc fototapeta za szklem hartowanym. Jaka sobie wstawie to juz moja broszka :-) te czerwone mazy to wizja architekta.

Podobaja mi sie takie widoki drapaczy chmur...wiem tandeta ale co poradze, ze mi sie podobaja :-)

o jak tu np

http://www.newmedia-art.pl/shop,show,2399#

Plik z sufitem za duzy...a pdf nie zmniejsze

Edytowane przez Spartankaa

w zamian fronty, takie jak wszystkie w górnych szafkach :D będzie spójniej i bardziej minimalistycznie :yes:

powiedz mi jeszcze, czy na suficie jest więcej tych obniżeń gk, czy tylko są w kuchni nad blatami?

sa w kuchni nad blataki, dookola kuchni, roznej wys

jak podasz maila to moge Tobie wyslac bo tu ni jak nie udaje mi sie wkleic

Fototapeta będzie fajnie wyglądała podświetlona od spodu. A szkło jak się pobrudzi to się wyczyści :)

Bardzo Wam dziekuje za wszelkie porady.

U nas w projekcie jest wlasnie fornir orzech amerykański – Elene76 moglabys wyslac mi foty Twoich szafek z forniru? Bylabym wdzieczna.

Co do szuflad to mam w wycenie Tandembox a w szufladach rodzaj zawieszek Blum na wkręty. I z tego co piszecie z tego nie ma co rezygnować.

Blat…tu chyba odpuszczę ale po cennej uwadze aby sprawdzić jak można w przyszłości zdemontować ten blat i zamienic na wymarzony kamienny.

A ma kto z Was może na scianie pomiędzy dolnymi a gornymi szafkami szklo hartowane a za nim jakas fototapetę? Tez tak mamy w projekcie, podoba mi się ta opcja zamiast kafli ale nie wiem jak z uzytkowoscia takiego szkla, z jego praktycznoscia czy nie będę dostawala szaly bo będzie wiecznie uciapane.

I jeszcze jedno: mam dwie szafki cargo i z tego chyba nie będę rezygnować, nie ma tego teraz w kuchni ale bardzo mi się to podoba.

Mam tez czarodziejski magic corner ale chyba zrezygnuje i zrobie tak ja ma Korozja.

Jeszcze raz wielkie dzięki. Postaram się zaraz wkleic wizualizazje naszej kuchni.

Beata

A propo cen – caly czas w tym samym salonie – to taki maly update:

Rezegnacja z kosza cargo 2.3wysokiego ( wraz z frontem z forniru koszt 3750pln ) i zamiana go na niskie cargo, takie do wysokości blatu a wyżej poleczki i drzwiczki to „zysk” na jakies 1200pln, czyli wychodzi wtedy 2500 za taki slupek.

Zamiast klik-klaka w szafkach uchylnie otwieranych do gory jeśli zrobie frezowane uchyty jak ma Elena76 to nie wpłynie to na cene. Dziwne, bo wydawalo mi się, ze mechanizm jest droższy niż frezowanie.

Cześć. Ja dziś akurat siedzę nad swoją wycena i sobie umysliłam że do narożnej szafki dam aka neke z IKEA.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116739/

Co o tym myślicie? Cena super. teściowa to ma i chwali.

Spartankaa zajrzyj do linka może cię zainteresuje.

Jeszcze szukam sensowenego sortowniak na odpady.

• 3 weeks później...
  • 10 months później...

Ta....i mamy kolejny rok...kto budowal to wie, ze to nie apteka i opoźnienia są :-) U nas w ciąż brak kuchni, ale wszystko juz pod kuchnie gotowe. Sufit zabudowany - jest!, podloga w kaflach - jest!, kolor na ścianach - jest!

Tylko meble wstawiać :-)

aricia pytala jak sufit wyglada - jak nizej, foty slabe bo z komorki

http://images47.fotosik.pl/1673/f0e306240dc61403med.jpg

i z drugiej strony

http://images41.fotosik.pl/1895/a5cf90a2ddf422admed.jpg

W środę wybieram sie po raz kolejny do salonu kuchennego i mam nadzieję dopiąć już wszystko tak aby można było zaczać robić nasze mebelki. Choć nadal nie mogę na 100% zdecydować się na konkretny kolor frontów....a...tyle tego jest.

• 8 months później...