brylekpl 16.05.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Czy ktos ma doswiadczenie z dachowkami karpiowkami firmy Jopek?Interesujacy jest jeden z postow o wyzsyej trwalosci dachowki cementowej niz ceramicznej. Czym jest podyktowana taka opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.05.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 W tamtym czasie najprawdopodobniej był to produkt niewiadomego pochodzenia a do tego źle wykonany dach (brak wentylacji połaci). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 16.05.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 W listopadzie skończyłam swój dach - projekt Sonia Midi Lux, dach o powierzchni 190m. Zdecydowałam się na dachówkę betonową, czarną, celtycką z brassa. (...) Moja cena: ok. 13 000zł za: dachówki, folię, klamerki, ławę kominiarską, dwa okna dachowe z kołnierzem (w tym jedno łazienkowe - ok. 300zł droższe od zwykłego). (...) no to mi teraz dałaś do myślenia. u mnie dach około 230 mkw, a moja wycena dachówki ceramicznej (bogen) z wszystkim co trzeba, także rynnami (nie licząc okien dachowych, których mam łącznie 6szt. ) to ok. 22 tys pln. jeśli dachówka cementowa miałaby mnie kosztować o połowę mniej, to chyba nie ma nad czym się zastanawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 18.05.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 U mnie ok. 300 metrów dachu w dachówce bałtyckiej Brassa z powłoką Cisar. Cenowo rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts