Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZOR NA ŚCIANIE - inspiracje, zdjęcia, montaż, TV, kable

darkogda

Recommended Posts

Ja tak mam

Powiesiłem go na takiej wysokości aby środek ekranu był na poziomie oczu w pozycji siedzącej.

Kable przeprowadziłem w sprytny sposób. Za ścianą salonu mam pomieszczenie gospodarcze. Wywieciłem dwie dziury w ścianie (za telewizorem i za szafką) i kable idą tamtędy. A wygląda to tak

http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/news01.jpg

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja tak mam

Powiesiłem go na takiej wysokości aby środek ekranu był na poziomie oczu w pozycji siedzącej.

Kable przeprowadziłem w sprytny sposób. Za ścianą salonu mam pomieszczenie gospodarcze. Wywieciłem dwie dziury w ścianie (za telewizorem i za szafką) i kable idą tamtędy. A wygląda to tak

fajne rozwiazanie, tez o takim myślimy, zresztą cały domek super urządzony, ale to juz chyba pisałam :lol: :lol: :lol:

Bardzo dziekuje piskosch za info, zawsze zastanawialam się co ludzie robią z kablami, ze ich nie widać. U mnie niestety chyba tak nie da ssię zrobić. Co wtedy? Kable muszą wisieć?

Mam jeszcze jedno pytanie- co to za mebelki u ciebie w salonie? Zdaje się, że maja kolor czeresni? ja wlasnie czegos w tym kolorze szukam. mam juz nawet na oku, ale inne- Red Apple. Pozdrawiam

• 1 year później...

Witam,

Jestem na etapie wykańczania salonu, mam jeszcze możliwość "rycia" w ścianie czy posadzce, więc mam pytanie do osób, które mają już doświadczenie na ten temat:

- jak przygotowaliście okablowanie pod kino domowe, czy jakieś peszle w podłodze i potem przeciąganie kabli ?

- jeśli telewizor na ścianie, to jaką rurę (?) wstawić w ścianę, żeby nie wisiały kable na ścianie

Może jakieś inne cenne uwagi na ten temat? Będę wdzięczny za podzielenie się uwagami.

Pozdrawiam

• 4 months później...
Zobacz w moich wypocinach.....

O rzesz ... respect!

To ja z tymi moimi malymi listewkami moge sie widze schowac...ale tez nie buduje kina, a zwyczajne przylacze do plazmy. Z wstępnych pomiarów wyszło, że do listy wejdzie komponent, hdmi, zasilanie i może jeszcze stacja pod sluchawki, ale juz wtedy scarta nie upchnę :(

btw. podobaja mi się te gniazdka pod głośniki - tylko czemu masz po 3 złącza per głośnik ?

http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/Dsc03905.jpg

Od góry są podłączone głośniki: lewy przód, centralny głośnik, prawy przód, w środkowej linii są tylne głośniki od lewej: lewy, środkowy i lewy. W dolnym rzędzie jest wyjście na głośnik basowy, wejście anteną radiową i coś tam jeszcze chyba słuchawki bezprzewodowe.

• 3 weeks później...

Potrzebuję natchnienia jak umiejscowić telewizor na ścianie, jakie pod tym zrobić półki na kino domowe itp i czy zabudowa ma być z gipsu czy może z drewna?

Proszę o pomoc i ewentualnie osoby, które już mają coś takiego o fotki.

Napiszcie też proszę na jakiej wysokości montować telewizor, żeby się wygodnie patrzyło.

Z góry dziękuję

Też będziemy mieć telewizor na ścianie, ale jak narazie nie zastanawialiśmy się jak to wszystko będzie wyglądać. Bardzo podoba mi się to rozwiązanie:

http://lh3.google.pl/jolibis/R0VrvLZ1twI/AAAAAAAAAN0/MT5cWsEz94M/s288/ścianka%20na%20telewizor.png

Niestety nie mogę wkleić w większym formacie :roll: