Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edi upisałam wczoraj posta i nie cyknęłam wyślij bo z dzieciami siedziałam ;) - ale został mi się na kompie więc go wklejam. Piszę wstęp żeby nie było że ni z gruchy ni pitruchy o swoich porodach opowiadam :lol2:

Edi przegapiłam wybór zlewozmywaka - taka szybka dziewczyna jesteś :).

A chodzisz na KTG?

U mnie teraz było tak że po zajechaniu do szpitala panie położne i lekarz stwierdzili że moje skurcze to są właśnie przepowiadające i że urodze pewnie w swoim terminie za tydzień i odesłali mnie do domu. Dobrze że mieszkam niedaleko i że pogoniła mnie koleżanka przez telefon bo bym urodziła w domu - 1,5 h po 1 pobycie w szpitalu zdążyłam już wrócić i urodzić prawie że na korytarzu :mad:. Ale ja to tak mam ze służbą zdrowia - powinnam się już przyzwyczaić ;)

Ten szybki poród był u mnie rekompensatą za 8 godzinne męczenie się z pierwszym :lol2:

Taka impreza, taka impreza, a ja spać poszłam:bash::bash::bash:

Edi ja z materiałami nie pomogę bo swoje ściągam z zagramanicy:cool::rotfl:

A słyszałyście o Stoffmarkt Holland?

Szczególnie polecałabym dziewczynom, które mieszkają blisko granicy.

http://www.stoffmarktholland.de/stoffmarkt/

Na tej stronie można doczytać gdzie i kiedy odbywają się te targi tkanin, szczęka na widok tylu stoisk opada. Uwierzcie;)

A materiały pierwsza klasa.

Edi przegapiłam wybór zlewozmywaka - taka szybka dziewczyna jesteś :).

A chodzisz na KTG?

U mnie teraz było tak że po zajechaniu do szpitala panie położne i lekarz stwierdzili że moje skurcze to są właśnie przepowiadające i że urodze pewnie w swoim terminie za tydzień i odesłali mnie do domu. Dobrze że mieszkam niedaleko i że pogoniła mnie koleżanka przez telefon bo bym urodziła w domu - 1,5 h po 1 pobycie w szpitalu zdążyłam już wrócić i urodzić prawie że na korytarzu :mad:. Ale ja to tak mam ze służbą zdrowia - powinnam się już przyzwyczaić ;)

Ten szybki poród był u mnie rekompensatą za 8 godzinne męczenie się z pierwszym :lol2:

z ciekawości, za którym zlewozmywakiem byłaś???

chodzę tylko na wizyty, nie chce panikować, mam nadzieje, że zdąże dojechać do szpitala. ja mam skurcze od łażenia, w pt przesadziłam= sobota, niedziela w łóżku, wczoraj pojechałam "tylko" do hurtowni i reala (kasa dla ciężarówek), wszędzie samochodem, wróciłam obolała i w rozkraku, dzisiaj mam ponowne skurcze, jestem przykuta do łóżka. znowu :(

właściwie tak było od początku, pracowałam po 8-10 godzin na stojąco, wieczne skurcze, wtedy na podtrzymaniu jeszcze. od 5 m-ca zwolnienie i łóżko, od 6 zakaz chodzenia i nałóg- murator, teraz wyjdę z psem dookoła bloku- skurcze. tak w kółko, a że ciąża starsza to bóle silniejsze, na szczęście akcja w 7 m-cu stanęła.

ja o swoim przejściach ze służbą zdrowia nawet pisać nie będę. zresztą to raczej tekst na forum nasz-bocian itp. sama pracuję przy przychodni, jestem z nimi pośrednio związana, mam stały kontakt z lekarzami, ale po kolejnej operacji nie ufam nikomu. swojego obecnego lekarza szanuję, tyle i czekam co przyniesie kolejny dzień.

Twój poród to faktycznie jakiś mega, na plus, że nie cierpiałaś za długo.

No i jak znalazłaś coś edi?:rolleyes: Pochwal się:wiggle:

nie :(

bo ja nie wiem jaką :cry: chciałam tresowska retro, ale jest ciutkę za wysoka, nic niższego nie mogę znaleźć, a jakoś przestawić się też nie mogę :(

zresztą w nocy zaczytałam się, i szlag trafił szukanie baterii. może dzisiaj się uda???

może masz w swoich bogatych zbiorach jakieś namiarki???:rolleyes:

może masz w swoich bogatych zbiorach jakieś namiarki???:rolleyes:

Pewnie, ze mamhttp://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/dance1.gif

Ja mam w domu wszystkie baterie retro- włoskie Giulini Giovanni. Kopalnią jest ta stronka- jest bardzo dużo retro we wszystkich kolorach metalu- od mosiężnych po chrom:wiggle:Zobacz sobie, jak nie to będziemy szukać dalej:)

http://www.twojabateria.pl/lazienka-retro/baterie-retro

http://www.twojabateria.pl/lazienka-retro/retro-zestawy-natryskowe

wiedziałam ;) :wiggle:

szukam w chromie, stronki obejrzę w wolnej chwili.

zastanawiam się, czy nie poczekać na zamontowanie zlewozmywaka, aby dokładnie zmierzyć wysokość, na jaką mogę sobie pozwolić przy tej mojej krótkiej ścianie. jak nie znajdę odpowiednio niskiej, to pozostaje mi jakiś zwyklas, bo nie widzi mi się oglądać z pokoju wypustki z baterii. inne rozwiązanie to zamontować baterię bidetową ;) wtedy będzie ok :D

i kurki. jakoś nie widzę siebie z łapskami po panierce, odkręcającej wody, taka bach bach wygodniejsza, ale się zobaczy.

zastanawiam się, czy nie poczekać na zamontowanie zlewozmywaka, aby dokładnie zmierzyć wysokość, na jaką mogę sobie pozwolić przy tej mojej krótkiej ścianie. jak nie znajdę odpowiednio niskiej, to pozostaje mi jakiś zwyklas, bo nie widzi mi się oglądać z pokoju wypustki z baterii.

Dobry, pomysł możesz poczekać i dokładnie zmierzyć:wiggle: Ta pierwsza mi się podoba, ja mam podobną tylko w mosiądzu- o taką:

http://www.twojabateria.pl/baterie-kuchenne/giulini-giovanni-praga-bateria-kuchenna-1

Franke ma w swojej ofercie tez podobną retro, tylko one są dość wysokie:) polecam wyłącznie z mieszalnikiem, bo inaczej to strasznie nieporęczne:sick: