Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy blockhause inaczej kostka gierkowska :) Andrzeja i Olgi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sądzę że izomura będzie trochu mniej, ponieważ jedyne ścianki działowe, które są na parterze zdecydowaliśmy na 98% że zbudujemy z nidy gips, ponieważ są tościany które tworzą min.pomieszczenie gospodarcze i nieiwemy czy drzwiach do niego zmieści nam się bufor ciepłej wody. A taką ściankę można zbudować zawsze, później. autorus, szkoda że ci z pianek pur się nie podjęli wykonania dachu u ciebie. kto jak nie oni? spróbuj inne takie firmy

• 2 years później...
  • 2 weeks później...
Zawsze trzeba widzieć tą dobrą stronę. Odnośnie tej złej ktoś ci o tym przypomni, nie musisz się martwić ;)

I tu racja bo wiele się nauczyłem materiały spadły wprowadziliśmy ergonomiczne zmiany architektury ogrodzenia tak by spokojnie mogli zaparkować goście :cool: 7 do 8 aut ;) Bo dlaczego mam być oddalony od furtki 5 m jak mi urzędasy kazały . Przecież mogę sobie zrobić parking :cool:

Przeanalizowałem każdy detal kilka razy i dziś znalazłem podobny http://www.domzeroenergetyczny.waw.pl/p/2-dom-zeroenergetyczny i ponoć działa:rolleyes: To se jednak dobrze wymyśliłem :)

:wiggle:

• 3 weeks później...

Witam. Tu Olga, jak mnie słychać? :welcome:

Wczoraj(czyli w przeddzień rozpoczęcia pracy)przyjechali Budowlańcy, przywieźli SWÓJ garaż, blaszak taki. W sumie, to mądre z ich strony, bo nie muszą codziennie wozić klunkry ze sobą, a i my skorzystamy, bo parę swoich narzędzi tam przechowamy. Po paru godzinach krzątania się po działce i organizowania miejsca pracy w mocnym deszczu bez dodatkowego okrycia stwierdzili, że na dziś starczy bo: " zmokli my bardzo" :jawdrop: . Ja tam zmokłam bardzo w zimowej kurtce po 5 minutach, a oni w t-shertach lub sweterkach...

No, ale dziś robiona była kanaliza i wpuszczanie rury GWC do domu. Niestety nie obyło się bez rozczarowań, 1 z 2 nitek przełożonych w rurach gdzieś znikła ); i ew. czyścik będzie tylko w 1 rurze... Budowlaniec mówił że chyba przegniła przez te prawie 3 lata, bo jak robił tą rurę to widział tylko 1 sznurek. Teraz bije się głową o ścianę:bash:, że własnoręcznie nie sprawdziłam czy linki "działają", bo były. Niby ekipa z tej samej (rodzinnej) firmy, ale jednak inne osoby, i miały prawo nie wiedzieć, że mają uważać na 2 a nie 1 linkę, gdzie rura wystaje jedna... Zastanawiam się, czy powinnam żądać wydostania linki? Czy to moja wina?...

Teraz ubijają piasek, wyrównują grunt pod pod-beton. Na niego w następnych etapach będzie nasypany i ubity perlit30cm, a na niego jeszcze raz wylewka z kratownicami zbrojeniowymi.

Jutro wrzucę zdjęcia.