brrrunetka 04.08.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 a ja będę miała też tv na ścianie i pomoże mi w tym kolekcja mebli paged http://www.pagedmeble.pl/aranzacje.php?mi=16&ws=ca&s=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 04.08.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 taki duży wyświetlacz jak odstaje od ściany na 10 - 15 cm i jeszcze jest odchylony od powierzchni tworzy wielką dziurę za nim pomiędzy ścianą i tylną obudową - wystarczy stanąć delikatnie z boku i widać całą konstrukcję uchwytu wraz z mocowaniami na ścianie i kabłąkiem kabli przyłączeniowych. Nie, no jasne, ale czego się spodziewałeś? powyższe uchwyty, jak napisałem, są do TV od 42" wzwyż (choć nadają się też do mniejszych) i udźwigną ciężar do 55 kg (vogels), 70 kg (vivanco) i 90 kg (omnimount). Jeżeli już to tylko uchwyt typu SLIM - mój Slim odstaje od ściany 30mm - panel jest lekko pochylony - w górnej części odstaje od ściany 40mm . coś mi się wydaje, że ten SLIM jest do mniejszych TV... czy możesz potwierdzić? sam szukam uchwytu do mojej plazmy 42", waga netto/brutto 40,5/48 kg, a być może przydałby się nowszy ciut większy a ten poszedłby do pokoju na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 04.08.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 a ja będę miała też tv na ścianie i pomoże mi w tym kolekcja mebli paged http://www.pagedmeble.pl/aranzacje.php?mi=16&ws=ca&s=3 jeśli potrzebujesz czegoś "na stałe mocowanie", to OK. ja raczej potrzebuję z regulacją pion/poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.08.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Nie, no jasne, ale czego się spodziewałeś? powyższe uchwyty, jak napisałem, są do TV od 42" wzwyż (choć nadają się też do mniejszych) i udźwigną ciężar do 55 kg (vogels), 70 kg (vivanco) i 90 kg (omnimount). coś mi się wydaje, że ten SLIM jest do mniejszych TV... czy możesz potwierdzić? sam szukam uchwytu do mojej plazmy 42", waga netto/brutto 40,5/48 kg, a być może przydałby się nowszy ciut większy a ten poszedłby do pokoju na poddaszu. Moja BRAVIA KDL 46W4000 wisi na takim . Uprzednio zamontowałem ja na czymś w rodzaju vivanco - ale jak zobaczyłem jak odstaje od ściany wymieniłem go natychmiast - mój LCD wisi bezpośrednio na ścianie i nie jest niczym obudowany ani nie jest zabudowany w żadnej wnęce. Jak znajdę chwilę to poszukam pudełka po moim uchwycie - nie pamiętam już typu ale jest to jakiś slim Vogelsa - oczywiście regulacja tylko i wyłącznie w płaszczyźnie pionowej - nie jest to płynna regulacja , bodajże uchwyt ma dwa ustawione kąty nachylenia powieszonego panelu . Ale - mój telewizor wisi niewiele ponad metr nad poziomem podłogi - uprzednio miałem go powieszonego na półtora metra od podłogi ale moja żona stwierdziła że to za wysoko i siedząc w fotelu musi podnosić głowę do góry żeby objąć wzrokiem cały obraz - było nie było jest to prawie 1,20m przekątnej obrazu. Obniżyłem więc wysokość na ca 1m - przy takiej wysokości poziom odchylenia od ściany nie musi być duży - wystarczy delikatne 10 góra 15mm - i tyle mój uchwyt akurat posiada . Przy takich ustawieniach ogląda się telewizor bardzo komfortowo czy to siedząc w fotelu czy leżąc na sofie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiga 04.08.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Bardzo na czasie temat- jak dla mnie Dziś szukałam mebli pod telewizor. I jestem zawiedziona Wszystkie interesujące mnie szafki rtv mają szuflady Nigdzie półek na umieszczenie dvd, wzmacniacza itp. Totalny bezsens Mam ścianę wyłożoną teakiem i na niej są zaprojektowane półki plus długa niska komoda. Chciałam coś gotowego kupić- np. Klose Multiform. No ale te szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.08.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Bardzo na czasie temat- jak dla mnie Dziś szukałam mebli pod telewizor. I jestem zawiedziona Wszystkie interesujące mnie szafki rtv mają szuflady Nigdzie półek na umieszczenie dvd, wzmacniacza itp. Totalny bezsens Mam ścianę wyłożoną teakiem i na niej są zaprojektowane półki plus długa niska komoda. Chciałam coś gotowego kupić- np. Klose Multiform. No ale te szuflady U nas meble w salonie są z palisandru - AlmiDecor - w ich ofercie są szafki rtv z półkami - takoż można na nich ułożyć sprzęt grający , oprócz półek oczywiście są i szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 05.08.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Moja BRAVIA KDL 46W4000 wisi na takim . Uprzednio zamontowałem ja na czymś w rodzaju vivanco - ale jak zobaczyłem jak odstaje od ściany wymieniłem go natychmiast - mój LCD wisi bezpośrednio na ścianie i nie jest niczym obudowany ani nie jest zabudowany w żadnej wnęce. Jak znajdę chwilę to poszukam pudełka po moim uchwycie - nie pamiętam już typu ale jest to jakiś slim Vogelsa - oczywiście regulacja tylko i wyłącznie w płaszczyźnie pionowej - nie jest to płynna regulacja , bodajże uchwyt ma dwa ustawione kąty nachylenia powieszonego panelu . Ale - mój telewizor wisi niewiele ponad metr nad poziomem podłogi - uprzednio miałem go powieszonego na półtora metra od podłogi ale moja żona stwierdziła że to za wysoko i siedząc w fotelu musi podnosić głowę do góry żeby objąć wzrokiem cały obraz - było nie było jest to prawie 1,20m przekątnej obrazu. Obniżyłem więc wysokość na ca 1m - przy takiej wysokości poziom odchylenia od ściany nie musi być duży - wystarczy delikatne 10 góra 15mm - i tyle mój uchwyt akurat posiada . Przy takich ustawieniach ogląda się telewizor bardzo komfortowo czy to siedząc w fotelu czy leżąc na sofie ... Ja troche z innej beczki Pablitoo mamy zamiar kupic taki sam model TV jak twoj Powiedz ja Ci sie sprawuje. Jaka masz telewizje ?? My planujemy polsat cyfrowy. Bede wdzieczna za informacje i przepraszam za off-topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysia2006 05.08.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 mam jeden z produktów:http://www.malowanydzban.pl/sub.php?cPath=90&sort=2a&page=1 mam zawieszony LCD, na półkach poniżej DVD na HDMI i jeszcze malutkie dvd manta, a niżej dekoder polsatu..., maskownica kryje kable, sprawdza się świetnie..., ale wszystkich kabli nie da się ukryc poniżej tego wieszadełka, chyba żeby pokombinował... firma świetna a produkt najwyższej klasy... a co do samego LCD, czy tam plazmy, obecnie ilośc kanałów z jakościa HD mizerna, jakość z analoga fatalna, z dekoderów polsatu czy cyfry niewiele lepsza, ale uwaga im wiekszy telewizor tym ta jakość będzie gorsza...., jestem, zadowolona, ale nie ma sie oszukiwać, ten zakup dopóki ilość kanałow w HD nie będzie większa jest po prostu bardziej szpanerski, bo jakośc na zwykłym CRT jest po prostu gorsza, uwaga zwłaszcza to widoczne podczas sportu, piłka po prostu smuży...., ale LCD sa coraz lepsze, ale znam takich co naprawdę sie zdziwili że jest gorzej jak na CRT, polecam dvd na hdmi i filmy HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 05.08.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 "Zabudowa g-k? Schowek na sprzęcior pod telewizornią? Inspirujące zdjęcie? Proszę bardzo :-)" Super hahahahal! Chcialam tak zrobic z piekarnikiem w kuchni, jego glebia miala wylądować w spizarce, ale maz mi odradzil, a teraz znajomi wykorzystali moj pomysl My tu śmichy chichy , a zobaczcie jak ktoś wykombinował z pralką, jest schowana w narożnej szafce kuchni (dalej jest zdjęcie od strony kuchni): http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,82810691,82819080.html Znajomi na wąskiej półęczce postawili mini-wieże, a od tyłu podkuli małą wneke w ścianie, też fajnie to wyglądało, dyskretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 05.08.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 My tu śmichy chichy , a zobaczcie jak ktoś wykombinował z pralką, jest schowana w narożnej szafce kuchni (dalej jest zdjęcie od strony kuchni): http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,82810691,82819080.html Znajomi na wąskiej półęczce postawili mini-wieże, a od tyłu podkuli małą wneke w ścianie, też fajnie to wyglądało, dyskretnie. dobrze że to nie wejście do toalety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 15.09.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 mam pytanie na jakiej wysokości powiesić telewizor LCD na ścianie ?muszę podjąć teraz decyzje ponieważ obudowuje ścianę kamieniem i chcę puścić przewody(eurozłącze i hd ) w jakimś peszlu i nie bardzo wiem na jakiej wysokości od podłogi zrobić wyjscieprosze o porade ps. telewizor bedzie 40 calowy, salon jest dośc duzy 48 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.09.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 pod sufitem W jakiej pozycji najlepiej ogląda ci się dziś TV? zapewne jak środek ekranu masz na wysokości oczu - czy tak? Wiec usiądź sobie na kanapie, poproś żonkę lub kogokolwiek innego i niech zmierzy na jakiej wysokości od podłogi masz oczy I jak na tej samej umieścisz peszle to biedziesz miał jeszcze możliwość manewru z zamocowaniem TV - bo a nóż kanapa w nowym domu będzie miała inna wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 15.09.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Środek lub 1/3 licząc od góry ekranu na wysokości oczu oglądającej (zakładam siedzącej) osoby. Pozdrawiam,Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 15.09.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 dzieki , peszel 130 cm nad podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 15.09.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Ja dałem rurę wentylacyjną 10 na 15 cm, peszel jest za wąski tym bardziej, że czasami trzeba wysunąć kabel, dać inny czy wymienić na lepszy http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/puszkanacianie-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 15.09.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 mówiąc peszel miałem na myśli rure do drenażu fi 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 17.09.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ile i jakie przewody warto/trzeba wpościć w ścianę przy LCD. co to za puszka po prawej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 18.09.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Ta puszka to gniazda do głośników kina domowego. Opisane jest dokładnie na onecie http://foto.onet.pl/c6bk,8808478v7h4b,u.html Można sobie dowolnie konfigurować " zawartość " gniazd. Ostatnio znalazłem nawet puszkę na gniazdo HDMI co jest o tyle nowością, że jeszcze niedawno tego kabla się nie łączyło i musiał być zawsze za długi. Ważnym kablem do kina domowego czy tunera sat. jest przewód internetowy, ponieważ wszystkie zdjęcia czy muzykę (w HD), każda zmiana oprogramowania sprzętu jest przez net. http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/DSC04842.jpg gniazdko HDMI http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/zczehdmi.jpg http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/zblienienahdmi.jpg http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/DSC04843.jpg PS. Gniazdka i puszki można kupić http://allegro.pl/item439457974_przylacza_gniazda_glosnikowe_do_kina_domowego.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.08.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Tak więc siedzę i klnę na swoją sklerozę . Mieliśmy w planach budując dom zakup w jakiejśtam przyszłości tv na scianę .... aleśmy o tym elektrykowi nie powiedzieli , sami zpomnieli i zrobił instalację pod standardowe tv , czyli na dole ściany są gniazdka takie i siakie i owakie które w tej chwili zakrywa stolik ( jakiśtam stolik zawsze będzie tam stał , więc te gniazdka mi nie przeszkadzają bo ich za stolikiem nie widać , tylko te kable zwisające od tv ). Co z tym teraz zrobić bo tv wisi i kable zwisające negatywnie mi działają na nerwy 1. małż wymyślił: - rynienka zewnętrzna ja na to: wyżyję się artystycznie, pizne tam na tym jakiś tribalik pod kolorek w brąziku ..... co ja kuźwa plote wyszywam haftuje ..... przeca to bedzie wyglądać jak idź stąd 2. małż wymyślił: - wykuć rowek , wciśnąć tam te kable, zatynkować ja na to: noż jasny gwint ....tak na ament?? to juz według mnie lepiej wykuć, puścić w ścianie peszel czy rynienke , puścić tam te kable i zatynkowac coby se na przyszłośc nie zamykac odwrotu i można te kable wyjąć tudzież wymienić .... ale przeca te wszystkie kable wtyczki mają , więc przez rynienkę taką czy owaką nie przejdą .... to rynna musiałaby byc chyba a nie rynienka 3. ja wymyśliłam: za ścianą na której wisi tv jest spiżarka ...możnaby tam wykuć dwie dziury: jedną na dole za stolikiem , drugą za tv na górze , zrobić z drugiej strony sciany dodatkowe gniazdka a te z tej strony zlikwidować , zatynkowac i finito małż na to: za dużo roboty, trza wołać elektryka , tv już wisi ...jakby tam zacząć młotem wiercić koło tego wieszaka to by sie mogło coś stać , śruby obluzować, ściana pokruszyć bo ta ściana akurat jest z pustaka żużlowego , tv piernicznie o podłogę i pozamiatane , poza tym bez sensu: dwie dziury w ścianie na wylot do spizarki .....blablablabla.....czarnowidztwo i w ogóle 4. małż nie ma więcej opcji ja także Będę wdzięczna za sugestie tudzież link gdzie znajde odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.08.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 ja mam to zrobione (ale przed tynkami!!) za pomocą płaskiego kanału wentylacyjnego z dwoma kolankami. Kanał ma 12x6cm:http://images38.fotosik.pl/168/31571e163923f26cmed.jpg Po zatynkowaniu "początek" kolanek zlicował sie ze ścianą i mam dwa prostokątne otwory przez które mogę przepychać wieeeeelkie wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts