Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

Witam Wszystkich serdecznie w moich skromnych progach.

mieszkanie ma aż 40 metrów, zakładam własną galerię, żeby ujednolić, dopracować swoje plany i nie zwariować podczas całej wykończeniówki. (o ile już nie zwariowałam...) Chętnych zapraszam na szampana, bo od miesiąca mieszkamy.

http://emoty.blox.pl/resource/sluze.gif

Edytowane przez editg

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:welcome: mrówka75. Ty u mnie, ja u Ciebie. szczerze zazdraszczam wysmakowanych wnętrz, pięknie u Was...

wiem, że jako nowa, żeby zachęcić do dyskusji, powinnam zamieścić jakieś zdjęcia, inspiracje, plan mieszkania chociażby. Wiem naprawde i strasznie denerwuje mnie fakt, że nie potrafię. Ot taka ciężka materia ze mnie. zresztą zamiast próbować, zaciąć się, to chodzę po Waszych pięknych galeriach i dech mi w piersi zapiera. zastanawiam się co ja mam w ogóle Wam pokazać?

Może zacznę od początku.

Wspólnie z mężem długo szukaliśmy swojego kąta na ziemi. Żyliśmy na kartonach w akademiku, mieszkaniu, na stancji. często oglądaliśmy ogłoszenia różnych firm developerskich i trwała wieczna załamka. Za drogie, za ciasne, za małe, bez kuchni, bez okna, łamana ściana, przechodzony pokój, bez balkonu, za ciasny balkon, małe okna, ciemne okna, mała łazienka, daleko od centrum, w samych centrum, bez dojazdu, z długim dojazdem:)i tak w kółko. w końcu z okazji powiększenia się rodziny podjeliśmy szybką, męską decyzję: TO, chociaż do idealnych ono nie należy, ba, po otrzeźwieniu wyszło na jaw, że prawie wszystkie kryteria które odrzucaliśmy na początku, zostały z nami w nowym mieszakniu. i masz babo placek...jak teraz pogodzić marzenia, gusta, finanse, zasoby z rzeczywistością?mam nadzieję, że drodzy Forumowicze nam w tym skutecznie pomogą, bo my najzwyczajniej w świecie nie mamy chwilowo sił...

mieszaknie ma dokładnie 40,65 metrów. 2 pokoje z aneksem kuchennym, z których bezpośrednio wychodzi się na 23 m ogródeczek. (tak, tak, nie wspomniałam mamy "OGRÓD" w centrum miasta- powód naszej decyzji).

ogarniam dalej zdjecia, może za tydzień uda mi sie wrzucić plan:)

Edytowane przez editg

• 3 weeks później...

witam

nie wrzucilam zdjec bo:

a)nadal nie potrafie

b)plany z wymiarami mieszkania sa zapakowane GDZIEŚ w piwnicy

c)mieszkanie jest ciemne i zdjecia z pomieszczenia (z brudna folia monterska na szybie)nie ułatwia mi zadania

ale: potrzebuje pomocy...

chodzi o kuchnie, a mianowicie aneks. w moich marzeniach szafki kuchenne były białe, drewniane, ze szprosami, czarnym granitowym blatem, ..z braku miejsca stanelo na zwyklych szafkach, z braku kasy na meblach ikea, fronty lidingo. i zaczely sie dylematy.

prosze Was o pomoc, przede wszystkim o pomoc w zaladowaniu zdjec (korzystam z picasy)

Edytowane przez editg

instrukcje czytalam ale ja z tych malo technicznych (czytaj głupich) i wyszlo jak wyszlo..inny temat to moja cierpliwosc to takich spraw:)

przepraszam za jakość tego zdjecia, potraktujmy je jako nauke wstawiania, a nie jako materiał pogladowy;)

Edytowane przez editg

tamtarara:wiggle::wiggle::wiggle:

http://emoty.blox.pl/resource/clap.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/jupi2.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif

sposób z drzewkiem jeszcze się nie udał, ale nie poddam się:)

dziękuje Wam za pomoc, od jutro pojedziemy z fotkami

PS narendil Twoja strzałka jest niezastąpiona;)

Edytowane przez editg

8.jpg

9.jpg

7.jpg

6.jpg

2.jpg

5.jpg

4.jpg

Tak będzie wyglądał moj aneks kuchenny. Sciana A ma 3,2 m (1 m przejscie z przedpokoju, ścianka działowa widoczna na zdjeciu w ciemniejszym kolorze i pozostałe 2,2 m). w pierwszej kolejności ustawiona jest lodówka, dalej szafka z połkami i szufladami, następnie szafka narożna 120 z nerkami. Sciana B to szuflady 60, szafka pod piekarnik 60, Sciana C (półwysep)narożna szafka 120, przycieta do długości 110 (front 50), szafka pod zlewozmywak 50, zmywarka 50. góra: szafka 60, narożna 60, blenda 5 cm, szafka 60,miejsce na okap, szafka 60. fronty lidingo, gałki fintorphttp://produkty.ikea.pl/PIAimages/0120570_PE277232_S2.JPGułożone centralnie (oprócz szafek wysokich). za półwyspem stanęła ścianka oddzielająca aneks od pokoju długości 210, wysokości 120 (na te chwile, możliwe, że ulegnie skróceniu).wiem ze zabudowa wygląda jak u babci Klosi, ale ciężko było się zdecydować(patrząc na ilości majdanu, który posiadam) jak to wszystko rozmieścić, pomieścić. wyszło jak wyszło. nad płytą pozostawiliśmy puste miejsce, bo nie mieliśmy już pomysłu jak to wykończyć. pierwotnie miał być okap wolno wiszący, ale wylot nie znajduje się centralnie i teraz kiszka. szukając rozwiązań wpadliśmy na pomysł okapu do zabudowy (wtedy na szerokości 60 cm możemy poszaleć, a z zewnątrz nic nie będzie widać), zabudowa poszłaby do sufitu, ewentualnie w przyszłości doszłyby listwy sufitowe. coś na ten kształt zdjecie182-Nastroj-apetyczny.jpg. moje pierwsze pytanie brzmi: czy nam się to uda?może ma ktoś jakieś inspiracje?(karolkową kuchnie, bajeczną zresztą, widziałam)

zdjęcie 1 niewypał: po lewej stronie ścianki działowej jest wejście, a nie ściana. kolory obrazowe. zadnych pomarańczy, zółci, brzoskwiń nie będzie...

Edytowane przez editg