wujekwiesiek 10.01.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam, mam pytanie odnośnie kolejności prac przed położeniem dachówki.Czy robiliście tynkowanie fragmentów scian przed położeniem dachu? Tych fragmentów w sąsiedztwie dachu, żeby potem nie chlapać podbitki?Znajomi podpowiadają, że tak się podobno robi... Za 2 tygodnie przychodzi dekarz i nie wiem czy nie trzeba czegoś jeszcze wcześniej zrobić, zanim zacznie kłaść dach.Jak to powinno byc w kolejności zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr 10.01.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 dach to dach a podbitka to drugie ja zawsze dach zamykam potem caja wyprawa elewacyjna i podbitka na koncu rury spust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr 10.01.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 no chyba ze tynk robi rzeznik to moze dach pochlapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr 10.01.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 swoja droga to troche nie pora na tynki paulina z polsatu mowi ze mrozy przyjda a to lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujekwiesiek 10.01.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jeszcze nie wiem kto będzie tynki robił, ale chyba z rzeźnika zrezygnuję To jak to zrobic w tym momencie? Niech dekarz kładzie dach teraz, a podbitkę na wiosnę? Żeby tynk położyć w lepszych warunkach atmosferycznych? Bo rozumiem, że tynkowanie się powinno robic przed położeniem podbitki, tak? A jeśli położy mi podbitkę od razu, bo nie bedzie chciał wracać do roboty za kilka miesięcy, to jest jakiś błąd? Czy chodzi tylko o zabezpieczenie podbitki potem przed pochlapaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr 10.01.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 nie jest to blad w sztuce ale wiem z wlasnego doswiadczenia ze ciezko dokladnie zabezpieczyc podbitke przed zabrudzeniem a sa sposoby zeby zamaskowac brod na jakis czas a potem wyglada to szpetnie i nie powinno kupowac sie taniej plastikowej podbitki bo po jednym sezonie wyglada inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts