Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzone eM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

edit, mój też jest ciapaty.

Na początku się załamałam. (tak na marginesie, jak go montowali, to też byłam w końcówce ciąży :lol2:)

Chciałam zmieniać natychmiast!

Po powrocie ze szpitala przestałam zauważać te kropki. I tak sobie żyjemy razem już 4 lata :)

edit, mój też jest ciapaty.

Na początku się załamałam. (tak na marginesie, jak go montowali, to też byłam w końcówce ciąży :lol2:)

te hormony :D

czuje po kościach, że jak wyjde ze szpitala, też nie będę widziała tych kropek, ani braku mebli, ani dodatkowych kilogramów :) dobrze, że zostało kilka dni, zawsze to siwych włosów mniej :D

do tej pory chciałam tylko zbijać kafle w łazience, ale jak zobaczyłam minę męża to dałam sobie spokój :D

Śnieg pada :( gdzie ta wiosna ja sie pytam, no gdzie???:mad:

ooo prosze, nocne pogaduszki :lol2:

Editg, jak to jest z tymi listwami, że u ciebie sa kilpsy do montażu a u mnie na kleju??? i na dodatek od tego kleju pare listew mi wybuliło od zewnatrz, masakra jakaś, badziew i wnerw.... ładne listwy macie, czym malowane? ja miałam na jednej pomalowanej listwie taśmę malarską naklejoną i mi farba zlazła z taśmą przy odklejaniu, i bądź tu człowieku spokojny, mam ochotę wywalić te listwy w kontener i zamówić drewniane:x ale luby żywcem by mnie pokroił

a zlew ciekawy... fakt, pokazywałaś jednolity - czarny, ale ten też fajnie wygląda i nie będzie na nim widać zacieków tak bardzo jak na jednobarwnym, więc jest ok :D

i u was śnieg:o no nie zazdroszczę, tu mrozik i słoneczko

widzisz, bądź tu człowieku mądry!

jak zamawialiśmy swoje listwy pani w sklepie (średnio poinformowana) zapierała się, że listwy montuje się na klej, a że było przed zamknięciem sklepu to kleju już nie zakupiliśmy. kilka dni później u Agawi wyczytałam o tych klipsach i zaczęłam zagłębiać temat. wygooglałam tylko info, że są takowe, bez zdjęć, opisu i z numerem, że nadają się właśnie do naszych, więc się uparłam i w ciemno zamówiłam. Mam nadzieję, że to dobry wybór.

zdecydowaliśmy się malować, bo faktycznie na próbniku te listwy były żółte, a że farbę dostaliśmy to ją wykorzystaliśmy. Jaka? hmg...jakaś norweska firmy Nordsjo, lateksowa, tyle wiem w temacie. czy się sprawdzi, to się dopiero okaże, pomalowaliśmy chyba z 4 warstwy.

mam nadzieję, że kłopotu z nimi nie będzie podczas montowania. może dzisiaj zaczniemy.

a zlew...cóż...bałam się, że na czarnym będą zacieki, wiec zamówiłam ten, nie pomyślałam, że będzie w kropki, a głupia nie dopytałam. takie niedopilnowania sa najgorsze, ale jak tu dopilnować wszystkiego??? najzwyczajniej w świecie nie pomyślałam. biję się w pierś, bo to tylko moja wina, na koniec wykończeniówki stworzę listę rzeczy udanych i nieudanych, będę miała ściągę, jak kupię drugie mieszkanie ;)

edi mój zlew też kruczoczarny nie jest i jak się zrobi zdjęcie z lampą w kuchni to mam podobne jak u Ciebie różnice z kolorystyce, z tym, że u mnie blat ciemniej od zlewu wychodzi akurat ;)

Jaką wysokość mają te Wasze listwy?

I czy już się nie pobrudzą podczas montażu, że malowaliście je przed? U nas też tak by było wygodniej, ale jakoś nie wiedzieć czemu byłam święcie przekonana, że maluje się je już po zamontowaniu :o

Posyłam kilogram cierpliwości na tą końcóweczkę :hug:

I żeby przestało padać :mad:

pysiaczku, jak wy malowaliście te listwy po montażu? pędzlem? wałeczkiem? farbą czy lakierem? nie robiły sie zacieki? i skąd macie kurde te klipsy do montażu??? gotowa jestem odkleić wszystkie listwy i przykręcić własnoręcznie do ścian...

edit: poszukałam, posprawdzałam i juz wiem, że moich listew md094 nie da sie na klipsach zamontować:bash:

Edytowane przez vesila

malowaliśmy wałkiem, takim gąbczastym, nie wiem dokładnie jak się nazywa, bo to broszka męża. Malowane po, bo m stwierdził, że tak wygodniej, ja sie nawet nad tym nie zastanawiałam...

z tymi listwami to jednak niezły cyrk, tak coś mi śmierdziało z tymi klipsami. teraz wszystko jasne.

Pysiaczku, jak byś chciała pomalować listwy po zamontowaniu ? :o raczej maluje się przed i jeśli coś się pobrudzi w trakcie montażu to sobie poprawisz :yes:.

No właśnie ciężko by było, szczególnie tam gdzie mamy ciemne a nie białe ściany :D

Sama nie wiem czemu to sobie tak wykombinowałam :lol2:

malowaliśmy wałkiem, takim gąbczastym, nie wiem dokładnie jak się nazywa, bo to broszka męża. Malowane po, bo m stwierdził, że tak wygodniej, ja sie nawet nad tym nie zastanawiałam...

z tymi listwami to jednak niezły cyrk, tak coś mi śmierdziało z tymi klipsami. teraz wszystko jasne.

edi czy coś się stało, coś nie pasuje?

Torba wygląda, jakbym na Rodos leciała

:rotfl::rotfl:

Kochana trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze już za chwilkę będziesz trzymać słodką laleczkę na rączkach:hug::hug:

nie, nie :D to już w ogóle sobie w łeb bym walnęła...

cyrk, że jedne modele mają, inne nie, niby ta sama firma. pewnie te grubsze mają możliwość, a te cieniuchne na 1,3 są za wąskie, tak ja to sobie wykminiłam...

Wiesz, co? Tu teraz sobie główki tym nie zawracaj:no:Sprawdzicie za kilka dni:wiggle:

Zlewozmywak jest śliczny Edi, ja nie wiem czemu się czepiasz:mad::lol2:

Wiesz, co? Tu teraz sobie główki tym nie zawracaj:no:Sprawdzicie za kilka dni:wiggle:

Zlewozmywak jest śliczny Edi, ja nie wiem czemu się czepiasz:mad::lol2:

Aguś listwy i klipsy my mamy, zastanawiam się z Pysiaczkiem i Vesilką nad ich ;)

a zlew, jest głęboki, masywny to na plus, resztę znamy, oczy mamy, obie wiemy, że nie o to chodziło :D ale kochana jesteś:D

Aguś listwy i klipsy my mamy, zastanawiam się z Pysiaczkiem i Vesilką nad ich ;)

Aaa:lol2:

a zlew, jest głęboki, masywny to na plus, resztę znamy, oczy mamy, obie wiemy, że nie o to chodziło :D ale kochana jesteś:D

Ale na serio wygląda ładnie:wiggle: Moja siostra tez ma czarny i też ma w takie delikatne kropeczki i w niczym to nikomu nie przeszkadza:no:

To o której jedziesz do szpitala?:D