piskosch 19.07.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ja tak mamPowiesiłem go na takiej wysokości aby środek ekranu był na poziomie oczu w pozycji siedzącej.Kable przeprowadziłem w sprytny sposób. Za ścianą salonu mam pomieszczenie gospodarcze. Wywieciłem dwie dziury w ścianie (za telewizorem i za szafką) i kable idą tamtędy. A wygląda to tak http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/news01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 19.07.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ja tak mam Powiesiłem go na takiej wysokości aby środek ekranu był na poziomie oczu w pozycji siedzącej. Kable przeprowadziłem w sprytny sposób. Za ścianą salonu mam pomieszczenie gospodarcze. Wywieciłem dwie dziury w ścianie (za telewizorem i za szafką) i kable idą tamtędy. A wygląda to tak fajne rozwiazanie, tez o takim myślimy, zresztą cały domek super urządzony, ale to juz chyba pisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olutka75 20.07.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Bardzo dziekuje piskosch za info, zawsze zastanawialam się co ludzie robią z kablami, ze ich nie widać. U mnie niestety chyba tak nie da ssię zrobić. Co wtedy? Kable muszą wisieć?Mam jeszcze jedno pytanie- co to za mebelki u ciebie w salonie? Zdaje się, że maja kolor czeresni? ja wlasnie czegos w tym kolorze szukam. mam juz nawet na oku, ale inne- Red Apple. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 20.07.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Oj najlepiej na etapie "robienia "scian poprowadzic potrzebne kable od tv i glosnikow, zrobic sobie taka puszke. moi znajomi tak robili. osobiscie polecam wersje mieszkania bez tv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 20.07.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Wczoraj właśnie panowie obsadzili u nas specjalną prostokątną rurę do przeciągnięcia kabli. Efekt podobny do wywiercenia dwóch dziur, tylko nie trzeba mieć z tyłu pomieszczenia. Wszystkie przewody będą pod tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olutka75 24.07.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Nie moge przebic się za ścianę, bo nie mam tam żadnego pomieszczenia, a o tym, żeby schowac kable w ścianie, oczywiście nie pomyslałam. Czy nie mam juz szans na to, by powiesic telewizor? Tylko stojący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 27.07.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Są dwa rozwiązania:1) Wykuć w ścianie kanał na kable, najlepiej zamurować plastikowe korytko - trochę destrukcyjne2) Puścić kable w zewnętrzej rurze aluminiowej - troche mniej estetyczne, ale skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabloxx 25.09.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam, Jestem na etapie wykańczania salonu, mam jeszcze możliwość "rycia" w ścianie czy posadzce, więc mam pytanie do osób, które mają już doświadczenie na ten temat: - jak przygotowaliście okablowanie pod kino domowe, czy jakieś peszle w podłodze i potem przeciąganie kabli ?- jeśli telewizor na ścianie, to jaką rurę (?) wstawić w ścianę, żeby nie wisiały kable na ścianie Może jakieś inne cenne uwagi na ten temat? Będę wdzięczny za podzielenie się uwagami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 25.09.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Tutaj masz kilka pomysłów http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=3509 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 25.09.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Były dyskusje na t en temat, m. inn. tutaj http://forum.muratordom.pl/salon-centrum-rozrywki,t103157.htm?highlight=salon centrum rozrywki - wypowiedzi wolanda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 13.02.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Chce zminimalizować pętające się kable po ścianie, przy podwieszanym telewizorze na tejże. Jakie rozwiązanie dla kabli przyłączeniowych (euro, zasilanie - dekoder/dvd itp.) zastosowaliście u siebie? Czy wmurowane listwy sprawdzają się - a może coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.02.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Mąż kuł ścianę, w którą wmurował korytko (na oko 10 cm, może więcej) które zostało przykryte gipsem a na to poszła tapeta. Można też zabudować płytami GK szczególnie jeśli planowana jest inna zabudowa GK na tej samej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 14.02.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Zobacz w moich wypocinach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 14.02.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Zobacz w moich wypocinach..... O rzesz ... respect! To ja z tymi moimi malymi listewkami moge sie widze schowac...ale tez nie buduje kina, a zwyczajne przylacze do plazmy. Z wstępnych pomiarów wyszło, że do listy wejdzie komponent, hdmi, zasilanie i może jeszcze stacja pod sluchawki, ale juz wtedy scarta nie upchnę btw. podobaja mi się te gniazdka pod głośniki - tylko czemu masz po 3 złącza per głośnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 14.02.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/Dsc03905.jpg Od góry są podłączone głośniki: lewy przód, centralny głośnik, prawy przód, w środkowej linii są tylne głośniki od lewej: lewy, środkowy i lewy. W dolnym rzędzie jest wyjście na głośnik basowy, wejście anteną radiową i coś tam jeszcze chyba słuchawki bezprzewodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 14.02.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 My przed tynkami wkuliśmy kanał i teraz tylko myk kabelek od góry wejdzie za tv dołem go wyjmiemy i żaden się plątać po ścianie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.02.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Commor jakiej firmy masz projektor oraz co za TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 15.02.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Projektor oczywiście Panasonic PX AT-100, w salonie plasma Samsunga 42 cale, a u mnie w pokoju LCD Samsung 32 cale. PS. Mam już następny odcinek LOSTów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 01.03.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Potrzebuję natchnienia jak umiejscowić telewizor na ścianie, jakie pod tym zrobić półki na kino domowe itp i czy zabudowa ma być z gipsu czy może z drewna?Proszę o pomoc i ewentualnie osoby, które już mają coś takiego o fotki.Napiszcie też proszę na jakiej wysokości montować telewizor, żeby się wygodnie patrzyło.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 01.03.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Też będziemy mieć telewizor na ścianie, ale jak narazie nie zastanawialiśmy się jak to wszystko będzie wyglądać. Bardzo podoba mi się to rozwiązanie: http://lh3.google.pl/jolibis/R0VrvLZ1twI/AAAAAAAAAN0/MT5cWsEz94M/s288/ścianka%20na%20telewizor.png Niestety nie mogę wkleić w większym formacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts