Mattew86 10.01.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Witam wszystkich na forum. Teść zabrał się za cyklinowanie i malowanie parkietu. Maszyna była wypożyczona. Po cyklinowaniu spróbował wypełnić szczeliny wypełniaczem z pyłkiem, potem malował caponem, przeszlifował, położył 1 warstwę lakieru, przeszlifował szlifierką oscylacyjną papierem 120 i drugą warstwę. Oto efekty:http://imageshack.us/g/190/20120110132504.jpg/Powstały jakby niedomalowane plamy, czerwone plamy pod lakierem, szczeliny zrobiły się czarne i źle wypełnione, pełno rys na podłodze, paprochy i śmieci pod lakierem (w momencie przejechania ręką czuć, praktycznie gładkości nie ma nigdzie). Problemem jest również nierówna podłoga przez co przy ewentualnym zmatowieniu przed malowaniem pozostają miejsca nie przejechane bądź zbyt przeszlifowanie. Czy da się to jakoś uratować czy pozostaje tylko robić wszystko od nowa ? Teść zabrał się i pojechał a mnie przyszło to naprawiać. Lakier niestety 3V3. Proszę o pomoc co z tym można zrobić ? Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Mattew86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Jeeesooo a teść zęby sobie też sam leczy wiertarką ? czy szlifierką oscylacyjną ?Od nowa - zerwanie wszystkiego z góry czyli cyklinowanie. Nie wiem czy raz wystarczy. I nie wiem czy starczy Ci drewna na takie zabawy. Musisz zdjąc cały ten syf.Weź fachowca - nie amatora. Ktoś jeszcze używa caponu ? Masakra. Nie wiem dlaczego pozwoliłeś mu zniszczyć swoją podłogę. Jak wiedzę odkurzacza nie umie obsłużyć - więc gdzie do cykliniarki... Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekparkiet 10.01.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jeeesooo a teść zęby sobie też sam leczy wiertarką ? czy szlifierką oscylacyjną ? Od nowa - zerwanie wszystkiego z góry czyli cyklinowanie. Nie wiem czy raz wystarczy. I nie wiem czy starczy Ci drewna na takie zabawy. Musisz zdjąc cały ten syf. Weź fachowca - nie amatora. Ktoś jeszcze używa caponu ? Masakra. Nie wiem dlaczego pozwoliłeś mu zniszczyć swoją podłogę. Jak wiedzę odkurzacza nie umie obsłużyć - więc gdzie do cykliniarki... Nic dodać, nic ująć tylko powtórne cyklinowanie może Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 10.01.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Tylko szlif , drewna starczy, sensowna chemia i profesjonalny parkieciarz przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mattew86 10.01.2012 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi, sam już nie wiem czy nie lepiej położyć na to panele i mieć spokój ale z drugiej strony szkoda tego. Myślałem też o poolejowaniu tego zamiast malować lakierem, co o tym myślicie ? Teraz już wiem że będę musiał poszukać dobrego fachowca z tym że przeglądając internet nie znalazłem za wiele ofert z rejonu Katowic/Sosnowca, nie mówiąc już o solidnym. Powierzchnia jest duża bo ok 180 m2 więc i cena pewnie też zabójcza. Czekają również schody ale je postaram się zrobić sam, czym byście polecili mi je pomalować ? Drewno jest przebarwione ze starości z różnymi plamami i wadami więc wchodzi tylko w grę zamaskowanie tego jakimś kolorem. Myślałem o bieli stylizowanej na stare drewno bądź o ciemnym brązie. Zresztą parkiet z początku też miał być w kolorze ciemny brąz ale z braku wiedzy, czasu i mojego nie pilnowania efektów pracy oraz różnych innych okoliczności zostało zrobione tak. Skutkiem tego są stracone pieniądze .... Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Mattew86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 10.01.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Dzięki za odpowiedzi, sam już nie wiem czy nie lepiej położyć na to panele i mieć spokój ale z drugiej strony szkoda tego. Myślałem też o poolejowaniu tego zamiast malować lakierem, co o tym myślicie ? Teraz już wiem że będę musiał poszukać dobrego fachowca z tym że przeglądając internet nie znalazłem za wiele ofert z rejonu Katowic/Sosnowca, nie mówiąc już o solidnym. Powierzchnia jest duża bo ok 180 m2 więc i cena pewnie też zabójcza. Czekają również schody ale je postaram się zrobić sam, czym byście polecili mi je pomalować ? Drewno jest przebarwione ze starości z różnymi plamami i wadami więc wchodzi tylko w grę zamaskowanie tego jakimś kolorem. Myślałem o bieli stylizowanej na stare drewno bądź o ciemnym brązie. Zresztą parkiet z początku też miał być w kolorze ciemny brąz ale z braku wiedzy, czasu i mojego nie pilnowania efektów pracy oraz różnych innych okoliczności zostało zrobione tak. Skutkiem tego są stracone pieniądze .... poszukaj na forum Ghost 32 on jest fachowcem z Rybnika. Na pewno pomoże! Na teścia się nie wkurzaj, chciał pomóc z serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Dużo nie wtopiłeś - gdy trzeba było zerwać to byłby problem Jeśli parkiet jest zniszczony to bym odpuściła bielenie. Ale olejowanie - jesteś zdecydowanie za. A cyklinowanie i tak trzeba zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.01.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 poszukaj na forum Ghost 32 on jest fachowcem z Rybnika. Na pewno pomoże! Na teścia się nie wkurzaj, chciał pomóc z serca. To się nazywa niedźwiedzia przysługa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ade 11.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Niestety część miejsc wygląda jakby pozostały resztki starego lakieru. Tak jak wspominali poprzednicy trzeba wyszlifować od nowa... Oczywiście możesz zaolejować tą podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 11.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 To się nazywa niedźwiedzia przysługa... Na to wyszło! Mnie to bardziej szkoda byłoby zmarnowanego czasu i zdrowia na wąchanie tego czeguś, co się nazywa capon bo capi, a na to domalux, który też capi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 16.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ghost34 a nie 32 poszukaj lub daj kontakt na priv to przekażę duchowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts