autorus 26.04.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 sporo. A powiedzcie mi czy warto dawać isomur pod okna? łazi mi taka koncepcja po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 26.04.2012 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 sporo. A powiedzcie mi czy warto dawać isomur pod okna? łazi mi taka koncepcja po głowie. Nie widzę zbytnio sensu bo wtedy również nadproże powinno być z isomura oraz boczne ścianki ale tu chyba spełnia swoją funkcję montaż warstwowy okien w warstwie ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.04.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 napisalem do firmy od pur z twojego dziennika, ale mi odpisali ze nie podejma sie piankowac takiego dachu. Choc maja wyraznie napisane ze robia dachy skomplikowane. No nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blockhause 27.04.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Sądzę że izomura będzie trochu mniej, ponieważ jedyne ścianki działowe, które są na parterze zdecydowaliśmy na 98% że zbudujemy z nidy gips, ponieważ są tościany które tworzą min.pomieszczenie gospodarcze i nieiwemy czy drzwiach do niego zmieści nam się bufor ciepłej wody. A taką ściankę można zbudować zawsze, później. autorus, szkoda że ci z pianek pur się nie podjęli wykonania dachu u ciebie. kto jak nie oni? spróbuj inne takie firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.04.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Inne firmy sa mniej strachliwe, przyznaje sie ze juz rozmawiałem z kilkoma i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 04.05.2014 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Witam. Po dłuuuuuuugiej przerwie wracamy. Trzymajcie kciuki, jutro w planach podpisywanie cyrografu. Oby się udało, to dalej będziemy się dzielić postępami prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 13.05.2014 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Dopiero teraz zaczynam lekki poślizg Przynajmniej Fundament się odstał cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.05.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Dopiero teraz zaczynam lekki poślizg Przynajmniej Fundament się odstał cdn... Zawsze trzeba widzieć tą dobrą stronę. Odnośnie tej złej ktoś ci o tym przypomni, nie musisz się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 13.05.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Dopiero teraz zaczynam lekki poślizg Przynajmniej Fundament się odstał cdn... Oj tam oj tam lepiej późno niż wcale powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 13.05.2014 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Zawsze trzeba widzieć tą dobrą stronę. Odnośnie tej złej ktoś ci o tym przypomni, nie musisz się martwić I tu racja bo wiele się nauczyłem materiały spadły wprowadziliśmy ergonomiczne zmiany architektury ogrodzenia tak by spokojnie mogli zaparkować goście 7 do 8 aut Bo dlaczego mam być oddalony od furtki 5 m jak mi urzędasy kazały . Przecież mogę sobie zrobić parking Przeanalizowałem każdy detal kilka razy i dziś znalazłem podobny http://www.domzeroenergetyczny.waw.pl/p/2-dom-zeroenergetyczny i ponoć działa:rolleyes: To se jednak dobrze wymyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 29.05.2014 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Witam. Tu Olga, jak mnie słychać? Wczoraj(czyli w przeddzień rozpoczęcia pracy)przyjechali Budowlańcy, przywieźli SWÓJ garaż, blaszak taki. W sumie, to mądre z ich strony, bo nie muszą codziennie wozić klunkry ze sobą, a i my skorzystamy, bo parę swoich narzędzi tam przechowamy. Po paru godzinach krzątania się po działce i organizowania miejsca pracy w mocnym deszczu bez dodatkowego okrycia stwierdzili, że na dziś starczy bo: " zmokli my bardzo" . Ja tam zmokłam bardzo w zimowej kurtce po 5 minutach, a oni w t-shertach lub sweterkach... No, ale dziś robiona była kanaliza i wpuszczanie rury GWC do domu. Niestety nie obyło się bez rozczarowań, 1 z 2 nitek przełożonych w rurach gdzieś znikła ); i ew. czyścik będzie tylko w 1 rurze... Budowlaniec mówił że chyba przegniła przez te prawie 3 lata, bo jak robił tą rurę to widział tylko 1 sznurek. Teraz bije się głową o ścianę, że własnoręcznie nie sprawdziłam czy linki "działają", bo były. Niby ekipa z tej samej (rodzinnej) firmy, ale jednak inne osoby, i miały prawo nie wiedzieć, że mają uważać na 2 a nie 1 linkę, gdzie rura wystaje jedna... Zastanawiam się, czy powinnam żądać wydostania linki? Czy to moja wina?... Teraz ubijają piasek, wyrównują grunt pod pod-beton. Na niego w następnych etapach będzie nasypany i ubity perlit30cm, a na niego jeszcze raz wylewka z kratownicami zbrojeniowymi. Jutro wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 30.05.2014 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 30.05.2014 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Czy tak może rura wychodzić? Będzie ona niemal zamiast ściany między styropianem a kominem systemowym. Jest to dolot powietrza do kominka. Czy lepiej odstawić rurę dalej, poza ścianę, na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 31.05.2014 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Dzień drugi zakończony. dolot do kominka zmieniony. Chyba dobrze W poniedziałek w końcu wyjdę z ziemi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 02.06.2014 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Pierwsza warstwa zrobiona zasypana perlitem ep 180 , chyba jeszcze coś dziś zrobią , bo w piątek planują strop . Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 04.06.2014 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Kolejny dzień Chyba na koniec tygodnia będzie pięterko skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 07.06.2014 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 07.06.2014 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 W poniedziałek przygotowania - ułożenie stropu i jego zalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 10.06.2014 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 fotki z rozładunku stropu, ze wczoraj, dziś i jeszcze parę dni układanie, zbrojenie, szalowanie. Myślę że pod koniec tygodnia zalejemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 10.06.2014 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts