joova 11.01.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 WitamJestem zdecydowany na zakup domu, który jest w trakcie budowy- w stanie surowym otwartym.Mam pytanie odnośnie zainstalowania ogrzewania. Pozwolenie na budowę zostało wydane w 1995 roku. Wtedy też został zatwierdzony projekt. Jako, że są aktualne wpisy w dzienniku to pozwolenie jest nadal ważne. Właściciel posiada warsztat, do którego dobudował garaż i dom. W zatwierdzonym 15 lat temu projekcie ogrzewanie jest opisane tak:"system ogrzewania będzie podłączony do istniejącego już systemu ogrzewania warsztatu (ogrz. olejowe)". Na taki projekt zostało wydane pozwolenie. Tak naprawdę warsztat nie ma żadnego systemu ogrzewania. Czy ja gdy będę chciał zmontować w kupowanym domu piec muszę wpisać tą zmianę do projektu? Co powinienem zrobić? Dzwoniłem do wydziału architektury miasta Gdańsk i pani mi powiedziała, że jeżeli już zostało wydane pozwolenie, gdzie był opisany choć jednym zdaniem system ogrzewania to nie powinienem się tym przejmować. Co o tym sądzicie? Czy nie przydarzy mi się taka sytuacja, że zamontuje ogrzewanie i potem ktoś będzie wyciągał jakieś konsekwencje w związku, że w projekcie pisało o ogrzewaniu z warsztatu?Proszę i praktyczne rady. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts