DEZET 14.01.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Podstawowej wiedzy to Ty nie masz. [moderowano - netykieta] A merytorycznie niech zrób to dla 10m i użytkowego poddasza i podaj cenę. W teorii wszystko można. Tylko za ile i kto za te pomysły płaci? Inwestor. Mam wiązary - podobne jak na rysunku wyżej. Kąt dachu 30 stopni. Powierzchnia po podłodze ok. 80m2, najniższa część przy skosie ma ok. 1,48m, sufit będzie na wys.ok.2,5m. W swoim DB mam rysunek tego wiązara. Wybrałem wiązary świadomie, żeby pozbyć się słupów betonowych na parterze i tarasie i słupów drewnianych podtrzymujących dach. Otrzymałem pustą przestrzeń do swobodnego zagospodarowania. Koszt za wiązary całkowity też opisałem- za m2 wyszło ok. 70-75zł (nie chce mi się szukać) O jakim przeciskaniu się między wiązarami piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 14.01.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Strop z ceramiki to chyba tylko ja będę miał, nie wiem co mi do głowy strzeliło, z tym stropem. Może jakiś gigantyczny błąd popełniam? Ale to taka, TERIVA tylko że z gliny wypalanej w piecu. Weźcie mnie uspokójcie, że nie bładzę. Strop z ceramiki- jak to ładnie brzmi, a można po prostu z cegły. Strop Ackermana, Kleina- żadna nowość - chcesz to fotkę pstryknę i wrzucę na forum;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts