Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy blockhause inaczej kostka gierkowska :) Andrzeja i Olgi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Focia1792.jpgPo rozsypaniu 27 m3 zgłupiałem jak się perlit zachowuje :jawdrop: , nawet miałem :bash: ; chwile zwątpienia ze se poradzę...

Powiem że nie da się go ubić zbyt mocno. wystarczy go przeczesać kijem,( ja używałem do hokeja , lub łopaty śniegowej. W ten sposób łatwo ułożyć dość równa powierzchnie.

Focia1789.jpgMaczetą łatwo się patroszyło worki , ;) tak ze kurzawy nie było zbyt strasznej ale gorzej już przy wyrównywaniu. wtedy przydała się maska (OP1) po Dziadku. na waz zawinąłem zwykła papierowa zadziałała jak filtr.

po rozsypaniu stwierdziłem ze najłatwiej będzie drewniana podłogę zrobić na legarach ale jak pomyślałem ze to zbierać :jawdrop:, i nagle by chodzic normalnie zamiast osb rzuciłem kawałek kojca dla szczeniaka,

wyszło tak.

Focia1791.jpg

Przyjechali panowie posadzkarze i zrobili , ..........

Każdy widział to 1 raz..

Zastanawiałem się czy uciekną

Ale po chwili zadumy, ...

...

Maszyna ruszyła

[ATTACH=CONFIG]280997[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]280999[/ATTACH]Najbardziej doświadczona ekipa miksokreta na perlicie.

wyszło 27 m3 perlitu na 97 m2 podłogi.

Focia1826.jpg Pomysłodawca na drugi dzień , po zatarciu .

Ogrzewanie, a raczej dogrzewanie planuję tak: w nawiewie dać spiralkę miedziana fi 10 5 mb. Wychodzi mi maksymalna moc grzewcza 5 kwh, reku max 400 m3/h . Nie jestem pewny, czy przepływ powietrza jest wystarczający do spirali.

Będę eksperymentował.

A może ktoś może pomóc ?

Można zawsze ta spiralkę przewiązać miedzianym drutem dla zwiększenia powierzchni, lecz nie chce zwiększać zbytnio oporów powietrza. Zapotrzebowanie na moc wychodzi 2,2 kw/h, wiec chyba powinno być ok.

Proszę o ocenę sytuacji, czy dobrze myślę.

• 2 weeks później...