enickman 03.08.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 jeżeli można coś dodać w temacie to zdecydowanie jestem za przebiciem się do spiżarkidodatkowy plus to zawsze mozna bedzie w niezauwazalny sposob wylaczyc mezowi TV jak za duzo bedzie meczow ogladal i zasymulowac awarie sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 03.08.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 rurę widzę a co nad nią jest kurna ślepy jestem albo zmęczony Nad rurą kabelki widać, antenowe i skrętki do splitera (jakby co) pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.08.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 jeżeli można coś dodać w temacie to zdecydowanie jestem za przebiciem się do spiżarki dodatkowy plus to zawsze mozna bedzie w niezauwazalny sposob wylaczyc mezowi TV jak za duzo bedzie meczow ogladal i zasymulowac awarie sprzetu tylko trzeba pamiętać że to działa w obie strony gdy się np. za dużo ckliwych romansideł kobicie zechce oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apasf 22.09.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Dla pewności chciałbym zapytać o poprawność mojego planowanego montażu TV na ścianie z kartongipsu.Wielkość ekranu: 50 cali, waga 30kg + wieszak 5kg. Miejsce montażu:W murze ceglanym było przejście między pokojami. Poprzedni lokator zaślepił je płytą MDF (takie niby drewno). Ja Zaślepienie poprawiłem następująco:Wokół otworu w murze ceglanym dodałem ramę ze standardowych profili metalowych 5cm przykręconych do muru i do płyty MDF. Dodałem również dwa poziome profile metalowe przykręcone na końcach do powstałej metalowej ramy i co jakiś czas do płyty MDF. Wstawiłem kawałki pionowe profili przykręcone u góry i na dole do ramy z profili, a w środku "wchodząc" do profili poziomych są przykręcone końcówkami również do nich i co jakiś czas do płyty MDF (powstała "kratka" z profili co 40-45cm). Szerokość całej wnęki około 1,5, wysokość około 2m.Na całą konsturkcję nałożyłem i przykręciłem kartongips. Chciałbym górną krawędż wieszaka przykręcić 4 lub 6 metalowymi kołkami do pustych przestrzeni (tworzących 4cm "motylka po drugiej stronie, tak aby zachować 20cm odległości między kołkami) do górnego poziomego profilu tworzącego kratownicę pod karton gipsem.Dolną krawędź wieszaka na TV chciałbym przykręcić w dwóch miejscach do przechodzących pod kartongipsem fragmentów pionowych profili i jednym plastikowym kołkiem do KG wkręcanym w sam karton gips. TV będize odstawał od ściany na jakieś 4-5cm, tak więc nie powstanie chyba zbyt wielka "dzwignia" biorąc pod uwagę szerokość całego wieszaka (90cm). Czy taka konstrukcja powinna spełnić swoją funkcję i być bezpieczna dla telewizora? Zdjęcie metalowego kołka z motylkiem:http://img831.imageshack.us/img831/6532/dsc00372xo.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 22.09.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Jesli robiles ta scianke juz z mysla o powieszeniu TV to bylo trzeba w miejsca gdzie przewidziane by bylo mocowanie uchwytu do scianu wstawic nawet zwykle deski.(2-3cm grubosci)Wowczas wieszak moglbys przymocowac nawet zwyklymi srubami do drewna oczywiscie odpowiedniego rozmiaru.Na tej zasadzie np. wiesza sie okapy wyspowe na podwieszanych sufitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apasf 22.09.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 raffran: telewizor jest trochę zaskoczeniem, we wnęce planowałem jakieś pułki na książki. Aczkolwiek opisana metoda zabudowy wnęki wydaje się być solidna, w połączeniu z motylkowymi metalowymi kołkami na zdjęciu chyba będzie to rozwiązanie wystarczające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 05.02.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Też myślałem o zawieszeniu TV na ścianie, jednak zabudowanie czy zawieszenie, no a w szczególności zabudowanie; to łączy się z tym że jesteśmy za przeproszeniem udupieni z ewentualną zmianą lokalizacji TV do kolejnego remontu. Wybrałem więc opcję zamontowania na ściance meblowej przeznaczonej pod TV, jeśli znaleźliście coś lepszego to proszę o info, ja mogę polecić ofertę firmy Hubertus Meble:http://www.hubertus-meble.pl/pl/produkty/lista/strona:1/szafki_lcdplasma.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 06.02.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 jak ktos szuka wieszaka do super płaskiego TV to polecam http://www.lauk.pl/strony-1/oferta_01_lcd_led_r-200_300_400.htm - tylko 15mm miedzy ściana a TV - przed napaleniem się na niego - trzeba sprawdzić czy kable się zmieszczą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 07.02.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 My mamy na ścianie. na razie kable wisza luzem ale żadnej zabudowy nie będziemy robić i innych tym podobnych rzeczy. Planujemy porpostu kable schować w jakiś tuneleach zrobionych nie wiem jeszcze z czego ale coś się wymyśli. Chodzi o to, że Tv będzie wisiał, a kable będą schowane w jakiś powiedzmy 3 rurach przymocowanych do ściany bądź podłogi. Zmiana aranżacji w tym wypadku bezproblemowa. Zakup wszystkiego gotowego wiąze się z dużymi kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 07.02.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 07.02.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 My mamy na ścianie. na razie kable wisza luzem ale żadnej zabudowy nie będziemy robić i innych tym podobnych rzeczy. Planujemy porpostu kable schować w jakiś tuneleach zrobionych nie wiem jeszcze z czego ale coś się wymyśli. Chodzi o to, że Tv będzie wisiał, a kable będą schowane w jakiś powiedzmy 3 rurach przymocowanych do ściany bądź podłogi. Zmiana aranżacji w tym wypadku bezproblemowa. Zakup wszystkiego gotowego wiąze się z dużymi kosztami. ja mam w obecnym mieszkaniu pod tv zwykle plastikowe korytka-nie wyglada to zle, kosztowaly jakies grosze-pomysl nad tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 07.02.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ja mam w obecnym mieszkaniu pod tv zwykle plastikowe korytka-nie wyglada to zle, kosztowaly jakies grosze-pomysl nad tym:) Tak, właśnie coś takiego mamy na myśli. Coś za grosze. Pomalujemy i będzie ok. Może to będzie plastikowe, może jakieś metalowe. Chcemy dać więcej ich np. 3 lub więcej, żeby tworzyło to efekt, że tak ma być, a nie że tam ukryte są kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artenova 19.02.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 A może tak... http://www.artenova.pl/galeria/tv/tv_1b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vetro 06.03.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 polecam maskownice szklana http://allegro.pl/maskownica-oslona-kabli-lcd-tv-szklo-super-efekt-i1491666523.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 06.03.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 polecam maskownice szklana http://allegro.pl/maskownica-oslona-kabli-lcd-tv-szklo-super-efekt-i1491666523.html Wygląda ciekawie. Szczególnie że niby białe szkło też jest. Wiesz jak to się montuje ? I jaka to konstrukcja ? Czy jest stelaż przykręcany do ściany, potem można położyć kable i na koniec założyć szkło ? Ja co prawda kuć i tak będę musiał ale to na ścianie przeciwległej do TV- surroundy też trzeba podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbijar 14.08.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, Nam się podoba tak jak poniżej http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=70178&d=1313356741 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=70177&d=1313356698 Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez zbijar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 14.08.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 http://www.audiostyl.pl/strony/realizacje.htm na tej stronie jest kilka przykładowych realizacji, może coś ci się spodoba coś nie mogę otworzyć tej strony. mclear pamiętaj o jednym - tv to przedmiot ale nie należy z niego czynić ołtarza! ja u siebie planuję: ciemno szara ściana, na niej 2 kinkiety, tv wiszący na ścianie po środku, szafka stojąca pod tv. i to wszystko może nad tv zawieszę obraz - panoramiczny, czarno-biały. i ewent jakieś rośliny koło tv, ale to zobaczymy w przyszłości. i to już wszystko będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 14.08.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 mclear pytała się o to 3 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts