alter2000 27.11.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 (edytowane) Co myślisz o puszczaniu instalacji w izolacji dachu i przebijaniu się do środka? Wydaje się to do pewnego momentu najłatwiejsze do wykonania i można ciągle korygować miejsca punktów świetlnych, jeszcze po wylaniu stropu a przed wykończeniem dachu. Edytowane 27 Listopada 2016 przez alter2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 27.11.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Przed wykonaniem izolowania stropu czemu nie. Nie widzę przeciwwskazań. Jedynym ograniczeniem byłaby zmiana (zmniejszenie) długotrwałej, dopuszczalnej obciążalności przewodów otaczanych warstwą izolującą wymianę ciepła, ale w przypadku przewodów do obwodów oświetleniowych nie ma to praktycznego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 01.12.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Mimo wszystko kładzenie instalacji pod samą powierzchnią dachu jest według mnie poronionym pomysłem.Ja rozumiem - nad podłogą/posadzką strychu, ale dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts