Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mokre sciany.Pomożecie??

Recommended Posts

Witam. Mam taki mały lub ogromny problem dotyczący mokrej ściany i prawdopodobnie znajduje się na nich grzyb i moje pytanie jest takie jak się tego pozbyć i ewentualne koszty takiej inwestycji dodam ze wszystkie 4 ściany są mokre do polowy może to przez ogrzewanie bo na razie jest elektryczne. Proszę bardzo o jak najszybsza pomoc bo z tym to nie da się wytrzymać. Dziękuje i pozdrawiam.

1.Posadzki nie były jeszcze robione ze względu na te ściany i są to zwykłe deski drewniane.

2.Jest to stara kamienica,wentylacja jest zasłonięta chwilowo bojlerem, zewnętrznej izolacji brak sama cegła, mieszkanie jest zamieszkane przez 2 osoby :D hmm temperatura to tak waha się od 16 do 20, ściany sąsiadują z 1 strony ze strychem gdzie jest pusty reszta ścian nie sąsiaduje z niczym. Czekam na dalsze propozycje :D

1.Posadzki nie były jeszcze robione ze względu na te ściany i są to zwykłe deski drewniane.

2.Jest to stara kamienica,wentylacja jest zasłonięta chwilowo bojlerem, zewnętrznej izolacji brak sama cegła, mieszkanie jest zamieszkane przez 2 osoby :D hmm temperatura to tak waha się od 16 do 20, ściany sąsiadują z 1 strony ze strychem gdzie jest pusty reszta ścian nie sąsiaduje z niczym. Czekam na dalsze propozycje :D

a na koniec napisz jeszcze że pod spodem masz nie ogrzewaną dziurawą piwnicę;)

mozesz zrobic nawierty co 15cm wgr.12mm pod kontem ok30 st przy posadzce wstrzyknac izomur. a grzyba nie da sie pozbyc albo zwal tynk i osusz sciany nie rob tynkow gips ani plyt bo ciagna wilgoc a na zewnatrz jak mozliwe zrob wetylacje np.do polowy gr.scianw montuj rury gr 50mm ja tak mam wilgoc znika a duzo nie wydalem